Selaat arkistoa kohteelle onni.

Kohti kesää kovalla vauhdilla

23.5.2016 Yleinen

Moikka!

Ei ole taas pitkään aikaan tullut runoiltua tänne yhtään mitään ja tänään oli sellanen fiilis, kun kerrankin on taas aikaa, että nyt pitää kirjottaa :)

Aivan hirmusen nopeesti on aika taas menny! Justhan vasta lumet suli ja sää alko lämmitä ja nyt koivuissa on jo lehdet ja sääkin on niin lämmin! Voi vitsit, kuinka oonkaan oottanu sitä, että kun aamulla kävelee bussipysäkille, että kuulee lintujen laulavan :)

Mutta joo, mun elämä on ollu niin kiireistä nyt viimisen kuukauden ajan, että ei meinaa ite ees mukana pysyä! Mutta siitä huolimatta hyvää kuuluu, vaikka onkin välillä ihan sekasin päivistä :)

Oikeestaan tois hyvä fiilis kokonaisuudessaan: vihdoinkin yo-tulokset tuli ja olin tosi tyytyväinen omaan suoritukseen, vaikka sanotaankin (mikä lie myytti), että 2. luokalla kirjotukset alottavat kirjottaa huonommin kun 3. luokalla, joten ylitin ainakin itteni! Lisäks mun aivan mahtavalla teatteriporukalla on para aikaa menossa kevätnäytökset ja se on meille iso asia, että saadaan tehä sitä juttua, koska se vaan on meille tärkeetä ja koko se scene, kenen kans on tehny joulukuusta asti ”töitä” nuorisoteatterissa ja ollu osana sitä kokonaisuutta, antaa hyvää voimaa ja paukkuja vielä viimisillekin viikoille kouluun, joten kiitos siitä! :)

Toivottavasti tekin saatte voimaa ja tukee joltain tai jostain teille tärkeestä jutusta! :)
Hyvää loppu kevättä kaikille ja kouluja käyvät; vielä hetki, sit se on siinä, ja sit ketä töissä on; kyllä se loma sieltä kans tulee! :)

~ annika

Kohti uutta unelmaa

11.2.2016 Yleinen

image

Helmikuu alkoi haaveillen omasta pihasta ja mökistä..

7.2 sunnuntaina ajelimme Orivedelle haaveissa vuokrata mökki vuodeksi. Ajatus oli että kokeilemme mökkielämää vuoden. Lähestyessämme mökkiä alkoi toivo elää ja seutu näyttää kivalta, tämä on varmaan meidän juttu.. Suureksi pettymykseksi mökki oli aivan surkea ja kävikin ilmi ettei se ole talviasuttava vaan kausi olisi hutikuusta-lokakuuhun

Hieman hiljaisina ja alakuloisina aluksi ajelimme takaisin kotiin.. Kunnes TP- eli mieheni miten häntä tässä kutsun- aloitti miettimisen.. Entäpä jos..

Ostaisimme tontin ja rakentaisimme oman mökin. Aluksi sellaisen pienen saunamökin.

Pääsimme kotiin ja siitä se alkoi..

Nyt pöydät notkuu esitteitä ja Ipadit käy kuumana kun vertailemme mökkejä ja etsimme tietoja. Huomenna perjantaina lähdemme katsomaan tonttia joka vaikuttaa sellaiselta kuin halusimme.. puita reunoilla, nurmikenttää keskellä ja tontti päättyy jokeen. Peltoa ympärillä ja oma rauha.. houkuttelevaa Samalla reissulla käymme tutustumassa kontio mökkeihin.

Täytyy kyllä tunnustaa että tämä projekti on jännittävä, mielenkiintoinen.. ja unissakin on mökkiä suunniteltu :)

Päivä 115, kaupungilla kiertelyä ja uusi lompakko

30.12.2015 Yleinen

2015-12-30 13.04.58Lähdin tänään aamupäivällä keskustaan. Tarkoituksena käydä IFK Pop Up Storessa. Siellä ei kuitenkaan ollut ostettavaa mulle, joten jatkoin kierrellen mm. Stockalla.

