Selaat arkistoa kohteelle oma aika.

Ohjeita ja neuvoja

20.4.2016 Yleinen

Tässä on nyt 9kk saanut kuulla enemmän ja vähemmän ohjeita ja neuvoja siitä miten vauva muuttaa meidän elämän, mitä kaikkea vauvalle pitää hankkia ja miten tulee viettää äitiysloma jne. Ohjeita satelee ympäriinsä. Niistä saa lukea lehdistä ja netistä. Niitä saa kuulla kavereilta ja tuttavilta. Tähän asti olen lähinnä naureskellut näille ohjeille, ja niin teen kyllä edelleenkin, mutta täytyy myöntää, että pidemmän päälle se on alkanut myös ärsyttämään. Ymmärrän sen, että jokainen haluaa auttaa, mutta toisaalta en minä ainakaan voi mennä neuvomaan ketään toista siitä miten hänen tulee toimia ja tehdä. Tämä kirjoitus voi olla hieman provosoivakin, mutta toivon, että se pistäisi ihmiset miettimään sitä mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei.

Tässä yleisiä neuvoja ja ohjeita mitä olemme kuulleet jo useasti.

Kun vauva syntyy niin te, ette voi enää samalla tavalla harrastaa. Miksi ei voida? Meitä on talossa kaksi aikuista. Minä olen vauvan kanssa päivät kotona, voin mennä ulkoilemaan vauvan kanssa vaikka joka päivä, juosten tai kävellen. Puolisoni tulee töistä kotiin iltapäivällä jonka jälkeen hän voi hoitaa vauvaa ja minä pääsen vaikka lenkille/puntille/kauppaan. Puolisoni voi taas tämän jälkeen mennä treenaamaan, kyllä minä saan parina iltana viikossa lapsen itse nukkumaan.

Vauvan synnyttyä teillä ei ole enää yhteistä/omaa aikaa. Miten niin ei ole? Edelleen meitä on kaksi aikuista. Työpäivän jälkeen omaa aikaa voi ottaa kumpi haluaa. Ja tällä hetkellä meistä kumpikaan ei edes kaipaa mitään yhteistä aikaa. Me olemme olleet yhdessä 24/7 viimeiset 9vuotta. Pian meitä on kolme ja aiomme nauttia perhe-elämästä jokaisen hetken. Meidän tukiverkkomme ovat hyvin heikot, mutta olemme sen tiedostaneet jo ennen raskautta. Miksi meidän vauvan syntymän jälkeen pitäisi lähteä elokuviin tai ravintolaan kahdestaan, kun ei me sitä olla tähänkään asti tehty? Meille riittää kyllä kahden keskiseksi ajaksi ihan se pieni hetki tuossa omalla terassilla, kun vauva nukkuu ja saadaan nauttia vaikka lasilliset viiniä. Vauva tulee olemaan meidän mukana ja jos se on jollekin muulle ongelma niin se on hänen ongelmansa, ei meidän.

Hankinnoista olen kuullut paljon ohjeita ja neuvoja.

Matkarattaat on ihan ehdoton hankinta. Missä me tarvitsemme matkarattaita? Minä olen päivisin kotona vauvan kanssa, minulla ei ole autoa käytössä joten kunnon vaunut ovat ainoat millä täällä tekee mitään. Kerran viikossa jos käymme ruokakaupassa niin sen reissun voi varmaan tehdä ilman matkarattaitakin? Niin, mutta shoppailureissut. Niin, mitkä??? Matkustaminen. Meillä ensimmäinen matka tulee suuntautumaan pohjoiseen vauvan ollessa alle 2kk vanha. Ja koska olemme reissussa pidemmän aikaa tulee vaunujen olla mukana. Eihän noihin matkarattaisiin voi pientä vauvaa edes laittaa nukkumaan muuten kuin turvakaukalossa tai sitten pitäisi hankkia jotkut deLuxe mallit joihin saa jonkun kopan. Olemme pohtineet matkarattaiden hankintaa, mutta ne hankitaan sitten kun siltä tuntuu ja vauva on isompi. En viitsi turhaan ostaa tänne nurkkiin tavaraa pyörimään.

