Selaat arkistoa kohteelle opiskelut.

Uusia tuulia <3

6.7.2015 Yleinen

Terveiset helteisestä Italiasta. Tuo reissu tuli kyllä niin tarpeeseen. Molemmat rentouduttiin ja nautittiin elämästä. Kaikki se talven tuska tuntui kadonneen eikä lähestyvä laskettuaikakaan ahdistanut yhtään. Mieli on nyt täynnä iloa ja hyvää fiilistä. Reissu oli siis hyvin voimaannuttava.

Nyt sitten näyttäisi vähän siltä, että kiertoni on sen verran jälkijunassa, että uusi hoito päästäisiin aloittamaan jo heinäkuun lopulla. Ihanaa. Kaikki alkaa olla valmiina seuraavaan IVF-hoitoon, vain parit labrat pitäisi käydä ottamassa. Eniten ehkä jännittää se, että meidän oma lääkäri on vielä tuolloin lomalla, joten edessä on hoito jonkun toisen  lääkärin kanssa. Olen kyllä erittäin iloinen jos tämä menee nyt näin hienosti, että hoitoon päästään jo tässä kuussa. Minä nimittäin pääsin sinne kouluun ja opinnot alkaa elokuun lopussa, joten siihen mennessä sitten olisi punktiot, siirrot ja piinapäivät ohi. Voisi keskittyä täysillä koulun aloitukseen. Se, missä tilanteessa koulu sitten alkaa onkin eri juttu. Toivon tietenkin kovasti, että plussalla mennään jo siinä vaiheessa, mutta parempi mennä nyt vaan hetki kerrallaan.

Puolisoni kanssa tuossa yksi päivä puhuttiin siitä, miten talvella tuntui siltä, että tätä kesää ei edes tule. Välillä tuntui, että elämä loppui siihen paikkaan kun vauvamme syntyi. Mutta niin vaan siitäkin on selvitty ja tänäkin kesänä on aurinko paistanut, kaikesta huolimatta. Tällä viikolla aion käydä hautausmaalla ja viedä muistolehtoon vauvallemme kynttilän ja kotipihasta poimittuja kukkia. Olisihan meidän vauvamme nyt jo täysiaikainen. <3 Ikävä on edelleen kova.

Viimeksi lukemani kirjat

1.4.2015 Yleinen

En ollut lukenut ulkomaankielistä kirjallisuutta, kunnes hiljattain luin kaksi englanninkielistä kirjaa. Ensimmäinen oli ”Learning Blender” (kirjoittanut Oliver Villar) ja toinen ”Blender for Dummies” (kirjoittanut Jason van Gumster). Molemmat ovat oppaita mallintamiseen Blender-nimisellä 3D-mallinnusohjelmalla. Learning Blenderin ostin omakseni, joten luultavasti luen sen uudestaan, jotta vähän enemmän siitä vielä oppisin. Blender for Dummies pitää jo kohta palauttaa kirjastoon. Saatan jatkaa vielä opiskeluani niin, että hankin lisää kirjoja aiheesta.

Kirjat voi ostaa Adlibrisiltä. Learning Blenderin tästä, ja Blender for Dummiesin tästä. Itse Blenderin kotisivu on osoitteessa www.blender.org.

Blender on tosiaan ihan ilmainen ja vieläpä todella laadukas 3D-grafiikanteko-ohjelma. Tosin niin monipuolinen, että se on hyvin vaikea hallita kokonaisuudessaan. Sen voi ladata vapaasti kotisivultaan ja jopa koodi on avoin, joten ohjelmointitaitoiset voivat parannella sitä mielensä mukaan. Olen kiinnostunut mallintamisesta, joten saatan kirjoittaa siitä aiheesta myöhemmin.

Mutta siis, jos 3D-grafiikan luominen kiinnostaa, kannattaa ladata tuo Blender-ohjelma ja vaikka ostaa jompikumpi noista mainitsemistani kirjoista (netistäkin löytyy tosin paljon ilmaista opastusta!). Aihetta käsittelee moni muukin kirja, mutta ei suomeksi, joten englanninkielen taito on tarpeellinen.

Eve

Neljä päivää pakkasessa !

