Selaat arkistoa kohteelle pikavippi ilman luottotietoja.

Kolme virheellistä väittämää pikavipistä

19.5.2016 Pikavippiartikkelit

”Pikavipeissä on tuhansien prosenttien korko”

Monet elävät siinä uskossa, että pikavipit ovat viimeinen naula yskivän henkilökohtaisen talouden arkkuun. Näin ei kuitenkaan ole – pikavipeissä ei todellakaan ole enää tuhansien prosenttien vuosikorkoa. Valitettava fakta on, että asia todellakin oli näin vielä tällä vuosikymmenellä – korkokattoa ei ollut ja vippiä sai pahimmillaan 2000-luvulla vielä vaikka keskellä yötä yhdellä tekstarilla. ”Pikavippien villi länsi” oli uskomaton – joillekin lainoille todellinen vuosikorko saatettiin laskea viisinumeroisissa luvuissa. Tämä olikin täysin kestämätön ja epäeettinen järjestelmä, ja onneksi se kuoli pois.

Nykyään pikavippien kuukausikorot liikkuvat säännöllisesti muutamassa prosentissa. Eri luotonantajilla on hieman erilaiset kulut – suosittelen paneutumaan ajan kanssa niihin, jos olet aikeissa ottaa lainaa.

Pikavippi ilman luottotietoja

Monet eivät tiedä, että lainaa ei nykyään saa ilman vankkaa taloudellista tasapainoa – ilman luottotietoja lainansaanti on lähes mahdotonta.

”Pikavippiä hakevat vain päihteidenkäyttäjät ja sossupummit”

Tämä on toinen kivenkovaa suomalaisten päähän iskostunut väittämä. Kuten edellä mainitsin, vuosia sitten ala oli vielä niin sekava, että jopa luottotietonsa menettänyt päihdeongelmainen saattoi saada tekstarilla lainaa. Asia on kuitenkin nykyään täysin toisin. Pikavippiä ei saa enää ilman vankkaa henkilökohtaista taloutta ja tasaisia tuloja. Siihen on ihan yksinkertainen syy – alalla on tajuttu, että on huomattavasti tuottavampaa tarjota kohtuukorkoisia lainoja ja oikeasti saada ne sataprosenttisesti korkojen kera takaisin kuin myöntää täysin päättömiä ja hulvattoman kalliita lainoja jotka väistämättä ajavat asiakkaan konkurssiin ja maksukyvyttömyyteen.

”Pikavippejä voi nostaa monesta paikasta yhtäaikaa”

On erittäin harvinaista, että asiakas saisi vielä vuonna 2016 useammasta paikasta pikavippiä kerrallaan. Luotonantajat käyttävät pitkälti samoja tai ainakin samankaltaisia järjestelmiä, joten on hyvin todennäköistä että lainankäsittelijän filtteriin jää merkkejä monista lainoista, kun henkilön luottokelpoisuutta arvioidaan. Jotkut vippipaikat tekevät jopa yhteistyötä ettei lainoja myönnettäisi useasta paikasta yhtä aikaa – tämä on nimittäin niin vaarallinen skenaario, että siinä häviävät kaikki – lainaa ottanut henkilö osoittautuu usein lopulta varattomaksi, menettää luottotietonsa ja kaikki luotonantajat kärsivät luottotappiota.

Älä siis ihmettele jos hakemuksesi tulee bumerangina takaisin jos yrität hakea lainaa eri firmalta samaan aikaan kun sinulla on laina auki jossain toisessa lainapalvelussa.