Matkailu tulevana kesänä kannattaa unohtaa. Miksi? Eikös pienen vauvan kanssa matkailu ole kaikkein helpointa. Vauva nukkuu paljon ja ruokakin on vielä helppo, kun se kulkee mukana. Voidaanhan tästä tietenkin tehdä joku ongelma, mutta meille se ei ole semmoinen. Toivon, että vauva tottuu jo heti pienenä siihen, että meillä reissataan paljon autolla ja  matkat ovat suht pitkiä. Ja palatakseni taas tuohon parisuhteeseen ja omaan aikaan niin me molemmat saamme voimia arkeen siitä, että teemme pieniä matkoja. Joten aiomme jatkaa sitä myös vauvan kanssa.

Tällainen rasva (merkki x) kannattaa sitten vauvalle hankkia. Menin apteekkiin ostamaan rasvaa vauvalle ja löysin tuon kyseisen rasvan. Onneksi apteekkari tuli paikalle ja kyseli mihin käyttöön tuo rasva tulisi. Kiitos hänelle! Siinä minulle selvisi, että tuo kyseinen rasva on lääkäreiden suosittelema rasva vauvoille joilla on kuiva iho. No, eli olisin ihan turhaan tuommoisen rasvan ostanut, varsinkin kun vauvan ihosta ei ole vielä mitään tietoa. Otin sitten ihan tavallisen perusvoiteen.

Rautavalmisteena kannattaa käyttää tätä (merkki y). Niin, no en ole vielä tähän mennessä tarvinnut lisärautaa. Enkä varmaan tule tarvitsemaankaan, kun loppuraskaudessa hemoglobiini yleensä alkaa jo nousta.

Äitiyslomalla pitää hemmotella itseä ja levätä. Juu, olen hemmotellut itseäni herkuilla. :D En harrasta muutenkaan mitään hierontoja, kasvo- tai jalkahoitoja joten miksi nyt pitäisi? Minä olen ainakin nauttinut siitä, että olen saanut tehdä asioita joista nautin, vaikka leipomisesta tai ruoan laitosta. Olen saanut katsella televisiota, ottaa aamulla pitkän lämpimän suihkun jne. Eniten olen nautiskellut kuitenkin siitä möykästä mikä mahassa käy. Olen suunnitellut ristiäisiä jne.

Tässä nyt muutamia ohjeita ja neuvoja mitä tässä on tullut vastaan. Ihan hyväähän ihmiset varmaan näillä tarkoittaa, mutta miksi pitää neuvoa? Ja varsinkin kun jokainen varmasti tekee itse ne omat päätökset kasvatuksen ja ostosten suhteen. Jos nyt joku haluaa maksaa minulle kasvohoidon niin siitä vaan, en pistä vastaan, mutta en itse semmoiseen rahaa laita. Tai jos joku haluaa ostaa meille matkarattaat niin sen kun ostaa. Näistä asioista saa varmaan tappelun aikaiseksi monen kanssa, mutta haluan vaan tällä sanoa sen, että välillä voi miettiä kannattaako kaikkia ohjeita ja neuvoja jakaa, varsinkaan äidille joka on raskaana ja hormoonien vallassa? Mutta ehkä tämä nyt tästä asiasta. Toivon, että jokainen saa tehdä ihan ne omat hankintansa omassa tahdissa. Ja viettää perhe-elämää kuten itse haluaa. Kiitos! <3

 

 

Hengähdystauko!

30.12.2015 Meidän perhe

20151230_160606Hetki omaa aikaa!

Kuinka tärkeä onkaan edes se pieni hetki omaa aikaa, edes kahvikupin mittainen?! Ja kuitenkin sen koko ajan on oltava valppaana ja valmiina toimimaan, jos joku jotakin tarvitsee – juuri sinulta – ÄITI!

