Selaat arkistoa kohteelle päätös.

Päätös

27.7.2015 Yleinen

Nyt se on tehty. Nimittäin päätös. Kauan sitä jouduin kypsyttelemään ja hakemaan sisäistä motivaatiotani, jotta projekti ei loppuisi (taas kerran) heti alkuunsa. Ai niin siis mikä päätös? Olen päättänyt, että urheilu ja liikunta tulee takaisin osaksi elämääni. Liian kauan aikaa, ja liian monta kiloa sitten olen viimeksi tuntenut reenaamisen iloa, lihaskipua salireenistä ja itsensä voittamisen tunnetta. Muistan kuinka hyvältä tuntuu kun tulee kotiin lenkin jälkeen, jolle oli alunperin oli niin vaikea lähteä.

Nyt on siis aika ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa karistaa kertynyttä kerrosta sekä hakemaan liikunnanriemua. Tervetuloa seuraamaan tietäni kohti uima-allasta, polttavaa maantietä ja lenkkipolkua!

Ensi postauksessa lisää minusta itsestäni ja tulevista tavoitteista!

Valinnan vaikeus: opiskelupaikka

2.7.2015 Yleinen

58a3dacfa959c468bb8e656f3dba108a

↑ Ilmeeni kun mietin mitä opiskelupaikkaa hakisin. Missä mun Kaarnamuori on? 😏

Näin journalismista kiinnostuneena vähän kuumottaa: ”Tuliko se valinnan vaikeus yhteen vai erikseen…”

Nyt todellakin on kesä ja pääsykokeiden valintatuloksia jännittäviä nuoria on havaittavissa ympäri Suomea. Heidät päästetään/ on päästetty jännityksestään lähipäivien aikana. Facebook tulvii joko onnellisia riemunkiljahduksia tai virtuaalisia hiustenrepimisitkupotkuraivareita. Mutta joukkoon mahtuu myös meitä, jotka eivät hakeneet minnekään. Syynsä siihen kullakin.

Monet ystäväni pääsivät haluamaansa kouluun ja naamakirja on siihen oiva tiedotuskanava. Olen onnitellut ja iloinnut heidän puolestaan.

Mielestäni on hienoa, että noinkin nuoret ihmiset tietävät jo mitä tietä he lähtevät kulkemaan. Koska minä en vielä tiedä.

Valmistuin viime keväänä matkailualalta ammattikoulusta, sain hyvät arvosanat ja stipendinkin. Mieleni oli muuttunut jatko-opiskelukoulutuksen suhteen kolmannen amisvuoden aikana jo niin monta kertaa, että päätin ottaa kesän ja syksyn ihan rauhassa. Ensin mietin luontaisinta siirtymisriittiä restonomikoulutukseen, sitten mietin liikunnanohjaajaksi ryhtymistä, ja sitten… no enhän minä edes muista niitä kaikkia.

Mutta en sen kesänkään jälkeen vielä tiennyt mihin hakea. Tein tuuraushommia kuntosalin kassalla, olin pari viikkoa kiireapulaisena ravintolassa tarjoilijana, pari kuukautta työkokeilussa kirjaston kahvilassa, sitten sain freelancer-pestin sanomalehdestä. Ja nyt olen kesätöissä Uudessakaupungissa leirintäalueella.

Kuulostaa aika sekavalta, eikö?

Minulle ei ole täysin selvää, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ammattikoulussa ollessani olin varmempi tulevaisuudestani. Mutta kun WinNovan pesästä oli aika lentää pois, olin hukassa. ”Olisi pitänyt hakea johonkin”.

Työnantajani on ollut mielestäni onnekas, hän on käynyt nuorena vain yhden koulun ja siitä luonut uran. Nykyään tunnutaan tarvitsevan kolme koulua siihen, että tulet sellaiseksi ihmiseksi, joka täyttää odotukset osaavasta työntekijästä.

Myönnän, että pelkään epäonnistumista ja pelkään tekeväni väärän valinnan. Ja jonkun mielestä taidan vain tarvita ison potkun persuksille. Mutta ehkä minulla on jo ollut tarpeeksi aikaa miettiä. Siitäkin saa jo lisää miettimisaikaa kun hakee moneen paikkaan ja tekee ratkaisun kun tulokset tulevat. Onneksi minulla on paljon vaihtoehtoja, sillä olen kuitenkin kiinnostunut niin monesta asiasta.

Tämä on sekä heikkous että mahdollisuus ja aion käyttää sen viimeisenä mainitun mukaisesti.

Nyt minä teen tässä, rakkaiden Facebook-ystävieni inspiroimana, ja sosiaalisen median valvovan silmän alla, lupauksen:

Lupaan hakea opiskelupaikkaa viimeistään ensi keväänä.

Onnittelut vielä kaikille koulupaikan saaneille! ☺ 👏

Ja ne joita ei valittu tänä vuonna haluamaanne kouluihin, älkää stressatko, sillä keväitä tulee vielä ja nyt teillä on vielä enemmän aikaa lukea itsenne ensi vuoden ykkösvalinnoiksi! 😘

Kommentoikaa kokemuksianne, vuodattakaa patoutumianne tai hehkuttakaa onneanne. Choose one.