Selaat arkistoa kohteelle paljon.

7 paljon puhuvaa merkkiä

10.4.2015 Yleinen

7 paljon puhuvaa merkkiä: Koirasi todella tuntee sinut paremmin kuin kukaan muu

Koiranomistajille on turha kertoa, kuinka hieno lemmikki koira onkaan. Harva silti tulee ajatelleeksi, kuinka koira todella usein tuntee ja ymmärtää meitä paremmin kuin kukaan muu.

p19ic8iok11qhl14r617bj1v411ltk4

 

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että koirat osaavat lukea tunteitamme ainutlaatuisella tavalla. Erään tutkimuksen mukaan koirat jopa toimivat meidän tunteisiimme reagoiden. On kuitenkin olemassa muitakin seikkoja, jotka osoittavat, miten ainutlaatuinen suhde koiralla ja ihmisellä voikaan olla.

Korjausleikkauksen hinta julkisella puolella

26.10.2014 Kauneus ja terveys, Yleinen

EDIT!

Murphyn lain tai muun vastaavan mukaan tietenkin sain vielä näin myöhemmin toisen laskun, kun olin jo päässyt hintoja hehkuttamasta (luulisi, että ne olisi voinut samaan laskuun laittaa, mutta ei…). Päivitän muutoksen tähän artikkeliin nyt saman tien ja pahoittelen, että olen silloisella ymmärrykselläni antanut väärää tietoa hintoihin liittyen.

Minulta on useamman kerran kysytty korjausleikkauksen hintaa, mutta en halunnut kommentoida siihen mitään ennen kuin olin konkreettisesti nähnyt laskun silmieni edessä. Nyt viimein sain laskun loppuarkiviikosta, joten tässä on lista siitä, kuinka paljon olen tähän asti maksanut tissieni korjauttamisesta:

  • Noin 100 euroa yksityisestä gynekologista
  • 29,30 euroa poliklinikkakäynnistä
  • 29,30 euroa yöstä sairaalassa
  • 69,60 euroa leikkauksesta

– Yhteensä siis 228,20 euroa –

Siinä kaikki. Jopa tuo gynekologi oli ns. ”ylimääräistä”, koska halusin nimenomaan tietylle lääkärille vastaanotolle. Lähetteen voi saada ihan julkisen puolenkin gynekologilta. Poliklinikkakäynti oli se ensimmäinen tapaaminen kirurgin kanssa, missä minut tutkittiin ja otettiin leikkausjonoon. Sairaalayö ja leikkaus ovat aika itseselitteisiä.

Eli periaatteessa tähän asti pakollista hintaa korjausleikkauksen hankkimiseen ja siinä käymiseen on kertynyt vain 128,20 euroa. En tiedä tuleeko jatkoleikkauksia vielä yksi vai kaksi, mutta korkeintaan niistä kertyisi vähän päälle 250 euroa tuon kaiken päälle. Eli alle viisisataa euroa koko projektista, jos mitään ylimääräisiä yllätyksiä ei ilmaannu. Varmaan voi päästä alle neljänsadan, jos ei mene yksityiselle gynekologille tai joudu useampiin rasvansiirtoihin kuten minä.

Loppujen lopuksi ei siis tule paljon hintaa korjausleikkauksille, joista yksityisellä saisi pulittaa parhaimmillaan kymmeniä tuhansia euroja. Varsinkin, kun rasvansiirtokertoja tulee näillä näkymin useampia. Tämän tajuaminen pistää nöyräksi ja erittäin kiitolliseksi joka ikinen kerta, kun katselen uusia rintojani.