Selaat arkistoa kohteelle päänsärky.

Päivä 141, kiire pitkästä aikaa

25.1.2016 Yleinen

2016-01-24 17.19.03Tänään oli ensimmäinen työpäivä, pitkästä aikaa. Uudet työkaverit vaikuttivat mukavilta ja odotan jo innolla huomista työpäivää. Työpaikkaruokalassakin on salaattivaihtoehto, jota kokeilin tänään. Hyvää oli!

Vettä on tänään tullut juotua aivan liian vähän ja se kostautuu nyt illalla päänsärkynä. Pitänee tankata vettä nyt illalla ja huomenna töihin vesipullo!

Nyt olo on väsynyt, kuten kuvasta näkyy ;)

Ateriat

  • klo 7.30 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 12.00 Salaattilounas, jossa pieni pala silakkapihviä, 156 kcal
  • klo 17.40 Jauhelihakeittoa ja täysjyväsämpylä, 312 kcal
  • klo 20.00 Karpalopatukka, 179 kcal

Ruokavaliomuutos

21.1.2016 Yleinen

Huomisesta alkaen testaan vähähiilihydraattisen ruokavalion vaikutuksia migreeniin. Olen sellaisella joskus aiemmin ollut lähinnä painon kurissa pysymiseksi, mutta nyt minua motivoi migreenistä eroon pääseminen.

Migreenini kroonistui pari vuotta sitten stressin seurauksena. Sitä ennenkin migreeniä oli vaihtelevasti, välillä aika useinkin, mutta aina siihen tehosi 400 mg ibuprofeenia. Stressin seurauksena migreenini paheni ja sitä alkoi olla entistä useammin. Enää ei perus tulehduskipulääkkeet välttämättä auttaneet isompinakaan annoksina. Vaikka stressi jossain vaiheessa helpottikin, migreeni jäi pahaksi.

Jossain vaiheessa menin vihdoin työterveyslääkärin pakeille ja sain täsmälääkkeet. Estolääkitystä en siinä vaiheessa halunnut. Täsmälääke tehosikin kohtauksiin hyvin, mutta migreenikohtauksia oli edelleen usein. Muutama kuukausi sitten varasin vihdoin uuden ajan lääkäriin. Valmistauduin hyvin pitämällä migreenipäiväkirjaa kuukauden ajan ennen käyntiaikaa. Diagnoosi oli kroonistunut migreeni eli migreenipäiviä oli yli 15 kuukaudessa.

Vieläkään en olisi halunnut estolääkitystä, sillä en halunnut syödä lääkkeitä päivittäin. Lääkärin kommentti tähän oli, että lääkkeiden syöntini oli jo päivittäistä. Niinpä estolääkitys aloitettiin. Samoin pieniä muutoksia tehtiin kohtauslääkitykseen. Migreenikohtaukset vähenivätkin alle kymmeneen kuukaudessa. Kuitenkaan väheneminen ei ollut riittävää ja estolääkitystäkin on tässä hieman muutettu. Nyt kuitenkin näyttää siltä että vakio on edelleen 2-3 kohtausta viikossa.

Huomisesta alkaen vähennän hiilihydraatit minimiin. Moni on saanut avun sekä migreeniin että moniin muihinkin sairauksiin tämän tyyppisen ruokavalion avulla. Nyt olisi tarkoitus seurata kuinka minä onnistun ja jakaa kokemuksia täällä. Jospa vaikka joku toinenkin hyötyisi. Uskon siis vahvasti tästä olevan apua. Tämän vahvempaa estolääkitystä en halua, joten nyt otetaan kaikki muut mahdolliset keinot käyttöön.

 

 

Päivä 99, digiboksin tyhjennys

14.12.2015 Yleinen

20151205_200425Vaikka kuvassa onkin glühwein-mukit, en ole tänään ottanut sitä :D Tuo on niin kiva kuvituskuva matkalta.

Päivä on mennyt lepäillessä ja pienien vilunväristysten kera. Toivon todella, ettei pukkaa flunssaa. Pitkään jatkunut päänsärky oli jo jonkin aikaa pois, mutta on oireillut jälleen parina päivänä. Hartiat varmaan niin jumissa?

Katselin digiboksilta siellä pitkään tallessa olleita tallennuksia ja muutaman uudemmankin. Telkkarin katselu ei ole enää oikein mun juttu :D

Ateriat

  • klo 10.30 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • klo 14.20 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 16.30 Rosollia 100g ja omenaa 100g, 82 kcal
  • klo 19.30 Suklaaminttupirtelö, 145 kcal