Selaat arkistoa kohteelle pahkinä.

Mehevä porkkanakakku

24.5.2015 Kaikki

Tämä mehevä porkkanakakku on hyvä tehdä päivää ennnen tarjoilua, jotta maut tulisivat paremmin esiin. Gluteeniton!


Normaali                     1,5h

 

Ainekset;

250g (suolatonta) pehmeää voita

korppujauhoja vuuan vuoraamiseen

225g tummaa ruokosokeria

4 keskikokoista munaa

1 appelsiini

175g täysjyväjauhoja    ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

2tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2tl kanelijauhetta

1dl (50g) mantelijauhetta

2dl (110g) saksanpähkinärouhetta

4 (350g) porkkanaa

 

Täyte;

125g voita

1dl tomusokeria

250g tuorejuustoa

 

Valmistus;

Voitele ja korppujauhota 20cm levyinen kakkuvuoka.

IMG_2626

 

 

 

 

 

 

 

Vatkaa voi ja sokeri kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja kermaista.

 

IMG_2627

 

 

 

 

 

 

 

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa keltuaiset munasokeri seokseen. Raasta apppelsiinista kuori ja purista sen mehu. Lisää kummatkin seokseen.

Siivilöi kuivat aineet – jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Sekoita ne seokseen.

 

IMG_2628

 

 

 

 

 

 

 

Sekoita varovasti seokseen myös mantelijauhe ja saksanpähkinärouhe.

Vatkaa valkuaisia toisessa kipossa kunnes ne vaahtoutuvat ja lisää tämän jälkeen seokseen. Raasta vielä porkkana ja lisää se seokseen. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan.

IMG_2629

IMG_2631

 

 

 

 

 

 

 

Paista 180 asteessa 75-90 minuuttia kunnes kakku on kullanruskea ja kimmoisa.

IMG_2633

IMG_2635

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna jäähtyä kakkuvuuassa muutama minuutti, ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

 

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Vatkaa voi ja tomusokeri yhteen ja lisää tuorejuusto. Sekoita. Laita 20 minuutiksi jääkaappiin ja levitä sitten kahtia halkaistun kakun kerroksen väliin puolet täytteestä ja puolet kakun päälle. Ripottele päälle vielä hiukan sitruunan tai appelsiininkuorta.

Koristele halutessasi miniporkkanoilla!

Säilytä kakkua jääkaapissa ja parhaiten maut tulevat esiin, jos kakku saa muhia jääkaapissa yli 12 tuntia.

 

IMG_2647

resepti Koristeelliset kakut 2 lehdestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

Paahdetut mantelit

21.4.2015 Kaikki

 Nämä paahdetut ja maustetut mantelit, ovat  mukavia iltanaposteluja. Parhaimmiillaan ne ovat  lämpiminä!


Vinkki! voit maustaa myös omalla maullasi!

 

Helppo                        n.30 minuuttia

 

Ainekset;

2dl kuorellisia manteleita

2tl kanelia

1/2tl chilijauhetta

1/2tl jauhettua pippuria

2dl tomusokeria

2-3rkl hunajaa

 

Valmistus;

Sekoita kipossa tomusokeri, mausteet ja hunaja. Paahda ensin manteleita hieman pannulla ilman rasvaa, että ne saavat hieman väriä. Varo ettet paahda liikaa! Pähkinöistä tulee tällöin tummia ja palaneita.

IMG_2529

 

 

 

 

 

Siirrä mantelit erilliseen kippoon ja laita sitten kuumalle pannulle sokerimausteseos ja hunaja. Kun sokeri on sulanut, ota virta pois levyltä pois ja lisää mantelit. Sekoittele niin että sulanutta sokerimauste tahnaa leviää kaikkiin manteleihin.

Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperille ja ripota vielä hieman mausteita manteleiden päälle. anna jäähtyä hetki ja tarjoa!

Tarjoiluehdotus;  

Katso tästä ohje pieneen leivinpaperi pussiin, josta on mukava tarjota pähkinöitä. Voit vaikka tehdä jokaiselle oman pussin!

IMG_2530

 

 

 

 

 

 

IMG_2532

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani