Selaat arkistoa kohteelle paholainen.

Identiteetistä Kristuksessa ja sielunvihollisen valheista

8.4.2017 Raamatusta

Efesolaiskirje 1:17

Minä rukoilen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan…

Miksi Paavali rukoilee Efesolaisten ja myös muiden kirjeen lukijoiden puolesta, että saisimme ilmestyksen Pyhän Hengen kautta Jumalan tuntemisessa?

Efesolaiskirje 1:3

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa.

Identiteettimme täytyisi rakentua totuudelle, eikä valheelle. Yllä oleva jae on valtava totuus. Sinä olet siunattu ylenpalttisesti Jeesuksessa. Jumala siis tahtoo meidän tulevan tietoiseksi hänen valtavasta armostaan ja rakkaudestaan!

Efesolaiskirje 1:4-7

Jo ennen maailman perustamista hän valitsi meidät Kristuksessa olemaan pyhiä ja nuhteettomia hänen edessään. Rakkaudessaan hän jo edeltä määräsi meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen kautta, oman hyvän tahtonsa mukaan, armonsa kirkkauden ylistykseksi. Tämän armon hän on lahjoittanut meille siinä Rakastetussa jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksi saaminen hänen armonsa rikkauden mukaan.

Yksi valhe minkä sielunvihollinen pyrkii heittämään säännöllisesti Jumalan lasten mieliin on: Sinä et kelpaa pyhälle Jumalalle, olet tuollainen luuseri, joka lankeilet kaiken aikaa. Perkele haukkuu jatkuvasti, hän pyrkii saamaan Jumalan lapset pois heidän todellisesta asemastaan Kristuksessa, koska he ovat hänen kilpailevalle valtakunnalleen suuri uhka. Paholainen tietää, että Jumalan valtakunta tulee eräänä päivänä hallitsemaan, ja hänen valtakuntansa tuhoutuu. Siksi sillä on niin kiire käännyttää kaikki mahdolliset ihmiset Jumalaa vastaan ja saamaan eksytettyä myös mahdollisimman monta Jumalan lasta, joita hän vihaa Jeesuksen tähden.

Jos jäämme kuuntelemaan valheen isän alaspainavia sanoja, emmekä irtisanoudu niistä ja valheista, joita hän syöttää ajatuksiimme, alamme uskomaan niitä totuutena. Siksi on todella tärkeää opiskella ja soveltaa Raamattua omassa elämässä, koska se kertoo totuuden identiteetistämme: Se on peili, joka paljastaa todellisen luontomme. Emme ole avuttomia kissanpoikasia, vaan kun Pyhä Henki asuu meissä, Juudan Leijona, Jeesus Kristus, asuu sydämessämme!

Pirun valheet eivät pure niihin, jotka ymmärtävät ja soveltavat Jumalan sanan totuutta elämäänsä. Siksi perkele pyrkii pitämään meidät erossa Sanasta, koska jos se saa meidät pois sen vapauttavasta totuudesta ja nautimme mieluummin lihamme ruokkimisesta, meistä kasvaa hiljakseen lihallisia. Jos sen sijaan ruokimme henkeämme Sanalla jatkuvasti, silloin hengellinen ihminen vahvistuu sisällämme. Kumman me tahdomme vahvistuvan? Ymmärrämmekö me todella mitä Jeesus on tehnyt puolestamme?

Nyt kun tiedostamme mikä on sielunvihollisen strategia muistuttaa synneistämme, käännymme Jumalan sanan totuuksiin:

Yksi. Sinä olet siunattu, etkä kirottu Jeesuksessa Kristuksessa. Kaksi. Jumala valitsi sinut Kristuksessa olemaan pyhä ja nuhteeton. Kolme. Jumala on määrännyt sinut rakkaudessaan jatkuvaan yhteyteen kanssaan, nauttimaan Jumalan lapsen oikeudesta Jeesuksen kautta, jotta ymmärtäisit hänen armonsa suuruuden. Neljä. Tuo armo tulee uskon perusteella Jeesukseen, ei hyvien tekojesi ansiosta. Viisi. Jumalan suuren armon ja Jeesuksen uhrin tähden sinut on lunastettu pois pimeyden valtakunnasta Jumalan armon valtakuntaan. Saat vastaanottaa Jumalan armon silloin, kun olet tehnyt syntiä, koska Jeesuksen uhri oli täydellinen.

Helpottiko? Minua ainakin. Nyt kun tiedämme totuuden asemastamme pyhän Jumalan edessä, Herra tahtoo, että sisäistämme nämä totuudet. Siksi, jos tahdot helpottaa elämääsi kirjoita itsellesi muistiin (esim. kännykkään) tuo Raamatun jakso (Ef. 1:2-7) ja lue se päivittäin ääneen. Silloin alat omaksumaan oikeaa identiteettiäsi. Niin minä teen, kun tahdon muistuttaa asemastani, että luen ääneen minulle tärkeitä jakeita, jotta ne tulevat osaksi minua.

Mitä muuta Herramme tahtoo meille sanoa:

Efesolaiskirje 1:18-19

Ja valaisisi teidän sydämenne silmät, jotta tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, miten suuri on hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään ja miten äärettömän suuri on hänen voimansa meitä kohtaan, jotka uskomme, hänen väkevän voimansa vaikutuksen mukaan.

Herra tahtoo siis valaista Pyhän Hengen kautta sydämemme silmät, jotta ymmärtäisimme mihin toivoon hän on meidät kutsunut. Pyhä Henki tuntee täysin Jumalan, koska he ovat yhtä. Ano, että Pyhä Henki kirkaistaisi sinulle jatkuvasti asemasi Kristuksessa, koska silloin jaksat koettelemustenkin keskellä eteenpäin, etkä luovuta, koska katseesi on suunnattu pysyvään totuuteen.

Sinä ja minä loistamme Herraa ja hänen perintöään. Se loistaa meistä, kun ymmärrämme sen! Meillä ei ole sellaisia huolia, jotka voisivat musertaa meidät, koska meillä on yhteys Jumalan kanssa ja tulemme perimään hänet Kristuksen kanssa! Herran väkevä voima, Pyhän Hengen kautta asuu meissä, jota ei kannata aliarvioida koskaan, sanoivat tunteemme tai olosuhteet mitä tahansa.

Efesolaiskirje 1:20-22

Tällä voimallaan hän vaikutti Kristuksessa herättäessään hänet kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaallisissa, ylemmäksi kaikkea hallitusta ja valtaa, voimaa ja herruutta ja jokaista nimeä, joka mainitaan, ei vain tässä maailmanajassa vaan myös tulevassa. Jumala on alistanut kaiken hänen jalkojensa alle ja asettanut hänet kaiken yläpuolelle, pääksi seurakunnalle.

Pyhä Henki joka asuu meissä, herätti Kristuksen. Pyhä Henki on siis todella voimakas, ja siksi meidän on turha selitellä, ettei meillä on muka voimaa vastustaa paholaista, kun Herran oma Henki asuu meissä! Halleluja! Jeesus Kristus on kaiken yläpuolella, kuten näemme. Hän on seurakuntansa pää, joka johtaa ruumista, sinua ja minua ja koko maailmanlaajuista seurakuntaansa.

Psalmi 34:19

Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.

Vaikka paholainen olisi (ainakin mun elämässä on) saanut meidät uskomaan valheisiinsa ja olisimme rikkinäisiä, se ei ole ongelma Herrallemme. Kun olemme rikki, saamme tulla rakastavan Isän syleilyyn ja vastaanottaa hänen apunsa. Se tekee nöyräksi ja kiitolliseksi. Silloin tahdomme opetella tuntemaan hänet entistä paremmin, koska hän on aidosti luotettava. Iloitse tänään täydestä sydämestäsi, että sinulla on valtavan armon tähden suhde Taivaalliseen Isääsi ja elä elämääsi tästä totuudesta käsin, silloin se on helpompaa. Ole siunattu Jeesuksen nimessä :D

Jumala puhuu salilla

1.5.2016 Raamatusta

Olin yksi aamu salilla treenaamassa ja tapani mukaan kuuntelin hyvää musiikkia (omasta mielestäni). Huomasin yhtäkkiä kuinka Pyhä Henki otti kiinni biisin sanoista ja pysähdyin miettimään, mitä täällä tapahtuu?

”Crucifixion for You/life eternal for me/Lamb of God taking sins of the world.”
(Gloriam Dei: Sin of the world)

(Ristiinnaulitseminen Sinulle/ikuinen elämä minulle/Jumalan Karitsa otti maailman synnit.)

