Selaat arkistoa kohteelle palmer.

Renault vahvisti F1-kuskiuutisia Pariisissa

3.2.2016 Uutiset

Renault on vihdoin Pariisissa pidetyssä julkistamistilaisuudessa vahvistanut huhut, että Kevin Magnussen ajaa tallin toisena kuljettajana kaudella 2016.

Magnussen ottaa toisen kuskin paikan Pastor Maldonadolta, jonka sopimus Renaultin kanssa purettiin sen jälkeen, kun hänen pitkäaikaisella tukijallaan PDVSA:lla ilmeni maksuvaikeuksia. Tanskalainen palaa välivuoden jälkeen takaisin kuninkuusluokkaan, sillä viime kausi meni McLarenin testi- ja varakuskina.

F1-tulokas Jolyon Palmer ajaa tulevalla kaudella Magnussenin tallikaverina, kun taas Esteban Ocon toimii tallin virallisena testikuljettajana. Sekä Palmer että Magnussen ovat toisen polven F1-kuljettajia, sillä heidän molempien isät Jonathan Palmer sekä Jan Magnussen ovat ajaneet myös kuninkuusluokassa.

Samaisessa julkistamistilaisuudessa julkistettiin myös Renaultin vuoden 2016 F1-auto, joka kantaa nimeä RS16. Mustakeltaisessa värityksessä nähty auto ei välttämättä kuitenkaan säilytä värimalliaan kauden avaukseen tultaessa.

Renault palaa takaisin Formula ykkösiin omana tehdastallinaan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009.

Voit katsoa kuvan uudesta Renaultin F1-autosta tästä!

Daniel Ricciardo nopein Barcelonassa

20.2.2015 Uutiset

Daniel Ricciardo antoi Red Bull-tallille tervetulleen piristysruiskeen olemalla nopein toisena testipäivänä Barcelonassa perjantaina. Ricciardo oli myös radan ahkerin 143 kierroksellaan.

Kärjessä oli tasaista, sillä kärkikolmikko mahtui vain kymmenyksen sisään toisistaan. Ferrarin Kimi Räikkönen oli jälleen toinen ennen Williamsin Felipe Massaa. Räikköseltä jälleen erittäin lupaava testipäivä, kun suomalainen luovuttaa lopputestien ajaksi testivastuun Sebastian Vettelille.

Sergio Perez oli neljäs viimevuotisella Force Indialla ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia, jonka ei pitänyt olla perjantaina ajovuorossa. Mercedes päätti antaa lepoa Nico Rosbergille, sillä saksalainen kärsi vielä torstaina kipeytyneestä hermosta niskassaan.

Rosbergin aamupäivän aika riitti kuudenteen sijaan ennen McLarenin Fernando Alonsoa, joka ajoi McLarenin tuottoisimman testipäivän tähän mennessä. Alonso sai kasaan 59 kierrosta, vaikka talli odottaa edelleen Hondan uuden voimayksikön ERS-energiankeruujärjestelmään uutta tiivistettä.

Lotuksen Jolyon Palmer oli tuloslistan kahdeksanneksi nopein. Kauden 2014 GP2-mestarille tämä oli ensimmäinen testipäivä Lotuksen E23-autolla.

Sauberin Marcus Ericsson ja Toro Rosson Carlos Sainz muodostivat kärkikymmenikön. Sainz aiheutti kertaalleen punaiset liput, kun hän ajautui hiekalle radan yhdeksännessä mutkassa.

Testit jatkuvat lauantaina Barcelonassa.

Perjantain tulokset

Vandoorne voittoon GP2-debyytissään

5.4.2014 pikkuformulat, Uutiset

GP2-kausi 2014 avattiin tänään Bahrainin pitkällä kilpailulla.

Stoffel Vandoorne ajoi voittoon GP2-debyytissään. Vandoorne starttasi eturivin toisesta lähtöruudusta ja löi kaikki muut heti lähtökiihdytyksessä.

Belgialainen Vandoorne kontrolloi kilpailua lähdöstä ruutulipulle saakka. Paalulta startannut Jolyon Palmer oli pitkään kiinni toisessa sijassa, mutta britti joutui lopulta taipumaan kolumbialaiselle Julian Lealille.

Yksi mestarisuosikeista Felipe Nasr oli avauslähdön kahdeksas. Brasilialainen Nasr starttaa sunnuntaina ajettavaan sprinttikisaan paalupaikalta.

Bahrainin 1. lähdön tulokset

Seuraa meitä myös Twitterissä

@MotorsAnssi