Selaat arkistoa kohteelle omatekoinen jäätelö.

Takasin tauolta, arkea ja itsetehtyä jäätelöä

21.5.2015 Yleinen

Pitkä  tauko takana… ehkä hiemankin liian pitkä. Kaiken ja laista olis ollut kerrottavaa mutta kauhea kiire ollut koska minit alkaneet kävelemään ensin tuella ja nyt jo ilman tukea. Ikäähän ensiviikolla tulee jo 10 kk. Ajattelin tosiaan että nämä kehittyisi hieman hitaammin kun yksöset. No näin ei käynyt :D

Aivan mahtavaa aikaa takana. Olen palannut osittain töihin. Ihan tuntisopimuksella mikä on meidän alallamme aika harvinaista. Mahtavaa on ollut palata ihmisten pariin. Kokoaika ei joku rouiku lahkeessa ja tappele ;) Vaikka kuinka julmalta kuulostaa niin ihanaa päästä pois kotoa. Vaikkakin vain pariksi tunniksi päivässä mutta silti.

Syömisestä on tullut hirveetä pelleilyä. Poikanen ei tahdo millään pitää ruokalappua. Ja kaikki ruoka pitää turauttaa huulien välistä pois ja tunnustella. Enää ei edes näkkileipä toisessa kädessä meinaa auttaa. Kivempi tunnustella juuri sitä mitä siellä suussa pitäis olla. No tämä on tätä vielä hetken.

Unikoulua oli pakko alotella. Pahimmillaan heräillään jopa kaksi kertaa yössä syömään ja välillä ihan vaan höpöttelemään. Neiti kyllä nukkuisi vaikka maailman tappiin saakka.

No vaikkakin arki on välillä raskasta on siltikin kerennyt leipoa ja touhuta, eikä tämä arki niin kauheata ole kuitenkaan. Vaikka joskus tuntuu että järki lähtee, mutta näiden pienien touhuilut ja esikoisen hirvitttävä harppaus isoksi tytöksi on niin mahtavaa seurattavaa että haikeaksi vetää kokonaan töihin paluu.

Mutta nyt kun tuli puheeksi että on keretty leipomaankin niin laitetaan tähän kohtaan aasinsilta :D Tein itse jäätelöä. Ilman jäätelökonetta. Idean sain eräästä leivonta ryhmästä facebookista. Itse toimeen pääsin siitä että kävin clasulla ja löysin ihania jäätelörasioita. Hullu saa idean lähteä tuumasta toimeen huonoillakin syillä.

Elikkäs itsetekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta:

20150506_182312

4 valkuaista

4 keltuaista

1 dl tomusokeria

1,5 dl glukoosisiirappia

4 dl vispikermaa.

MAKUJA:

itse laitoin geishaa ja pätkistä toiseen ja toiseen laitoin toffee kastiketta. Eli tässä on nyt ihan oman maun mukaan.

Vispaa valkuaiset vaahdoksi. Niin että voit kääntää sen pääsi yläpuolelle.

Ota toinen kulho johon laitat keltuaiset ja tomusokerin. Vispaa vaahdoksi.

Kolmanteen kulhoon vispaa kerma jonka sekaan sekoitetaan siirappi ja sen jälkeen keltuaisvaahto. Tässä kohtaa lisään maut.  Rouhin suklaat toiseen ja toiseen sekoittelin toffee kastiketta.

Tämän jälkeen nostele varovasti valkuaisvaahto sekaan ja annostele pakastuksen kestäviin rasioihin ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä pakastimessa ainakin 14 tuntia.

20150506_190137

20150507_18111220150507_181118

Ja voin sanoa että hyvää oli :) pitääkin tehä lähipäivinä uusi satsi. Vinkkinä vielä sellainen että kannattaa tosiaan tehdä aika pientä suklaarouhetta jos haluaa suklaata laittaa. Isot palat jäätyivät aika kivasti ja oli vaikea saada lusikoitua.

Mutta jos päätät kokeilla niin kerro ihmeessä makuyhdistelmiä mitä kokeilit :)