Selaat arkistoa kohteelle pikalaina.

7 faktaa pikavipeistä

9.5.2016 Pikavippiartikkelit

1. Pikavippi on kätevä

Pikavipin voi nykyään maksaa takaisin kätevissä kuukausierissä. Ei enää jytkyn kokoisia laskuja ja revittyjä hiuksia!

 

2. Pikalainaa ei tarvitse hävetä

Pikalainaa hakee monta kymmentä tuhatta suomalaista joka kuukausi. Se on helppo ja kätevä tapa rahoittaa arjen askareita. Karista negatiivinen skisma ja helpota elämääsi vipillä!

 

3. Pikaluotto on reilu

Pikaluotot olivat vielä viisi vuotta sitten hämäriä, mutta nykyään alaa säädellään tarkasti, eikä huijari pääse enää koheltamaan Suomen markkinoilla. Pikaluotto on nykyään turvallinen valinta!

 

4. Pikavippi on sopivan kokoinen

Pikavippiä voi hakea juuri sen verran, mitä itse tarvitset. Lainaa voi hakea aina kymmenestä eurosta tuhansiin euroihin asti. Valinta on sinun!

 

5. Pikalaina on helppo

Pikalainahakemus on helppo täyttää. Luotonantajat ovat tehneet hakemusprosessista mahdollisimman helpon. Sivustoilta löytyy jämäkät ohjeet tilanteeseen kuin tilanteeseen ja firmojen asiakaspalvelut ovat valmiina kuin porkkanat ympäri vuoden.

 

6. Tililuotto on joustava

Jos haluat hakea usein lainaa, valitse tililuotto. Luottorajasta voit nostaa rahaa juuri sen verran kuin tarvitset. 2000 euroa luottoa, mutta tarvitset vain satasen? Nosta satanen ja maksa kuluja vain siitä!

 

7. Pikavippi on monipuolinen

Pikavippiala on kehittynyt ja nykyään jokaiselle löytyy jotakin. Älä siis epäröi, tutki eri luotonantajien kuluja ja hae lainaa!

Pikavipeistä ja lainoista

21.4.2016 Yleinen

Pikavippitietoa pähkinänkuoressa

Monet ottavat nykyään pikavippiä, kun tarvitsevat äkkiä jostain rahaa. Se on mielestäni ihan ok, sillä lainan ottamista on demonisoitu turhaan mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa. Pikavipit eivät ole enää samanlaisia koronkiskontahirvityksiä kuin ennen, vaan nykyään kuluttaja saa luottoa joustavilla lainaehdoilla ja pitkällä maksuajalla. Vuosikorotkin ovat tipahtaneet murto-osaan siitä, mitä ne olivat joskus ennen pikavippilain muutosta.

 

Tarvitsenko minä vippiä?

Jos pohdit tätä kysymystä, vastaus on todennäköisesti kyllä. Tässä kohtaa on yleensä käyty läpi muut lainavaihtoehdot: kavereiden ja sukulaisten lompakot. Yleensä pankitkaan eivät myönnä äkillisiin ja pienehköihin kulueriin lainaa, koska se on riskialtista eikä näin heidän koroillaan kovinkaan voitollista. Muista kuitenkin seuraavat tärkeät asiat kun haet pikavippiäsi:

  • Pikavippi pitää aina maksaa takaisin korkojen kera tai menetät luottotietosi
  • Laina on aina lainaa
  • Pikavipatessa korot voivat nousta suuriksi, jos et lue lainaehtoja tarkkaan

 

Miten vippiä haetaan?

Pikavippihakemus on nykyään helppo tehdä. Suurin osa lainajärjestelmistä on nykyään automatisoituja, niinpä saat lainaa heti tilille usein jo heti hakemuksen täytettyäsi. Yleensä hakemuksesi menee ensin lainankäsittelijän tarkastettavaksi. He käyvät hakemuksia läpi päiväsaikaan, sillä yölliset pikavipit ovat nykyään lailla kiellettyjä. Ihmiset ottivat liikaa pikavippejä pilkun aikaan tarjotakseen vielä yhden kierroksen, mikä ajoi monta henkilöä henkilökohtaiseen talouskaaokseen.

Pikavipin hakemisen neljä steppiä:

  1. Vertaile pikavippejä ja valitse sopiva lainanantaja
  2. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi
  3. Syötä tulo- ja menoarviosi
  4. Lähetä hakemus arvioitavaksi

 

Kuinka pian pikavippi pitää maksaa takaisin?

Pikavippien maksuerät ovat nykyään hyvin erilaiset tuotteesta riippuen. Yleensä pikavippi pitää maksaa 30-45 päivän sisällä takaisin, mutta jotkut luotonantajat tarjoavat jopa vuosien maksuaikaa riippuen taloudellisesta tilanteestasi. Yleensä hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin maksaa laina niin pian takaisin kuin mahdollista, sillä pikavippien suurimmat kulut muodostuvat juuri raksuttavasta korosta jota kertyy hyvin äkkiä.

Nykyään on myös paljon tarjolla erilaisia joustoluottoja ja kulutusluottoja, mitkä toimivat luottokortin lailla. Niitä maksetaan pienissä erissä pois. Muistathan, että näissäkin kertyy koko ajan korkoa vaikka maksuerät näyttäisivätkin pieniltä: jos vitkuttelet takaisinmaksun suhteen, voit joutua maksamaan lainasummasi jopa moninkertaisena takaisin.