Olen pitkään jo haaveillut Michael Korsin lompakosta. Katselin niitä Stockalla, mutta päätin lähteä vielä heidän liikkeeseen. Se kannatti, sillä kerrottuani millaista hain, myyjä kiikutti mulle sellasen alehyllystä. Eli -30% alella läks mukaan.

Koska olin tyytyväinen ostokseen, päätin käydä Kolmen Sepän Aukiolla juomassa glühweinin. Ihana joulufiilis tuli taas ja oli onnellinen olo.

Kuitenkin sitten pari ilkeää kommenttia sai mielialan laskemaan ja tässä illan aikana on tehnyt mieli itkeäkin. Miten julma voi ihminen olla 20151230_160320toisella?

Olen ollut yli vuoden työttömänä ja siitä syystä punnitsen paljon, mitä ostan ja mitä en. Kuitenkin iloisena uudesta lompakosta sain kommentin ”no on sitä pätäkkää työttömälläkin”. Siis mitä tuo oli? Kateutta? Katkeruutta? Mä olen niiiiiin loppu siihen, että olen aina se, joka lohduttaa ja jolle voi purkaa mieltään ja joka aina on käytettävissä. Mullakin on tunteet, mullakin on menoni, mäkin olen ihminen! Siinä pohdittavaa…

Ateriat

  • klo 7.45 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • klo 11.00 Kahvi ja mallaslimppua, 122 kcal
  • klo 13.30 Glühwein, 100 kcal
  • klo 16.00 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 17.00 HeMaPo ja itsetehty bolognesekastine, 256 kcal
  • klo 19.00 Olut, 132 kcal

Pyhäinpäivän mietteitä

31.10.2015 Yleinen

Käytiin jo eilen viemässä kynttilät hautausmaalle. Ihmeen helppo päivä ollut tänään. Kyllähän meidän pieni on tänään ollu kovasti mielessä, mutta jotenkin helpottavaa ettei se tuska enää paina rinnan päällä. Eilen oli jotenkin outofiilis käydä hautausmaalla uusi vauva vatsassa. Toivottavasti meidän pieni suojelusenkeli suojelee nyt pikkusisarustaan <3 Tällä viikolla pikkuserkkuni sai kauan odotetun poikavauvan. Olen niin iloinen ja onnellinen heidän puolesta. Heilläkin on melko rankka historia takana, ja vihdoinkin elävä vauva saapui maailmaan. ONNEA! <3

Tänään oon sit koittanu tehdä kouluhommia ja ne taitaa jatkua vielä huomennakin. Onneks ens viikolla mulla on vaan yhtenä päivänä koulua, joten pystyn sitten muut päivät vääntämään kaikkia tehtäviä mitkä pitäis tässä palautella. Vähän jännittää, kun ens viikolla meillä on ensimmäiset laboraatiotunnit. Jotenkin mietin sitäkin, että meillä on yhdellä labratunnilla mm. kanyylinlaitto sekä laskimoverinäytteen otto. No, kotona pitää selvittää miten tämä tapahtuu ja sitten tunnilla se tehdään. Iskee ehkä pieni paniikki, kun tuntuu että asiat pitää osata ilman että kukaan niitä sulle opettaa. Mut toisaalta, pitää olla stressaamatta. Ne nyt menee sitten niin kuin menee. Let´s see. Onneks meillä on kuitenkin tosi kiva labraryhmä, että varmaan saa muilta apuja.