Koin, kuinka Jeesus täysin syyttömänä riippui ristillä minun syntieni tähden. Murruin Herran edessä, kun aloin käsittämään, mitä synti saa aikaan. Ilman meidän pahuutta Jeesuksen ei olisi tarvinnut tulla alas maailmaamme ja sovittaa mieletöntä synnin rangaistusta puolestamme. Tämä totuus saa minut pysähtymään ja miettimään, tahdonko seurata omia synnillisiä halujani ja himojani vai aidosti antautua täysillä Jumalalle ja sanoa, että minä tahdon muuttua Kristuksen kaltaiseksi, etten antaisi synnin tuhota itseäni ja lähimmäisiäni.

Paholaisen yksi strategia on aina vähätellä synnin vaikutusta meille. Hän herättää meissä jonkin himon ja jos emme luovu siitä ja hylkää, se alkaa tuottamaan sairasta mielihyvää. Kohta se täyttää mielemme ja huomaamme, että emme pääse eroon siitä. Voimme edelleenkin torjua hyökkäyksen ja hyljätä Jumalan sanan vastaisen halun, mutta jos annamme ajatukselle vallan, huomaamme kohta langenneemme syntiin. Mutta sen sijaan, että ruokkisimme lihaamme, jossa ei ole kerta kaikkiaan mitään hyvää, voimme ruokkia henkeämme, jonka Jeesus on uudestisynnyttänyt. Henkemme, jossa myös Pyhä Henki asuu, ei osallistu synnin tekemiseen. Jos meillä ei olisi pyhitettyä henkeä, paholainen veisi jokaista niin kuin tahtoo. Sitähän uskosta osattoman elämä on, myöntävät he sitä tai eivät. Meidän täytyy muistaa, että Jumala asuu meissä (hengessämme)Pyhän Henkensä kautta. Jos valitsemme hyljätä himomme ja olla uskollisia Jumalan tahdolle, henkemme uudistuu ja vahvistuu! Voimme itse valita, kumpaa tahdomme ruokkia, syntiä rakastavaa vanhaa luontoamme, siis lihaamme vai Jumalan pyhittämää henkeämme. Päätös on meidän. Siksi vastuu on myös meidän.

Roomalaiskirje 6:1-11

Mitä me siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, jotta armo tulisi suureksi? Ei tietenkään. Kuinka me, jotka olemme kuolleet synnille, vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että meidät kaikki, jotka on kastettu Kristukseen Jeesukseen, on kastettu hänen kuolemaansa? Meidät on siis yhdessä hänen kanssaan haudattu kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin mekin vaeltaisimme uudessa elämässä. Jos kerran meidät näin on yhdistetty hänen kanssaan yhtäläisessä kuolemassa, me olemme yhtä hänen kanssaan myös ylösnousemuksessa. Mehän tiedämme, että vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, jotta synnin ruumis nujerrettaisiin, niin ettemme enää palvelisi syntiä. Joka on kuollut, on vapautunut synnistä. Jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, uskomme myös saavamme elää hänen kanssaan. Mehän tiedämme, että Kristus, kuolleista herätettynä ei enää kuole eikä kuolema enää hallitse häntä. Sillä minkä hän kuoli, sen hän kertakaikkisesti kuoli synnille, mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Samoin pitäkää tekin itsenne synnille kuolleina mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.

Huomaa sanat: pysyttävä synnissä vs. kuolleet synnille. Meidän täytyy ymmärtää, ettei identiteettimme Kristuksessa tarkoita sitä, että voimme elää miten sattuu himojen orjina, kun olemme Jumalan armon alla, vaan meidän tulee pitää vanha luontomme kuolleena. Kun olemme uskoontulon jälkeen käyneet uskovien kasteella ja päättäneet seurata Jeesusta kokosydämisesti, se tarkoittaa, että vanha lihallinen luontomme on haudattu samalla. Sen sijaan uusi luomuksemme Kristuksessa nousee ja vahvistuu. Toinen luontomme hallitsee ja toinen lamaantuu. Siitä on kyse.

Jae neljä: Meidät on siis yhdessä hänen kanssaan haudattu kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin mekin vaeltaisimme uudessa elämässä.