Miten helposti sitä äiti unohtaakaan itsensä, aina menee joku muu edelle. Ja kun jostain tarvitsee säästää, oli se sitten aikaa tai rahaa, niin äidin on helppo säästää itsestään.

Toisaalta, ainakin minä itse, yhden pienen ja kahden teinin äitinä, olen oppinut ottamaan omaa aikaani missä vain ja milloin vain. Se käy helposti, huomaamatta ja etenkin vaatimatta muilta mitään. Mutta se todellakin vaatii elämään hetkessä! Se voi olla minuutin matka postilaatikolle ja takaisin nauttien laatikon kanteen jäätyneistä jääkukkasista, tai aamuinen hetki höyryävän kuuman kahvikupin kanssa pienin pörröpää kainalossa heräämässä, tai iltahämärässä ulko-ovien lukitseminen kehräävä kissa sylissä . Niitä hetkiä on muuten miljoona päivän aikana! Mutta kuinka moni ne pystyy näkemään?

Tänäänkin niitä on ollut monta ihanaa hetkeä, joista olen nauttinut! Oikeastaan minullahan on valtavasti omaa aikaa päivässä, ja miksi se minun oma aikani ei voisi olla jaettua aikaa rakkaitten kanssa, nehän niistä hetkistä kuitenkin parhaimmat tekevät!

 

 

K

Kauneudenhoito vinkkejä

26.8.2015 Yleinen

Meillä kaikilla on varmasti omat kauneudenhoito rutiinimme joita noudatamme. Toisille riittää hampaiden pesu ja tukan harjaus, toiset tyytyvät vain hampaidenvalkaisuun ja kampaajaan kun toisille tärkeintä on esimerkiksi liikunta ja puhdas ruoka.

Tässä hieman omia vinkkejä, kiireisen vauva-arjen keskellä oma itse välillä unohtuu, mutta mielestäni on tärkeä asia pitää myös itsestään huolta – oli tilanne sitten vauva-arjen kanssa opettelua, työstressi tai työnhaku.

Tässä omia ajatuksia kauneudenhoidosta sekä vinkkejä! (kävin raskauden jälkeen hemmottelemassa itseäni useassa eri paikassa erilaisten kauneudenhoito asioiden äärellä)

blogi

Ripspenpidennys vs Meikkaaminen

Nyt ehdoton buumi jo jonkin aikaa on ollut ripsienpidennys, johon mukaan Hollywoodista on rantautumassa myös kulmakarvojen tuuhennus. Olen kokeillut molempia itse. Löysin Groupon-diilin ripsienpidennykseen Hakaniemeen Chenny`s World -nimiseen kauneushoitolaan. Otin 15mm pitkät ripset eli pisimmät mahdolliset sillä kokeilin n. vuosi sitten 12mm jotka eivät mielestäni näkyneet mihinkään. Lopputulos oli upea, ripset olivat näyttävät eikä muuta meikkiä tarvitse, suosittelisin siis kiireisille naisille, joilla on varaa myös huollattaa ripsiä ottamaan pidennykset, sillä ne ovat upeat ja naiselliset! Haluaisin kovasti itsekkin pitää ripsienpidennyksiä, mutta tällä hetkellä se tulisi sekä rahallisesti että ajallisesti turhan kalliiksi. Plus että tykkään meikkaamisesta! Mahtavat ripset voi saada oikeanlaisella ripsivärillä kun jaksaa nähdä vähän vaivaa. Itselläni menivät omat ripset huonoon kuntoon pidennysten jälkeen sillä 15 mm:set ripset ovat todella pitkät ja ne rasittavat omaa ripseä, joten pituuksien kanssa kannattaa miettiä myös omia luonnollisia ripsiä.

