Selaat arkistoa kohteelle piirakka.

Tacopiirakka

20.10.2015 Jauheliha

Valmispiirakkapohja suoleselle piirakalle
400g   Naudanjauhelihaa
2 rkl    Taco-mausteseosta
1 prk   Tomaattipyree (n.2 rkl)
1/2 dl  Vettä
3 rkl    Salsaa (hot)
Piripiriä
Punasipulia
Tomaattia

200g   Ranskankermaa
n. 2 dl Kuohukermaa
3 dl     Juustoraastetta

  1. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Lisää tacoseos, tomaattipyre, salsa, piripiri ja vesi. Sekoita hyvin ja anna hautua.
  2. Sekoita kulhossa kermat ja juustoraaste. Kaada jauheliha piirakkapohjan päälle, lisää viipaloituja tomaatteja ja lopuksi kermajuustoseos. 225 astetta 15-30 min.

Mausteinen pepproonipiirakka

8.5.2015 Kaikki

Suolainen ja värikäs piirakka sopii tarjottavaksi kesän juhlissa! Gluteeniton!


 

Tarvikkeet;

Pohja;

150g voita

3 dl vehnäjauhoja ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

3 rkl vettä

ripaus suolaa

 

Täyte

100g pepperooni suikaletta

1/2 keltainen paprika

1/2 vihreä paprika

7-10 kpl minitomaattia

100g juustoraastetta

200g kermaviiliä

pippuria

rukolaa

 

Valmistus;

Sekoita suola jauhoihin ja nypi jauhojen kanssa. Lisää vesi. Painele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan (22-24cm).

IMG_2671 IMG_2672





 

Ripota pohjalle hiukan juustoraastetta ja lisää sen jälkeen pepperoonisuikaleet.

 

IMG_2673

 

 

 

 

 

Pilko paprikat suikaleiksi ja ripottele piirakaan pepperoonien päälle. Lisää myös puolitetut minitomaatit.

IMG_2674

 

 

 

 

 

Ripottele päälle loppu juustoraaste ja pippuri. Paista uunin alatasolla 200- asteessa n.30 min tai kunnes kauniin ruskea pinta ja juusto on sulanut. Anna jäähtyä muutama kymmen minutti ja ripottele hieman rukolaa piirakan päälle. Tarjoa lämpimänä!

IMG_2680

IMG_2682

resepti ja kuvat omiani