Ens viikolla on se ultra. Jännittää ihan hirveesti. Oon jotenkin valmistautunu siihen, että sieltä tulee huonoja uutisia. Joko vauva ei ole enää edes hengissä tai sitten yhdistelmäseulasta paljastuu joku vaikea vamma. Harmittaa kyllä, etten uskalla ajatella yhtään sitä, että asiat vois olla kunnossakin. Musta tuntuu että menneen viikon oon ollu ihan hirveen väsyny. Eilenkin nukahdin sohvalle, kun tulin koulusta kotiin. Tänään oon haukotellu koko päivän vaikka viime yönä nukuin reilut 8tuntia.  Viime viikolla kävin siellä kilpirauhaskokeissakin ja arvot oli todella hyvät. Ei oo tainnu vielä kertaakaan olla noin hyvät mitä nyt. Eli jatkamme samalla annoksella ja kuukauden päästä mennään uuteen kontrolliin. Toivottavasti ei nyt koko raskausaikaa tarvii juosta noissa kokeissa kuukauden välein.

Katselin tuossa yks päivä tilastoja täällä käyneiden määrästä. Olen todella yllättynyt siitä, kuinka paljon täällä on käynyt ihmisiä. Itse aloin miettimään, että olisi kiva tietää miten ihmiset on tämän blogin löytäneet. Joten rakkaat blogini lukijat, voisitteko jättää minulle kommentteihin jonkun viestin siitä mistä olette blogiini tienne löytäneet. :) Kiitos!

Syksyä kohti

1.9.2015 Yleinen

Heippa! (:

Koulut on taas lähtenyt mukavasti käyntiin ja arkirytmi on palannut osaksi elämää. Uusi lukuvuosi on jälleen edessä uusine haasteineen, mutta niistä on aiemminkin selvitty. Olen ollut TAAS jälleen kerran hieman kiireinen, mutta nyt, kun kaikki koulun alkajaishommat on saatu käsiteltyä, on taas hieman enemmän aikaa, vaikka ylimääräistä aikaa ei sinänsä ole liemmin tuhlattavaksi. Mutta nyt uusia kujeita muutaman viikon takaa (:

Muutama viikko sitten koulut tosiaan alkoi ja oli pitkän ajan jälkeen mukava nähdä ihmisiä, joita ei kerennyt lomalla näkemään. Kaikki on alkanut ihan kivasti ja uuden kouluvuoden alun myötä on myös tullut lisää motivaatio opiskella ja toivon, että sama tahti säilyisi (:

Kaikkea on jo kerennyt tapahtua melkein kolmen viikon aikana ja tuntuu siltä, ettei lomaa olisi ollutkaan, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös lomat.
Samassa kun lukuvuosi vaihtui olen alkanut kiinnostua erilaisista ja uusista asioista; haluaisin kokeilla muun muassa meditointia tai joogaa ( jotakin mieltä rauhoittavaa ja samalla rentouttavaa), olen myös kiinnostunut enemmän psykologisista aiheista ja haluan perehtyä niihin paremmin. Siinä oli muutama esimerkki. On aika hyvä fiilis, jos löytää jotakin uuttta, mikä vaikuttaa itseä kiinnostavalta, joten eikun kaikki vain kokeilemaan!!(:

Samalla tätä kirjoittaessani päätin tehdä toiseenkin blogiini kirjoituksen, joten, jos ajatus paremmasta yhteisestä maailmasta kiinnostaa niin linkistä löytyy aiheeseen liittyvä kirjoitus  http://justmythoughtsabouttheworld.omablogi.fi/myos-sina-voit-vaikuttaa/

Juuri nyt en keksi oikein mittän muuta, mutta luulen, että uusi ajatus on jo valmiina, joten tekstiä on siis tiedossa! (:

Siihen asti heissan ja hyvää loppu viikkoa (:

 

Myös Sinä voit vaikuttaa…

1.9.2015 Yleinen

Heijjdo!!