Eli ripsien miinuspuolet: Huolto(raha/aika), Ei voi itse meikata, Pitää varoa ripsiä kasvojen pesussa eikä saa hieroa silmiä, Pilaa omat ripset pahimmassa tapauksessa.

Sitten Plussat: Näyttävät ripset, Ei tarvitse meikata, Näyttää hyvältä heti herätessä, Huolto on samalla ”omaa aikaa”

bloggi

Kulmien tuuhennus

Kulmakarvoissa trendinä on luonnolliset tuuheat ja paksut kulmat. Eli tottakai tätä ollaan alettu yrittämään nyt – ei niin luonnollisilla keinoilla. Monella meistä kulmat ovat ohuet ja huononmalliset, sillä aikaisemmin vallinnut ohuiden kulmakarvojen trendi on jättänyt osalle pysyvästi ohuet kulmakarvat. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, nyt hoitoloihin on rantautunut Hollywood trendi Kulmakarvojen tuuhennus! Tässä käytetään samantapaista tekniikkaa kuin ripsissä eli iholle sekä omiin kulmakarvoihin liimataan lisää karvoja tuuheutta tuomaan. Kävin Malmilla eräässä kauneushoitolassa ottamassa kulmien tuuhennuksen, suosittelisin niitä henkilöille joilla on Oikeasti ohuet kulmat ja jotka eivät kasva takaisin, itselläni kulmakarvat ovat ihan ok kunnossa, hieman ohuet mutta en koe tarvitsevani kulmien tuuhennosa, lopputulos ei ollut kuitenkaan ihan punaisen maton luokkaa joten kannattaisin omien kulmien nyppimistä oikein ja värjäämistä, myös meikillä saa luotua illuusion paksummista kulmakarvoista (kuitenkin varovaisesti ei kannata yliampua kulmakynän kanssa!! nimim. Kokemusta)

blog2

 

Hiustenpidennykset

Minulla on ollut unelmana pitkät hiukset jo miltei kaksi vuotta, joten raskauden jälkeen palkitsin itseni pidennyksillä, vaikka niihin hieman rahaa menikin. Kävin ottamassa sinettipidennykset 50cm pituudella joihin taidettiin muistaakseni lisätä myös muutama 60 cm hius (jos kerran pidennykset otetaan, niin otetaan sitten kunnolla, vai miten se oli!) Omat hiukseni ovat hieman olkapään alapuolelle, eli eivät suinkaan lyhyet mutta värjääminen on kuluttanut hiusta joten olin pidennyksien lopputulokseen erittäin tyytyväinen, suosittelen! Näissä hintaa tuli siis yhteensä 300 euroa, joihin sisältyi 100kpl 50cm slaavilaista sinttipidennyshiusta. Huoltoväli on n. puolivuotta ja paikka jossa kävin ottamassa pidennykset Katajannokalla, huollolle hintaa tulee 200 euroa, eli kallista on. Jos ei ole varaa ammattilaiseen, on vaihtoehtona myös tilata hiukset itse ja pyytää kaveria tekemään pidennykset (mm. youtubesta löytyy esimerkkivideoita hiusten laitosta) esim. teipeillä tai uudella microring-pidennystekniikalla. Tämä kävi myös mielessä, mutta lopputuloksesta ei voi olla varma joten pelasin varman päälle ja menin kampaajalle.

Pukeutumisessa seuraan muotia ja omaa tyyliä. Vinkkejä omaan pukeutumiseen voi saada kuten itse teen, seuraamalla instagrammissa Fashion, My Style ynnä vastaavia sivuja. Tällä hetkellä (tänään 26.8.2015) pinnalla on ehdottomasti ”must” -juttuja kuten Kultakello, Punainen ruutupaita, jota voi käyttää myös rennosti lanteille kietaistuna, sekä Valkoiset lenkkarit, Revityt housut ja Lyhyet paidat sekä shortsit, myös 70-luvun pyöreät aurinkolasit löytyvät tänä kesänä monelta muotitietoiselta festarikävijältä.