Huomaa jakeen loppuosa. Tässä on suuri totuus jokaiselle, joka tahtoo vaeltaa Jumalan tahdossa ja suunnitelmassa, eikä tahdo enää noudattaa vanhan luonnon toimintatapaa. Meidän täytyy tehdä päätös elää ylösnousemuselämää Jeesuksessa, jotta henkemme vahvistuu! Silloin vanha luonto pidetään kuolleena! Vaeltaminen on mielestäni määrätietoista, siinä ei ole kyse siitä, että siirrytään pisteestä a pisteeseen b, vaan on tietty määränpää, johon pääseminen vaatii aikaa. Jos teemme päätöksen seurata Jeesusta elämämme loppuun asti, kunnes kohtaamme taivaassa, meidän tulee elää hänen ylösnousemusvoimassaan päivittäin. Se ei todellakaan ole helppoa, mutta on vaivan arvoista. Meidän täytyy siis oppia ruokkimaan määrätietoisesti henkeämme Jumalan sanalla ja mukautua sen mukaan, silloin liha kuolee.

Jakeet 6-8: Mehän tiedämme, että vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, jotta synnin ruumis nujerrettaisiin, niin ettemme enää palvelisi syntiä. Joka on kuollut, on vapautunut synnistä. Jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, uskomme myös saavamme elää hänen kanssaan.

Synti on aina kapina Jumalaa vastaan, joka on täydellinen ja hän odottaa, että kasvamme pyhitys prosessissamme Kristuksen kaltaisuuteen. Päämäärä on, että opimme Jumalan toimintatavat, palvella häntä Jeesuksen kautta synnille kuolleena. Emme voi elää Jumalan tahdossa ilman täydellistä riippuvuussuhdetta Pyhän Hengen kanssa. Kun pikku hiljaa opimme noudattamaan Pyhän Hengen neuvoja, opimme tunnistamaan tilanteet ja ajatukset, jotka ovat ristiriidassa Raamatun sanan kanssa. Silloin opimme voittamaan taistelut syntiä vastaan. Huomaa, että kun opimme voittamaan taisteluja, opimme tuntemaan Jeesusta ja alamme tahtoa samoja asioita kuin hän! Jos emme opi kuolettamaan synnillisiä himoja, emme myöskään opi tuntemaan Jeesusta. Siksi tää on niin tärkee pointti.

Jakeet 9-11: Mehän tiedämme, että Kristus, kuolleista herätettynä, ei enää kuole eikä kuolema enää hallitse häntä. Sillä minkä hän kuoli, sen hän kertakaikkisesti kuoli synnille, mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Samoin pitäkää tekin itsenne synnille kuolleina mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.

Se mitä Jeesus teki on meidän päämäärämme. Hän on esikuvamme ja mentorimme. Pyhä Henki muistuttaa meitä aina siitä, mitä Jeesus teki ristillä meidän puolestamme, jotta tahtoisimme samaistua häneen ja kuolla synnille jatkuvasti. Jos esikuvamme ei olisi suorittanut täydellistä sovitusta, meidän olisi aivan turhaa yrittää päästä yhteyteen Jumalan kanssa, koska meillä ei olisi toivoa. Kukaan ihminen ikinä ei tule täyttämään Jumalan oikeamielistä tahtoa. Sen pystyi täyttämään vain ja ainoastaan Jumala, joka tuli ihmiseksi. Hän eli täydellisen elämän ja onnistui siinä, mitä me emme ikinä voisi tehdä. Kiitos Jeesus! Sinulla ja minulla on siis elävä toivo, että antautumalla täysillä Jumalalle, olemalla kuuliaisia Pyhän Hengen johdatukselle ja äänelle, voimme kirkastaa Kristusta elämällämme.

Tsekkaa pari jaetta Elävän uutisen mukaan tästä jaejaksosta uudelleen ja pyydä, että Pyhä Henki tekee nämä eläviksi: (Room. 6:5-8) Me ja Kristus olemme yhtä: me kuolimme hänen kanssaan. Nyt olemme osallisia hänen uudesta elämästään ja kerran nousemme niin kuin hän. Meidän vanha minämme ristiinnaulittiin Kristuksen kanssa, jotta emme enää olisi synnin hallittavina emmekä synnin orjia. Koska olemme kuolleet synnille, sillä ei ole ylivaltaa elämässämme. Vanha, syntiä rakastava minämme on kuollut Kristuksen kanssa, ja niin uskomme saavamme myös elää ikuisesti hänen kanssaan.

Kun alamme käsittämään mitä Jeesus on todella tehnyt, se saa meidät syvästi kunnioittamaan häntä ja tahdomme myös kertoa ilosanoman ympärillämme oleville. Ole luja ja rohkea Herrassa Jeesuksen nimessä :)