Selaat arkistoa kohteelle pelkääminen.

Pelkääminen

9.10.2014 Yleinen


Pelkääminen voi juontaa juurensa monestakin asiasta, esim. ikävistä kokemuksista tai egoon liittyvästä omistamis-kontrolloimis-syndroomasta.

Jos pelko on syntynyt ikävästä kokemuksesta, yleensä siihen auttaa pelkojen kohtaaminen, siedätyshoito.

Ego on hyvin pitkälle rakennettu tunteista ja ajatuksista. Sen kautta opimme asioita, mutta se aiheuttaa meille pääasiassa kärsimystä. Ikävä tosiasia on että kärsimyksen kautta opimme ja vasta kun olemme oppineet, voimme alkaa rakentaa tervettä minää.

Egosta juontuva pelko syntyy ajatuksesta että näemme paljon vaivaa jonkun asian eteen. Kun näemme vaivaa asian eteen, sen jälkeen alamme pelätä asian menettämistä. Egolla on myös uskomus että omistamme asioita. Mitä enemmän näemme vaivaa omaisuutemme eteen, sitä enemmän pelkäämme sen menettämistä.

Minulla on pieni salaisuus. Asioiden eteen ei tarvitse nähdä vaivaa. Jos kuuntelemme sydäntämme ja teemme niitä asioita mitä rakastamme, saamme kaiken helposti. Ja kun huomaamme miten helposti luomme asioita, emme pelkää sen menettämistä, koska voimme tehdä saman helposti uudelleen.

On sallittua nauttia kaikesta maallisesta mammonasta, mutta emme osaa nauttia näistä asioista, jos pelkäämme niiden menettämistä. Voit hankkia hienon auton ja tuhlata paljon energiaasi siihen, että pelkäät sen naarmuuntumista.

Pelon karkoittamiseen kuuluu myös elämän ja kuoleman hyväksyminen. Usein pelkäämme että rakkaillemme sattuu jotain. Voit valita pelon tai voit valita sen tosiasian että kuolema on osa elämää, tulipa se missä ikävaiheessa tahansa. Jos näin kävisi, miksi murehtisit asiaa ennakkoon kun voit nauttia niistä hetkistä mitä teillä vielä on. Pelkääminen ei estä kenenkään kuolemista, päinvastoin se vetää ikäviä tapahtumia puoleensa.