Muita itsensä ehostamis juttuja minulla olisi tulevaisuudessa Hampaidenvalkaisu, Solarium sekä aloitan kuntosalillakäynnin ensi kuun lopussa, siinäpä ne, mikä saa sinut tuntemaan itsesi kauniiksi?

Lapsiperheen pulmapähkinät

22.1.2015 Aikakausi kaksi lasta

Tässä muutamia keskivaikeita pulmatehtäviä vanhempien ajankuluksi, esimerkiksi automatkan ratoksi. Jos tehtävät tuntuvat liian haasteellisilta, voit pyytää apua puolisoltasi, isovanhemmilta tai neuvolantädiltä.

1. Olet juuri saanut lapsesi puettua ulkovaatteisiin, eli villasukkiin, kauluriin, rukkasiin, haalariin, pipoon ja toppakenkiin viidentoista minuutin kissa ja hiiri – leikin ja Matomakkara-kisailun jälkeen. Olet pukemassa vaatteita itsellesi, kun lapsi ilmoittaa juuri kakanneen vaippaansa. Olette jo melkein myöhässä neuvolasta. Mitä teet?

a) Aloitat homman alusta, vaatteet päältä, puhdas vaippa ja kuteet takaisin niskaan. Kyllähän neuvolassa ymmärretään, että lapsiperheillä aina kestää ja luultavasti seuraava asiakas on myös myöhässä samaisesta syystä.

b) Annat olla, eihän matka neuvolaan kestä kuin korkeintaan puoli tuntia tai neljäkymmentä minuuttia. Vaihdetaan sitten siellä.

c) Heittäydyt matolle itkien ja huutaen. Tehokkaamman efektin aikaansaamiseksi huidot ja potkit myös ilmaan. Rauhoituttuasi soitat neuvolaan ja perut ajan. Pyydät kotikäyntiä.

2. Olet juuri tullut kauppareissulta kotiin. Vauvasi herää samalla sekunnilla, kun pääsette ovesta sisään ja aloittaa huutokonserton. Itselläsi on kauhea pissahätä ja nälkä. Ruokaostokset, joista suurin osa pakasteita odottavat rattaiden alla pakastimeen pääsyä. Imettäminen ei ole oikein lähtenyt sujumaan, joten osaat odottaa tissiraivareita, jonka jälkeen luultavasti kuitenkin lämmität korviketta. Oma olosi on jo tukala, oksettaa ja pyörryttää. Aamupalasta on liian kauan aikaa. Mitä teet ensiksi?

a) Ensiksi huomioidaan vauvan tarpeet. Niinhän vauvaoppaissakin neuvotaan. Viis omasta nälästä tai pahaksi menevistä ruokatarvikkeista.

b) Ruokit ensiksi itsesi ja käyt vessassa. Pystyt paremmin huolehtimaan jälkikasvustakin, kun itse olet toimintakykyinen.

c) Ensiksi ruokatarpeet pakkaseen ja korvatulpat korviin. Ilman niitä et selviäisi päivääkään. Lapsen tulee ymmärtää, ettei hän ole perheen pää ja ainoa nälkäinen.

d) Isket tissin vauvan suuhun keittiön lattialla ulkovaatteet päällä. Tunget pakastimen täyteen ja toisella kädellä yrität sohia suklaapatukkaa omaan suuhusi. Kyllä kaikki kerralla sujuu!

3. Olette ravintolassa syömässä. Esikoisesi on kiukkuisella tuulella, eikä halua istua paikallaan. Leikkinurkkauksessa pyörii piirretyt, jotka tosin ovat täysin kasvatusideologiaasi vastaan. Tarjoilija tuo lapselle kulhollisen karkkia. Mitä teet?

a) Istutat esikoisesi syömään pöytään oikeaa ruokaa. Jos hänelle ei opeta, miten ravintolassa toimitaan, miten hän voi koskaan oppiakaan pöytätapoja? Viis siitä, että muut asiakkaat katselevat huutavaa ja muiden päälle ruokaa viskelevää lastasi paheksuen.

b) Viet lapsen leikkinurkkaukseen yhdessä karkkien kanssa. Vilkuilet häntä välillä ja nautit omasta annoksestasi.

c) Et syö ravintolassa, sillä tiedät, ettet kuitenkaan pysty nauttimaan ateriaasi kuumana.