Noniiin, tästä se starttaa, blogi paremmasta maailmasta yhdessä.
Olen pohtinut ihan hirmu pitkään, että miten lähteä pyörittelemään tällaista aihetta, sillä se ei ole kovin pieni. Kunnes sitten tänään onnistuin bongaamaan tilaamani kanavan videon, joka sopi aiheeseeni täydellisesti. Lisään alle linkin, jonka kautta toivon juuri Sinun katsovan noin kolmisen minuuttia kestävän klipin: https://www.youtube.com/watch?v=cK90915clqQ

Jos ja kun toivottavasti katsoitte sen, niin toivon, että Teilläkin heräsi ajatuksia. Meille itsestäänselvät asiat eivät ole kaikille itsestäänselviä ja joistakin asioista joutuu jopa tinkimään, että kummanko valitsen; puhtaan veden vai päivän ruoka-annoksen..? On pelottavaa, miten maailmassa, jossa on niin monia eri kolkkia, voi olla niin suuria eroja.. Tai no, ehkä juuri sen takia..

Siinä missä joku kylpee rahassa ja kokee olevansa onnen kukkuloilla uusine autoineen ja kalliine vaatteineen, niin toiselle onnellisuus saattaa olla sitä, että voi käydä rauhasa nukkumaan ilman, että on pelko siitä, että malaria iskee ja vie mennesään.. On surullista, kuinka suuria taloudellisia eroja maailmassa on, vaikka olemme kaikki kuitenkin ihmisiä..

Vain yhdessä voimme muuttaa kaikkea. Yksin olemme pieniä tässä suuressa maailmassa, mutta joukkoina olemme vahvoja! Jokainen päivä on mahdollisuus muuttaa sitä, mitä meillä on ja muilla ei.. Help change the world!

2000kg iloa ja onnellisuutta

16.5.2015 Yleinen

Nyt on mahtava meininki! 2000 kiloa lasinugettia eli raaka-ainetta lasin tekemiseen saapui Makasiinille eilen. Alkaa olla lähellä se hetki, kun päästään uudella lasistudiollamme puhaltamaan lasia. Uuni saapuu Italiasta muutaman viikon kuluttua ja trummeliuuni on jo matkalla. Vielä ei uskalla huokaista helpotuksesta, mutta hyvät on kyllä fiilikset!

Pari kuukautta ollaan nyt ehditty viihtyä Hämeenlinnassa myymälän ja gallerian kanssa. Ollaan supertyytyväisiä Makasiiniin, jossa on kauniita holvikaaria ja kolmimetriset ikkunat syvennyksineen. Kun helmikuussa tilaan päästiin, oli paljon tehtävää ja mietittävää, mutta pian kaikki loksahti paikoilleen. Kyllä sisustajat Vilpas & Numminen ovat olleet fiiliksissä… Ja Makasiini on siis Aleksanteri II:n aikainen 1860-luvulla rakennettu massiivinen kivirakennus. Rakennus on alkujaan rakennettu Venäjän armeijan ammus- ja varusvarastoksi. Ollaan naurettu asiakkaiden kanssa, että kyllä 1800-luvulla ajateltiin varaston rakentaminen vähän eri tavalla kuin nykyään! Joku osasi sanoa, että tuolloin palkka tuli tiilien lukumäärän mukaan. No selittääkin holvikaaret ym. tiilikuvioinnit!

Makasiini ulkoapäin. Aulangontie 1 Hämeenlinna.

MAKASIINILLA

Holvikaaria ja kattoparruja uusissa tiloissamme.

Keikarit ikkunalaudalla.

Keikarit ikkunalaudalla.

Ainon Pullonhenkiä ja Harald Christoph Doblingerin Woodographeja.

Ainon Pullonhenkiä ja Harald Christoph Doblingerin Woodographeja.