14.12.2014 Yleinen

Viimeisen viikon ajan on riittänyt hulinaa ja huisketta, kun projekteja viedään loppuun ennen lomia. Käytännössä ollaan siis väkerretty yhden mykkä-lyhärin ja Písek -dokumentin parissa. Koska kuvaukset ei koskaan mene niinkuin Strömsössä, niin totta kai nyttenkin sattui sitä sun tätä!

Meille oli annettu jokaiselle alunperin tehtäväksi ohjata yksi lyhyen lyhyt mykkä-lyhäri aiheesta ”renkaan vaihto”. Viime viikolla meille sitten ilmottiin, että ei vaiskaan, ette te mitään sellasta voikkaan tehä. Syynä oli, että meille ei löytynyt kolmea autoa kuvauspäiville. Ylläri! Koska kaikki meistä on vaihto-oppilaita, eikä meillä oo täällä sukulaisia täällä, omia autoja tai hirveesti vielä tuttujakaan. Plus kuka haluais antaa autonsa ilmaseks opiskelijoiden käyttöön sillä varjolla, että sille käy jotain – niinkuin kävikin!

Saatiin kuitenkin tehtäväks kuvata yks ”renkaan vaihto” -lyhäri. Auto saatiin meidän opinto-ohjaajalta. Ihan hyvä suunnitelman muutos ainakin mun mielestä, koska kahet kuvaukset yhtä aikaa kahen viikon suunnittelulla on itsemurhaa.

Eka kuvauspäivä: Meidän miesnäyttelijä ilmos, että hänhän ei näyttele. Naisnäyttelijä ei voinu olla koko kuvauspäivää paikall. Lämpötila oli nollassa ja koska kuvaukset on lähinnä seisoskelua kaikilla oli kylmä. Aikataulu kusi totaalisesti jo ensimmäisen tunnin aikan. Ei siinä olihan meillä vielä yks kuvauspäivä aikaa saaha kaikki purkkin!

Toka kuvauspäivä: Koko kaupungin peitti sumu eli ei voitu kuvata yhtään mitään(!) laajoja kuvia, koska sillon ois näyttäny hölmöltä, että yhtäkkiä kuviin ilmaantu sumua. Joten kuvattiin vain lähikuvia. Pakkasta oli nyt se muutama aste ja jokainen jääty jääpuikoiks!

Tosiaan hajotettiin myös se auto! Ei nyt totaalisesti mut rengasta ei voitu vaihtaa, kosk ei saatu pultteja irti. Siinä rytäkässä hajotettiin sitten pulttiavain ja pölykapseli, joka oli jo valmiiksi vähän hajalla… Plus tosiaan meille oli varattu kaks päivää kuvauksiin, joten aikataulut paukku todella pahasti yli. Saatiin kuitenkin sovittua perjantaiks uus kuvauspäivä ja lauantaiks varapäivä.

Koska mun rooli oli tuottaja, mun tehtäviin kuulu ilmota kaikille monen aikaan ja missä. Torstai iltana siitä ei ollu kellään mitään hajua! Naisnäyttelijä soitti ettei pääse kuvauksiin kuin pariks tunniks. Mulla ei ollu kuvauslistaa, että oisin voinu suunnitella paljon meillä menee aikaa mihinkin. Ja ohjaajaa, kellä lista oli, ei saanu kiinni!

Kolmas kuvauspäivä: Kaikki saapu paikalle ajoissa. Lämpötila oli plussan puolella, joten kaikki onnellisia. Aurinko paistoi ja saatiin kaikki kuvattua. Viimein! Ainut epäonni oli, että kanttiini oli kiinni eikä saatu ruokaa koko poppoolle, kun kolme sämpylää ja suklaapatukoita. Näilläkin eväillä selvittiin!

Tällä hetkellä lyhäri on editti vaiheessa ja ens viikon aikaan valmis! :) – toivottavasti!

~ Eve

Ps. Ootettiin pissit housussa kaikki kuvauspäivät, millon poliisit saapuu tsekkaamaan mitä tehään, koska meille infottiin ensimmäisen päivän lopussa, että paikka missä kuvattiin oli yksityisaluetta. Eli jos poliisit ois tullu oltais saatu pienet lappuset kouraan… :)