4. Kaksi lastasi ovat kuin taikaiskusta kerrankin nukahtaneet samaan aikaan päiväunille. Kokemuksesta tiedät, että armonaika voi olla mitä tahansa kahdesta minuutista kolmeen tuntiin. Mitä teet?

a) Siivoat keittiön. Edelliskerrasta on aikaa, kun kaikki aika menee kahden pienen paimentamiseen.

b) Alat valmistaa itsellesi lounasta. Jos hyvin käy, pääset sipulin pilkkomiseen asti.

c) Soitat vanhalle hyvälle ystävällesi. Aika ei oikein enää riitä sosiaalisten suhteiden ylläpitoon.

d) Yrität muistella, mistä pidit tai mitä harrastit silloin kuin sinulla ei vielä ollut lapsia. Taisit pitää lukemisesta ja käsitöistä. Olisiko nyt aikaa kaivaa kudin esiin?

e) Heittäydyt itsekin sängylle ja toivot päiväunikeijun saavan sinutkin tainnoksiin pikavauhtia.

f) Tilanne kuulostaa niin absurdille, ettet osaa nähdä sille mitään toteutumismahdollisuuksia.

5. Vanhempi lapsesi on päiväunilla. Olet juuri saanut raivattua olohuoneen, pöräytettyä soseen vauvalle ja desinfioitua tutit. Olet aikeissa alkaa leikkiä vauvasi kanssa kerrankin kahdestaan. Esikoisesi herää. Hän vaatii päästä syliin, koska on nähnyt pahaa unta. Hän kaipaa myös apua kakalla käynnissä sekä kirjan lukemisessa. Vauva alkaa itkeä, koska kaipaa seuraasi, jota et hänelle päivän mittaan pysty niin kovin paljona esikoiselta ja kotitöiltä antamaan. Mitä teet?

a) Istut sohvalla kaksi lasta sylissäsi. Toisella kädellä syötät vauvalle pullosta maitoa ja pomputat jalallasi, isommalle yrität kääntää kirjan sivuja ja lukea ääneen kirjaa. Kukaan ei toisin ääntäsi kuule, vauva huutaa sen verran äänekkäästi.

b) Nyt on nuorimmaisen vuoro. Isompi lapsi sai jo hetkensä ennen päiväunia.

c) Otat isomman hoteisiisi ja yrität nukuttaa pienempää parvekkeelle. Käyt laittamassa hänelle tutin suuhun 30 sekunnin välein.

d) Jätät lapset olohuoneeseen keskenään ja heittäydyt omalle sängyllesi silmät sulkien. Kuka näitä lapsia aina jaksaa, nyt on äidin oman ajan vuoro, juurihan tein kasan kotitöitä!

6. Ulkona on todella kurja sää ja ruokakauppa aukeaa vasta tunnin kuluttua. Jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Löydät komerosta yhden lasten valmisruokapurkin sekä lihapiirakan. Lämmität ne molemmat ja tarjoat lapsellesi valmisruokaa. Hän kuitenkin kieltäytyy siitä, sylkee puolet päälleen ja toisen puolikkaan heittää lattialle. Sen sijaan hän vaatii sinun lihapiirakkaasi itselleen. Miten toimit?

a) Annat lihapiirakan lapsellesi. Viis siitä, että sinulla on diabetes ja saatat alkaa voida melko huonosti jos et syö säännöllisesti.

b) Jaat lihapiirakan kahtia. Koska jäät itse vielä nälkäiseksi kaavit sosetta lattialta lautasellesi. Ei kai kukaan naapuri nähnyt ikkunasta?

c) Jos ei lapselle tarjoamasi ruoka kelpaa, ei voi mitään. Oppiipahan jatkossa olemaan nirsoilematta!

