Selaat arkistoa kohteelle Past Masters.

Olutarvio – Fuller’s Past Masters 1914 Strong X

11.4.2016 Olutarviot

Humalat: Goldings, Fuggles
Maltaat: Pale Ale
Voltit: 7,3 %
EBU: 33,75

Alkon tilausvalikoimaan pärähti äskettäin muutama hyvinkin mielenkiintoinen olut ja niistä nyt arvioitavana brittiläisen Fuller’sin vanhoista respeteistä koostuvaan Past Masters -sarjaan kuuluva 1914 Strong X. Kuten oluen nimestäkin voi päätellä, alkuperäinen resepti on vuodelta 1914, joskin nykyinen versio on alkoholiprosentiltaan aavistuksen alkuperäistä versiota vahvempaa. Past Masters -sarjan oluita en ole aikaisemmin maistanut, joten kaadetaanpa pidemmittä puheitta reilun sadan vuoden takaisella reseptillä valmistettu olut lasiin!

Väriltään 1914 Strong X on oranssinen ja vaahtoa lasin pinnalle kertyy muutama sentti. Tuoksu on rusinainen ja kuivahedelmäinen. Maku jatkaa samoilla linjoilla,  pähkinäisyyden täydentäessä makupalettia peribrittiläiseen tapaan. Olut on reilusti makeampaa kuin mitä ennen maistamista oletin, ja Fuller’sin nettisivuilta selvisi että oluen valmistuksessa on käytetty mausteena tummaa siirappia. Makeus oikeastaan sopii 1914 Strong X:ään aika hyvin ja tuo oluen runkoon sopivaa pehmeyttä.

Kyllähän Fuller’s oluet taitaa ja tämäkin olut on erinomainen lisäys panimon jo ennestään laadukkaaseen valikoimaan. Toivottavasti muitakin Past Masters -sarjan oluita saadaan Alkon hyllyille!

ARVOSANA: 4 / 5

2016-04-08 20.15.01_889x500