Se tunne, kun on niin täpinöissään, ettei meinaa pysyä nahoissaan on kyllä tullut tutuksi. Ei millään malta odottaa, että pääsee tositoimiin. Vaikka kyllähän se aika on nopeasti kulunut. Ja niin ihania kommentteja ja palautetta ollaan saatu! <3 Välillä lasinpuhaltajat tihrustavat itkua, kun tulee asiakkaiden sanoista niin hyvä mieli! Koska juuri sen vuoksi me tätä tehdään, että saataisiin luotua iloa itsellemme ja ympärillemme. Lasinpuhaltaminen loppuu osaltani juuri siihen kohtaan, jos joskus huomaan, että luomamme esineet eivät enää täytä sitä tehtävää, jonka Ainon kanssa olemme niille määränneet. Tässä hullussa maailmassa on niin paljon pahaa, ja jokainen ihminen joutuu kohtaamaan ikäviä asioita elämässään. Me haluamme Soda Shopissa luoda ilostuttavaa ja hyvää mieltä tuovaa designia vastapainoksi ankeille asioille. Paras palkintomme on, kun ihminen katsoo esineitämme ja alkaa hymyillä. Itsekin ekonomin paperit opiskelleena voin takuuvarmasti sanoa, että kauppatieteellisissä työtehtävissä tienaisin varmasti helpommalla ja varmemmin hyvän kuukausipalkan kuin lasialan yrittäjänä. Mutta tämä elämä Soda Shopin kanssa kyllä tuo jokaiseen päivään aimo annoksen asioita, joita en säännöllisempään elämään vaihtaisi.

Ihan parasta, kun asiakas tulee lasihankinnan tehtyään myöhemmin poikkeamaan uudelleen, ja antaa palautetta. Eräs nainen osti Ainon Love Muffinin saatuaan päätettyä värin useamman harkintakierroksen jälkeen. Hän halusi ostaa itselleen jotain mukavaa ja ilostuttavaa. Parin viikon jälkeen hän tuli uudelleen studiollemme ja kertoi, että muffinssi on hänellä yöpöydällä herätyskellon vieressä. Joka aamu kun hän herää kellon soittoon, hän näkee ensimmäisenä värikkään muffinssin. Ja se saa hänelle hymynkareen huulille heti aamusta lähtien! Hän oli todella tyytyväinen ostokseensa. Tuli tunne, että lasinen muffinssi oli muuttunut pelkästä esineestä paljon tärkeämmäksi.

Love Muffin aino vilpas soda shop design

Toinen naishenkilö osti punakahvaisen mittakannun.

Mittakannu soda shop design lasinpuhallustaOstos ei ollut suunniteltu, vaan esine vain tarttui matkaan ihastuksen myötä. Jonkin ajan kuluttua tämäkin nainen tuli uudelleen studiollemme ja kertoi, että nyt on tapahtunut ihme! Hän syö kaurapuuroa nykyään joka aamu! Se oli ihme, koska hän oli jo vuosia ajatellut, että hän haluaisi syödä puuroa aamuisin, koska se on terveellistä ja saa aamun eri tavalla käyntiin. Mutta ikinä puuron keitto ei tullut tavaksi. Ei muka ollut aikaa, ja asia vain jäi aina. Mutta nyt mittakannun oston myötä oli ihme tapahtunut! Joka aamu kaurapuuroa! Uudella iloisella mittakannulla mitattuna aineet sujahtivat kattilaan. :D Joskus pienikin inspiraation lähde luo uutta motivaatiota. Monta pientä onnen hetkeä peräkkäin on onnellisuutta. Näitä tarinoita arjen suurista ja pienistä iloista meille on kerrottu monia. Ja se on IHANAA!!! <3

Olkaa iloisia ja onnellisia! Ehkä uusi ihme on aivan nurkan takana!

-M

Vanha makasiinirakennus luo mahtavat puitteet myymälä-gallerialle, jossa jatkossa pidetään erilaisia elämystapahtumia.

Iloa ja väriä kerrassaan! Vanha makasiinirakennus luo mahtavat puitteet myymälä-gallerialle, jossa jatkossa pidetään myös erilaisia elämystapahtumia.

