Selaat arkistoa kohteelle Ostrava.

USA ja Tanska

3.5.2015 Yleinen

Vappu, Holy Moses ja Pekka betonissa

Perjantai 1.5, vapunpäivä ja Suomen ensimmäinen ottelu sekä meidän ensimmäinen ja viimeinen kova harjoitus ennen tositoimia. Suomi kohtaa USA:n heikon junnuporukan, voitto on lähes varma ja tunnelma on katossa. Pojat testailevat hankkituja fanituotteita ja kisakatsomossa on kiitettävä edustus. Moses kolataan oman sinisen kulmassa, Tepsin pojat nauraa, mutta eivät 10 sekuntia kauempaa, kun kiekko heilahtaa Rinteen maalin etuyläkulmaan. Minä tuuletan ja Jakke komentaa minut jäähylle. 60 minuutin jälkeen taululla 1-5, eikä paljoa seliteltävää ilmassa. Kannustus kotisohvalta ei näytä riittävän. Saadaanko juna käännettyä paikan päällä?

Pelin jälkeen kaipaillaan Palolaa, Ristolaista, Pulkkista, Selännettä ja Helmistä. Ensimmäisiä pelejä on kuitenkin hävitty ennenkin, joten kovin huolestunutta iloinen vappuväki ei ole. Joensuun yössä ei ole vielä merkkiäkään alkaneista kisoista ja ensimmäisten pisteiden menetys huuhtoutuu vielä toistaiseksi hintavan kotimaisen lagerin avulla alas. Sunnuntaina on voitettava.

11185841_10200564732558600_462673820_n

Kapteeni jakoi jäähyjä avausottelun ajan, mutta ei suostunut vappuna murjottamaan tappiota

Oman reissumme alkuun on enää kolme päivää ja reissuporukan yhteinen sosiaalisen median ryhmä huutaa uuden viestin merkiksi koko ajan. Sakke on skoutannut oluen hinnan hallissa (3e), Panu hakee rajalta viimeiset fanituotteet, Pesä-matkanjohtaja on luottavaisella tuulella ja hoitanut kaiken jo etukäteen. Ostrava-aiheisilla verkkosivuilla on käyty ja koitettu bongata kaikki mahdollinen näkemisen arvoinen (Stodolni). Kisaveikkaukset sujuvat aivan päin persettä.  Odottavan aika on pitkä, kuin kanukkien pöytäkirja Saksaa vastaan.

11216153_10200564731958585_447226838_n

Matkanjohtajan levollisen sinivalkoiset tunnelmat

jarimat

Laukut täynnä, mutta kalsarit jäi

 

 

Suomi-Tanska

Ennakkoveikkaus: 5-1

Suomi parantaa hurjasti avausottelusta ja löytää puuttuneen huolellisuutensa, vaikka avauserä sujuukin nihkeästi. Etenkin Barkovin johtama ketju saa aikaan tehoja ylivoimalla. Komarovin ja Pihlströmin energisyys sytyttää joukkueen ja peli repsahtaa kolmannen erän alussa ratkaisevasti kaksikon tehdessä 3-1 osuman. Lopussa tyylitellään kahdella osumalla eläintarhan väki pois selästä ja lähdetään valmistautumaan hyvillä mielin Norjan kaatoon.

Sakkea jännittää

Sakkea jännittää

 

 

Mooses ja Hendrix nähty Tsekissä, Pekka Rinne ei havainnut

1.5.2015 Yleinen

Kisatunnelman luominen aloitetaan tietokilpailukysymyksellä. Vastaa oikein ja nauti.

Kuka näistä ei koskaan ole käynyt Tsekissä?

a) Mooses, se demari

b) Edwin Moses

c) Mooses, aito ja alkuperäinen

d) Steve Moses

Siitä mitään tule. Historian haamut kaatoivat Suomen. Hendrix Woodstockista ja Mooses Jerusalemin muurilta.

 

 

Reissun valmistelu

26.4.2015 Yleinen

Idea kyseiselle reissulle juontaa juurensa niinkin kauas kuin vuoteen 2011. Tuolloin, kenties Suomen maailmanmestaruudestakin johtuen, kasvoi ajatus siitä, miten mukavaa olisikaan olla paikan päällä kisoja katsomassa. Ei sitten muuta kuin katsomaan tulevien vuosien järjestäjä maita. Vuosi 2015 osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi, koska Tshekki on maana edullinen ja olut siellä on erittäin maukasta. 2.7.2013 avattiin Facebook-ryhmä, jossa alettiin suunnitella kisoja jo ihan hyvissä ajoin. Loppujen lopulta sivuilla olleesta ryhmästä saatiin mukaan kuusi innokasta lähtijää. Lopullinen suunnittelu voitiin siis aloittaa.

666mm

Edustusasut

Matkanjohtaja Pesä-Jarin drafti reissutovereista oli kovempi, kuin Jalosilla yhteensä ja ymmärrettävästi raskaan kauden jälkeen saimme vastaanottaa myös kielteisiä vastauksia. Kokoonpano muodostui kuitenkin loppujen lopuksi oikein kilpailukykyiseksi ja rakentuu jälleen kerran pitkälle kapteeniston varaan. Jakke-Lee kantaa jälleen kerran C-kirjainta rinnassaan ja on valmis johdattamaan joukkonsa Joensuusta Ostravaan.

Kesän ja syksyn aikana buukatut majoitusasiat sekä lennot, talven lipputilaukset taikka poikien hehkutus ei saanut omaa päätä vielä vakuuttuneeksi siitä, että tässä tosissaan ollaan reissuun lähdössä. Viime päivien kisajoukkueen hahmottelun sekä onnistuneen Hampurin korkeanpaikanleirin jäljiltä on kuitenkin vihdoin syttynyt melko vahva liekki takamuksen alle, että joutaisihan tuota jo lähtemään. Tunnelmat ovat siis vahvasti odottavat ja onneksi jo ensi viikonloppuna saa pientä helpotusta nälkään, kun Suomi starttaa kisansa vapunpäivänä jenkkejä vastaan. Myös sojokkipojat ottavat tällöin startin omalle urakalleen.

Itse matka starttaa tosiaan 7.5 ja jatkuu kisojen loppuun asti. Lippuja on mukavasti neljään alkusarjan otteluun sekä Ostravan puolivälierään. Välierä- ja finaalivaiheen toiminta on vielä täysin auki. Kisakunto on joka tapauksessa pitkäjänteisesti kuntoon hiottu ja tavoitteena on hakea kultaa. Majoituskuviot näyttävät tältä: http://www.pension-florian.cz/

ostrava

Tumuton tsekki, raittiina ratikassa, matkalla mehulinjalla

 

 

Saken unelmakentät tämän hetkisistä MM-kisavalinnoista:

 

1. Jokinen – Barkov – Komarov

Hietanen – Lepistö

2. J. Pesonen – Kontiola – Aaltonen

Ohtamaa – Lindell

3.  Donskoi – Kemppainen – Ruutu

Jaakola – Salmela

4.  Hartikainen – Immonen – Pihlström

Mäntylä – Jokipakka

sakkemm

Sakke vahvoilla näytöillä kisoihin