7. Olet juuri lähdössä töihin. Sinun pitäisi saada vielä evääsi tehtyä ja pakattua, käytävä muistiinpanosi ja tavarasi läpi, käytävä suihkussa ja oiottava hiuksesi, kun lapsesi kaipaa syliäsi flunssaisena. Mitä teet?

a) Otat hänet syliin, pitäähän lapsen saada tuntea läheisyyttä. Nyt tosin käy niin, että lapsi niistää ainoille puhtaille työvaatteillesi, mutta kyllähän kollegasi varmasti ymmärtävät, että olet ennen kaikkea äiti.

b) Lapsi saa luvan odottaa. Nyt on sinun vuorosi. Lupaat hänelle paljon haleja ja ylimääräisen iltasadun, jos hän nyt on kunnolla. Laitat videon pyörimään, jotta saat keskittyä rauhassa.

c) Otat lapsen syliin ja yrität samalla pestä omia hampaitasi ja sutia ripsiväriä silmiin. Kyllähän tämä hyvin sujuu. Ainakin puolet tavaroista tuli mukaan ja ainahan voit syödä suklaapatukan matkalla.

8. Ystäväsi soittaa sinulle juuri kun olet nukuttamassa vanhempaa lastasi ja olisi aika syöttää nuorimmaisen iltapuuro. Tiedät että ystävälläsi on elämässään juuri nyt vähän hankalaa ja hän olisi juttukaverin tarpeessa. Olet hänen lähes ainoa ystävänsä ja tiedät, että puhelusta tulee pitkä. Mitä teet?

a) Lapset ensin. Pitäähän sinkkuystäväsi ymmärtää, että sinulla on nyt prioriteetit toiset kuin ennen. Sosiaaliset suhteesi rajoittuvat muihin äiteihin leikkipuistossa, jossa päivittelette kurarukkasten hankalaa kiinnitysmekanismia. Soitat ystävällesi ehkä ensikuussa, kunhan yöheräily on helpottanut.

b) Vastaat puheluun, mutta lopetat sen lyhyeen toteamalla, että sinulla on nyt hieman huono hetki. Tekstaat hänelle yön hiljaisina tunteina tsemppaus-viestin.

c) Päätät, että lapset saavat mennä tänään nukkumaan hieman normaalia myöhemmin. Istutat toisen sitteriin ja toisen telkkarin ääreen. Otat hyvän asennon sohvalla ja painat vihreää luuria. Ystävyyssuhteita pitää vaalia, ja huonoja päiviä vartenhan luottoystävät ovat olemassa.

9. Olet järjestellyt miehellesi yllätysjuhlia kuukausia. Sopinut lastenvahdin kanssa, soitellut ystävät läpi ja saanut buukattua kaikille sopivan päivän. Olet käynyt vaateostoksilla kahden kitisevän tenavan kanssa ja selannut keittokirjasi läpi sopivan illallisen toivossa. Päivää ennen juhlia lapsesi sairastuvat vatsatautiin. Hoitotäti on kuitenkin valmis ottamaan heidät hoitoon. Mitä teet?

a) Viet lapset hoitoon. Kyllähän aikuisillakin pitää olla joskus oikeus omaan hetkeen ja pitäähän parisuhdettakin hoitaa.

b) Viet lapset hoitoon, mutta vain muutamaksi tunniksi. Tarkkailet jatkuvasti kelloa ja juot vain puolilasia viiniä. Pitäähän sinun olla skarppina, jos pilteille sattuisi jotain.

c) Perut juhlat, eihän kipeitä lapsia voi hoitoon viedä! Kerkeättehän te juhliakin myöhemmin… vaikka sitten neljän vuoden päästä kesälomalla.