Selaat arkistoa kohteelle origami.

Keväinen ikkunakoriste ~ linnut viihtyvät parvissa

6.4.2015 taide

joutsenet

 

Edellisessä julkaisussa esitellystä origamipallosta innostuneena pätin lopultakin ottaa jouluvalot alas ikkunasta ja tehdä jotain keväisempää tilalle. Taittelin askartelukaapin kätköistä löytyvistä koristepapereista kurkia ja ripustin ne valkoisella ompelulangalla toisiinsa.

Kaikken kaikkiaan tähän työhön meni 31 lintua. Valokuvasta ei ehkä värit erotu, mutta työssä on valkoisia, valkokultaisia, kultaisia, mustia ja pinkkejä lintuja.

 


 

Origami pallo

6.4.2015 Yleinen

 

 

lyhty pallo

 

Olipa pitkästä aikaa oikeasti vapaata. Minun pöytäkoneeni hajosi tässä taannoin, enkä sen vuoksi pysty tekemään koulun harjoitustöitä näin lomalla. Käytännössä tämä pääsiäinen siis  tarkoitti minulle neljän päivän pakkolomaa koulusta.

Meillä koulussa on ollut harjoitus tehtävä projektioiden piirtämisestä, tehtävää varten piti taitella A3 paperista sulkeutuva kappale. En oikein saannut tehtävän annosta kiinni, joten selailin internetistä origamiohjeita. Törmäsin origamipallon ohjeisiin ja rakastuin. ALoitin taittelun innokkaasti kopio paperista koululla, mutta se meni puhki taitosten saumoista, kun en heti ensimmäisellä kerralla onnistunut. Nyt pääsiäislomalla sitten palasin haasteen ääreen ja otin toiselta puolelta kiiltävää paperia ja aloin taitella palloa vhän suurempaan kokoon, ja tässä ämä nyt on. Koko pitkäperjantaihan tämän taiteluun käytännössä upposi, mutta lopputulos on aika ihastuttava.

 

lyhty lampulla

Pallo ledilamppu sisällään