 

 

 

 

 

 

 

Hyvää naistenpäivää

8.3.2015 Yleinen

image

Seisoin kaupan edessä, semmonen ehkä 25 mies (ok näkönen) käveli ohi ja tervehti. Tervehin takaisin ja hymyilin koska täällä on tapana tervehtiä ihmisiä. Mies meni kauppaan ja palasi muutaman minuutin päästä ja ojensi minulle kukan sanoi jotain kauneudestani ja jotain muutakin. Kiitin kohteliiasti ja hymyissä suin menin bussiin. Kuinka paljon tommonen voi piristää :) Ja mitä kauneuteeni tulee olen tällä hetkellä meikitön, likaiset hiukset, ehkä vähän eilistä ripsaria. Naama turvoksissa ja jätti super isot silmäpussit johtuen railakkaasta alkoholin täytteisestä viikonlopustani johon ei kovinkaan paljon unta mahtunut mukaan.

Kiitos sinä tuntematon mies kukasta, piristit päivääni. Ajatuksissani unohdin kukan kuitenkin bussiin, jospa se toisi hieman iloa jollekkin joka sen löytää. Hyvää naistenpäivää!

 

Hukkaan heitetty sunnuntai?

18.1.2015 Yleinen

Moikka kaikille!

Tänään oli niin lorvailu sunnuntai, että vastapainoksi päätin alkaa kirjottaa tätä omaa blogia! Jos ei muiden ni ainakin omaksi iloksi;-)

Olen 28-vuotias nainen. Rakastan laulamista ja taiteilua sen monessa muodossa.. Laulamista olen kyllä ammattinakin miettinyt, mutta rohkeus puuttuu. Ja piirtäminen on pysynyt harrastuksen tasolla, pelkona että työnä siitä katoaisi ilo.

Asiahan on niin, että haluaisin päästä kesäkuntoon (koska matkakuumetta pukkaa todenteolla:-D)  ja uskon et tästä blogin pitämisestä vois olla hyötyä siihen pääsemiseen. Ja samalla odotan innolla myös mahdollisia uusia tuttavuuksia jotka saman asian kanssa painii:-)

Kertoilen myös touhujani. Ja arjen pieniä iloja, joista minun elämäni SUURIN syy onneen koostuu <3

Tämän päivän onnen hetkinä voisin mainita minun ihanan koiran, joka nukkua tuhisi kainalossa minun katsoessa elokuvaa <3 on se vaan ihana!

 

Moikka maailma!

10.12.2014 Yleinen

Sanoisinkohan tuon niin iloisesti jos vastaan kävelisi hymyilevä ihminen?Tuskin..Varmaan hymyilisin takaisin mutta muuten olisin vaiti. Parisuhdeongelmien myötä olen huomannut myös itsetuntoni olevan nollassa. Asenne elämään on  ”anteeksi kun olen olemassa-tyylinen”.Nuorena kävelin selkä suorassa ja hymyilin paljon..Tulin toimeen kaikkien kanssa,mutta nykyään olen yksinäinen.Kaipaan kovasti ihmisiä ympärilleni. Olen yrittänyt tehdä asialle jotain ja muutto nykyiselle paikkakunnalle on ollut radikaalein muutos. Pari vuotta asuimme pääkaupunkiseudulla ja siellä se yksinäisyys oli uskomatonta ja voimaa vievää. Ei tukiverkkoa,ei ystäviä,eikä mitään perheen ulkopuolista elämää.Pahinta oli siskoni sanat ”-kaikki me ollaan lopulta yksin”. Ei en minä halua olla yksin vaan minä haluan jutella jonkun kanssa ja jakaa arkeni ilot ja surut.

Voihan itsetunto..Nyt olen päättänyt aloittaa elämäntapamuutoksen.Hiljalleen olen muutoksia rupenut tekemään mm.lisäämällä liikuntaa.Tarkoitus olisi katsoa peiliin niin että ei itseään okseta ja että facen profiilikuvan voi ottaa muustakin suunnasta kuin ylhäältäpäin