Selaat arkistoa kohteelle päiväkirja.

Kari Hotakainen – Klassikko (kirja luettu)

29.12.2016 Yleinen

Automaailmaan sijoittuva kirja, joka sisältää myös päiväkirjan.

Kun luin tämän kirjan ensimmäistä kertaa tunsin jonkinlaisia ahdistuneita tunteita joissakin kohdissa. Luulin, että olin päässyt eroon jo sellaisesta angstisesta ajattelusta, mitä vaikutteille alttiissa teini-iässä olin ajatellut lukiessani toisten vahvoja ajatuksia, mutta nyt ne palasivat aivan samanlaisina mieleeni! Ehkä kolmannella kerralla pääsisin niistä jo yli?

Kirja on kuitenkin ihan hyvä ja siitä on tehty elokuvakin, jota en tosin ole nähnyt.

Kirjan voi ilmeisesti ostaa täältä, mutta se on ”väliaikaisesti loppu”:
http://cdon.fi/kirjat/kari_hotakainen/klassikko-4347873

Ja elokuvan voi ostaa täältä:
http://www.discshop.fi/elokuvat/dvd/klassikko/P47414

Somemummo

9.11.2015 Yleinen

No nyt se on korkattu ja eka sivu kirjotettu ns. asia tekstiä ja voin mennä itse asiaan :D

Miulta on kysytty jo kauheen vaikeita asioita, kuten : miten sitä blogia voi seurata. Ai, voiko tätä seurata? Lähetään kuitenkin siitä, että tää sivusto lupasi mainoksessa ”luo itsellesi blogi sivusto nopeasti muutamassa minuutissa” ni mie tein 6 (KUUSI) tuntia tota ekaa sivua, josta itse tekstiä kirjotin ehkä 40min… laitoin ensin siihen liian pitkän otsikon ja siinä jäi sitten lause kesken ni ei menny kun kaks tuntia että löysin sen mistä se vaihdetaan. Oon aina pitäny itteeni teknisesti suht lahjakkaana ihmisenä ja kuvitellu että osaan käyttää tietokonetta. Olenhan kuitenkin esim. äitini virallinen tekninen tuki. Henkisesti ja fyysisesti. Ja eilen illalla kun pääsin itteni kanssa näissä bloginaloitus neuvotteluissa päätökseen, olin päättäny tehdä videoblogia eli vlogia (katoin googlesta ton) mutta aamulenkin jälkeen tunnin verran etittyäni webcam linkkiä miun koneen valikosta luovuin siitä ajatuksesta. Tää kirjottaminen on jotenki sellasta vanhanaikasempaa ja sopii miule paremmin. Että joo, kaikki tollaset tekniset kysymykset voi suunnata ihan googlen hakupalvelulle tai jollekki nörä kaverille :)  Kaikkeen muuhun mie vastaan kyllä tosi mielellään ja tosi ihquu jos kommentoitte näitä miun höpötyksiä.

Lapseni tuli just koulusta ja nimes miut somemummoks ,,/

Mietin pitkään miten saisin avattua tätä monivaiheista ja värikästä elämääni, niin että siinä olisi joku tolkku. Tolkku pitää aina olla tehessä. Piirsin mielessäni tavallaan kehykset kaiken ympärille ja niihin kehyksiin jäi ns pääasiat ja tapahtumat. Se mitä niiden raamien sisälle jäi, ei olekkaan ihan järjesteltävissä :D

Mutta voisin niitä raameja nyt avata ja sitäkautta pohjustaa minua ja kuka olen.

Näin päivänvalon juhannusaattona 1982. Äitini on useasti kertonut miten se tapahtui, siis  se syntymä, ei luojan kiitos miten SE tapahtui… tai on se varmaan joskus pikku viinissä yrittäny sitäkin kertoa, mutta en oo kuunnellu. Jokatapauksessa jos siitä tarinasta puoletkaan on totta, niin vauhdilla on tultu ja osaksi se selittää aika paljon miks oon just tällänen ;) Sairaalassa oli sähkökatkos ja vedet poikki ja kätilö  tiputti miut ainaki kolmesti. Siitä sitten tuli joku iho tulehdus ja vaihdoin nahkani kolmesti ennenku päästiin kotiin. Se oli hienoa aikaa se. Asuttiin silloin siis tässä samassa pikku kaupungissa mistä nyt kirjoittelen. Minulla on kaksi isoveljeä. Heidän toimesta on tullut harrastettua lapsena ja vähän vanhempanakin vaikka ja sun mitä.. kerran ne päästi miut rattaissa korkean mäen päältä menemään alas, ihan vaan että näkee kuin siinä käy. Onneks pysähdyin bussipysäkin seinään tai olis tullu uintireissu. Eikä saattanu olla kellukkeet mukana sillon.

Kävin peruskoulun ja vähän amista täällä, kunnes 18.. tai melkein 19 veenä soitin äipälle että muutan Helsinkiin. Kotoa olin siis muuttanu pois jo 15 kesäsenä. Äiti kyseli että millon meinasin muuttaa ni luulen että sillä on saattanu leukaluut käydä sijoiltaan kun vastasin että tänään.

Niin sitä lähettii silloisen hulttiopoikaystäväni kanssa pikku vuokrahiacella kohti isoa kirkkoa. Voi että mitä haaveita ja unelmia oli sen pienen savolaistytön päässä sillon :) Ekan työpaikan soitin itelleni siinä matkalla.. puhelu meni jotenkin näin : mie muutan täältä savosta helsinkiin ja tarviin töitä, voin alottaa huomenna. Ja siinäpä ne tärkeimmät, työt alko seuraavana päivänä.

