Selaat arkistoa kohteelle pääsykokeet.

Valinnan vaikeus: opiskelupaikka

2.7.2015 Yleinen

58a3dacfa959c468bb8e656f3dba108a

↑ Ilmeeni kun mietin mitä opiskelupaikkaa hakisin. Missä mun Kaarnamuori on? 😏

Näin journalismista kiinnostuneena vähän kuumottaa: ”Tuliko se valinnan vaikeus yhteen vai erikseen…”

Nyt todellakin on kesä ja pääsykokeiden valintatuloksia jännittäviä nuoria on havaittavissa ympäri Suomea. Heidät päästetään/ on päästetty jännityksestään lähipäivien aikana. Facebook tulvii joko onnellisia riemunkiljahduksia tai virtuaalisia hiustenrepimisitkupotkuraivareita. Mutta joukkoon mahtuu myös meitä, jotka eivät hakeneet minnekään. Syynsä siihen kullakin.

Monet ystäväni pääsivät haluamaansa kouluun ja naamakirja on siihen oiva tiedotuskanava. Olen onnitellut ja iloinnut heidän puolestaan.

Mielestäni on hienoa, että noinkin nuoret ihmiset tietävät jo mitä tietä he lähtevät kulkemaan. Koska minä en vielä tiedä.

Valmistuin viime keväänä matkailualalta ammattikoulusta, sain hyvät arvosanat ja stipendinkin. Mieleni oli muuttunut jatko-opiskelukoulutuksen suhteen kolmannen amisvuoden aikana jo niin monta kertaa, että päätin ottaa kesän ja syksyn ihan rauhassa. Ensin mietin luontaisinta siirtymisriittiä restonomikoulutukseen, sitten mietin liikunnanohjaajaksi ryhtymistä, ja sitten… no enhän minä edes muista niitä kaikkia.

Mutta en sen kesänkään jälkeen vielä tiennyt mihin hakea. Tein tuuraushommia kuntosalin kassalla, olin pari viikkoa kiireapulaisena ravintolassa tarjoilijana, pari kuukautta työkokeilussa kirjaston kahvilassa, sitten sain freelancer-pestin sanomalehdestä. Ja nyt olen kesätöissä Uudessakaupungissa leirintäalueella.

Kuulostaa aika sekavalta, eikö?

Minulle ei ole täysin selvää, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ammattikoulussa ollessani olin varmempi tulevaisuudestani. Mutta kun WinNovan pesästä oli aika lentää pois, olin hukassa. ”Olisi pitänyt hakea johonkin”.

Työnantajani on ollut mielestäni onnekas, hän on käynyt nuorena vain yhden koulun ja siitä luonut uran. Nykyään tunnutaan tarvitsevan kolme koulua siihen, että tulet sellaiseksi ihmiseksi, joka täyttää odotukset osaavasta työntekijästä.

Myönnän, että pelkään epäonnistumista ja pelkään tekeväni väärän valinnan. Ja jonkun mielestä taidan vain tarvita ison potkun persuksille. Mutta ehkä minulla on jo ollut tarpeeksi aikaa miettiä. Siitäkin saa jo lisää miettimisaikaa kun hakee moneen paikkaan ja tekee ratkaisun kun tulokset tulevat. Onneksi minulla on paljon vaihtoehtoja, sillä olen kuitenkin kiinnostunut niin monesta asiasta.

Tämä on sekä heikkous että mahdollisuus ja aion käyttää sen viimeisenä mainitun mukaisesti.

Nyt minä teen tässä, rakkaiden Facebook-ystävieni inspiroimana, ja sosiaalisen median valvovan silmän alla, lupauksen:

Lupaan hakea opiskelupaikkaa viimeistään ensi keväänä.

Onnittelut vielä kaikille koulupaikan saaneille! ☺ 👏

Ja ne joita ei valittu tänä vuonna haluamaanne kouluihin, älkää stressatko, sillä keväitä tulee vielä ja nyt teillä on vielä enemmän aikaa lukea itsenne ensi vuoden ykkösvalinnoiksi! 😘

Kommentoikaa kokemuksianne, vuodattakaa patoutumianne tai hehkuttakaa onneanne. Choose one.

 

Hups :)

7.6.2015 Yleinen

Hups, onpas vierähtäny aikaa edellisestä kirjoituksesta. No, on kyllä ollu pikkusen kiirusta tässä ettei oo paljoa ehtiny koneella aikaa viettämään, tai edes miettimään mistä seuraavaksi kirjoittelisi. Toukokuun lopussa oltiin tosiaan nyt ekaa kertaa vauvan kuoleman jälkeen minun kotiseuduillani, kun serkkuni kirjoitti ylioppilaaksi ja kummityttöni valmistui ammattiin. Olimme siis juhlimassa. Pelkäsin vähän, että kyselevätkö sukulaiset kaikkea, mutta selvisin hyvin vähällä. Mummun ja ukin kanssa juttelimme enemmän kun kävimme heillä myöhemmin kylässä, mutta sekin oli ihan kivutonta. :) Muuten reissu oli ihana. Näin pitkästä aikaa veljeni lapset ja se tunne mikä minut valtasi, kun sain tädin pienimmän syliini rutistettavaksi. <3 Tämä kultapoju syntyi siis samana päivänä, kuin meidän plussaan johtanut hoito alkoi. Reissusta tultiin sitten tuossa muutama päivä sitten. Loppu viikko meni kotihommissa ja perjantaina olinkin pääsykokeissa. Nyt sitten jännitetään muutama viikko alkaako elokuun lopussa opiskelut vai ei.

Ensi viikon meillä toimii pieni muotoinen leirikeskus. :D Veljeni tulee perheineen meille lomaileen sekä samoin yksi ystäväperhe. Talon täyttää neljän lapsen äänet. <3 Hulabaloo viikko tulossa, kun on kaikenlaista ohjelmaa melkein jokaiselle päivälle, mutta juuri puolisoni kanssa puhuttiin, että onhan se kiva kun tulee elämää tähänkin taloon, kun koko talvi meni kahdestaan kotosalla pyörien. Ja minua helpottaa se, että saan antaa kaiken huomion ja aikani nyt tädin kahdelle pienelle murulle. <3