Selaat arkistoa kohteelle ompelimo.

”Korjausompelun tehokurssi”

24.4.2015 Yleinen

Sijaisuuteni ompelimossa päättyi tänään. Kuukausi meni mahdottoman nopeasti! Sain kiitosta monipuolisista ompelutaidoista ja kaiken kaikkiaan jäi erittäin hyvä fiilis työskentelystäni siellä :)

Tein ompelimossa muun muassa seuraavaa:

  • housun lahkeiden lyhentämistä ja pidentämistä (puvun housut, farkut, arkihousut)
  • puvun housujen vyötärön kaventamista/leventämistä
  • puvun takkien/ulkoilutakkien/jakkujen hihojen lyhennystä ja pidennystä
  • jakun kauluksen muokkaamista
  • mekkojen ja hameiden kavennusta/levennystä
  • mekkojen olkainten ja helmojen lyhennystä
  • vetoketjujen vaihtamista takkeihin ja housuihin
  • repeämien paikkaamista haalareihin, farkkuihin, takkeihin

Kyseessä varsinainen kuukauden mittainen korjausompelun tehokurssi :D Kirjaimellisesti. Hieman on haikea olo, mutta olen taas yhtä kokemusta rikkaampi ja osaamisenikin laajentui. Ei kun kohti uusia haasteita!

Työn alla tällä hetkellä freelance-puolella sohvatyynyn päällisen paikkaus ja mekon olkaimen lyhennys. Työstän omaa cosplay-asuani pikkuhiljaa kesän conia varten.

Jopas on hurahtanut!

14.4.2015 Yleinen

Nopeasti on hurahtanut pari viikkoa ompelimossa ja ensi viikko onkin jo viimeinen viikkoni siellä. Olen viihtynyt ja vaikka kiirettä on pitänyt, olen nauttinut työskentelystä: oman käden jäljen näkeminen on kannustavaa. Olen saanut arvokasta kokemusta ompelimotyöskentelystä ja oppinut uudenlaisia kikkoja korjausompelussa. Myös oma työskentelytahti on reipastunut ja lahkeen lyhennykset sujuvat jo melkein hujauksessa :)! On ilahduttavaa huomata kehittyneensä näinkin lyhyessä ajassa.

 

Topakkana töissä

30.3.2015 Yleinen

Työni ompelimossa on alkanut lupaavasti: tekemistä riittää, päivät ovat hujahtaneet vauhdilla ja olen jo näinä parina päivänä oppinut uusia työskentelytapoja ja kikkoja etenkin korjausompelussa. Jokainen päivä on pitänyt sisällään erilaisia korjausompelutehtäviä: vaikkapa vetoketjun vaihto ja lahkeiden lyhennys ei välttämättä ole tismalleen samanlainen homma kuin edellinen. Erilaiset rakenteet muuttavat työjärjestystä, mutta näinpä sitä parhaiten oppii!

Nohevana saa olla ja tehdä topakasti töitä, mutta nautin siitä mitä teen. Pieni ”kiire” lisää tehokkuutta ja sitä huomaa suoriutuvansa töistä nopeammin. Se tunne, kun saa siirtää korjatun vaatteen valmiiden rekkiin! :)

Kuukaudeksi ompelimoon

24.3.2015 Yleinen

Sain kuukauden mittaisen työn paikallisesta ompelimosta sairasloman sijaisena, JIPPII!

Teen kuukauden ajan kokopäivätyötä (24.4. asti), mutta otan edelleen vastaan ompelutöitä sillä muutoksella, että teen työtä kokopäivätyöni ohella oman jaksamiseni mukaan ja hieman pidemmillä toimitusajoilla, kuin normaalisti.

Ole rohkeasti yhteydessä ja kerro ompelutarpeistasi! :)