Helsingissä, vantaalla ja hetken Hyvinkäällä ehdin asua yhteensä 11 vuotta. Sinäaikana olin puhelinmyyjänä, liittymämyyjänä, korumyyjänä.. vartijan töitä tein reilu 7 vuotta ja luin oikein vartijan ammattitutkinnonkin. Kunnes kyllästyin ja menin hoitajakouluun. Ja sitten tein hoitoalan töitä muutaman vuoden. Ehdin asua siellä 16 eri osoitteessa, en edes osaa laskea miten monessa työpaikassa, sain lapsen, rakastuin, petyin pahiten ja eniten koko maailmassa, nousin ja jatkoin. Sain ystäviä, opin elämästä, näin paljon eri kulttuureita, erillaisia ihmisiä ja elin. Ennenkaikkea elin. Edelleen suurinosa miun tarinoista alkaa ”sillon kun asuin vantaalla/helsingissä” ja niin ne varmaan alkaa täällä päiväkirjassakin.

Tytön eka luokka koulussa ei menny ihan niiku piti. Neiti osasi lukea, kirjoittaa ja laskea jo kouluun mennessä josta sitten tuli koulukiusaamista. Kiusaaminen äitiy lopulta johonkin välikohtaukseen missä meni hammasta huulesta läpi. Sen jälkeen tein päätöksen, että haluan lapseni käyvän koulua siellä missä itsekkin olen saanut käydä. Tiesin kotikaupunkini olevan vielä aika lintukoto vantaaseen verrattuna ja tänne sitten tultiin takasin. Saatto siinä kuvioissa olla vaikuttamassa joku mieskin ja se, että sain täältä töitä.

Täällä on nyt asuttu kolme ja puoli vuotta ja kumpikin alkaa olla aika valmiita lähtemään. Taidetaan molemmat olla vähän isompien katujen tyttöjä ;) Ollaan sovittu, että neiti käy ala-asteen loppuun täällä ja sit nämä mirkut nostaa kytkintä. Suunta on vielä vähän avoin, mutta on tässä puoltoista vuotta aikaa sitä pohtia.

Nyt karvanen pentu huutaa huomioo ja ihmispentu ruokaa, joten somemummo lähtee kotisleikkien pariin :)

Niissä ”kuinka aloitat blogin” ohjeissa sanottiin myös, ettei saa kirjoittaa joka päivä. Pari kertaa viikossa riittää. Miula olis ihan kauheesti asiaa ja kerrottavaa, mut ehkä haudutan niitä ajatuksia välillä. Palaan kuitenkin päiväkirjani pariin pian. Jos vaikka huomenna opettelen jo lisäämään tänne kuvia :)

Kiitos miljuunasti että jaksoit lukea

M

 

 

 

Esittelyä minusta

26.7.2015 Yleinen

Olen pitkään ajatellut alkaa kirjoittamaan ajatuksiani ja nyt vihdoin sain hommattua oman sivun mihin ne ajatukseni kirjoittaa….

Aluksi täytyy tietysti kertoa että kuka olen, no se onkin kysymys olen tälläinen maahiaisen tyylinen nainen jolla on ikääkin jo ehtinyt ihan mukavasti mittariin kertyä joka rakastaa kaikkea kaunista. Kauneutta voi löytää aivan mistä vain lehti maassa, kaunis kukkanen juuri puhjenneena etc… Tykkään myös musiikista se on minulle terapiaa laulan ja soitan muutamia soittimia itse… Minulla on myös kouluikäinen lapsi jonka kanssa tulee askarreltua, seikkailtua, naurettua sekä rakastettua ja paljon. Se on jännä miten noinkin ”pieni” lapsi pystyy joka päivä minullekkin jotain uutta opetettua. Muuten olemmekin varmaan outo perhe koska asumme kahden lapseni kanssa toki nyt pölypallot hieman meitä ilahduttaa kun unohdamme imuroida… Tykkäämme lapseni kanssa tehdä kirppareilta kivoja löytäjä ja tykkäämme leipoa ja kokeilla kaikkea uutta voi olla että niistäkin tänne blogiini-jotain laitan kuitenkin tarkoitus on purkaa omia ajatuksia koska kun on yksinhuoltaja kirjaimellisesti niin voin sanoa että välillä ku taas 6kk mennyt ja 24/7 on ollut äiti tulee kaiken maailman ajatuksia päähän onneksi olen tähän keksinyt loistavan idean eli lähden kuntosalille kun tuntuu että liikaa kiristää mutterit päätä ja ärrä päät huutelevat suusta niin sitten jaksaa kun tunnin käy säkkiä hakkaamassa taas hymyilläkkin…. :)

En ole siis koskaan pitänyt blogia, ajatuksistani kuin päiväkirjaa mutta nyt aion ja toivoisin että jätät minulle jotain viestiä jos satut sivuni lukemaan, otan myös positiivisella mielellä kaikkia neuvoja vastaan mitä tämä pitää kun tähän sitoutuu… Tahdon ainakin kertoa elämästä rehellisesti ja omalla huumorillani ja jos jollain on vaikeaa toivon että kirjoittamiseni piristää hänen päivää… Tässä esittelyjä kohta kirjoitan ensimmäisen ajatukseni jota kuukausia päässäni miettinyt mutta se pitää saada sieltä ulos :D