Selaat arkistoa kohteelle Olavi Uusivirta.

Olavi!

12.2.2016 Yleinen

En tiedä mikä tuossa Olavi Uusivirrassa viehättää. Ehkä se on hänen tapansa ärsyttää taatusti päätoimisia muusikoita tai näyttelijöitä tekemällä niitä molempia. Ja helpon näköisesti jopa. Tai ehkä se on hänen luonnonlapsimainen ja intensiivinen tapansa esiintyä, ainakin keikoilla. Tai sitten se on vaan ne jotkut biisit, jotka jäävät korvamadoiksi. En tiedä, mutta hänen uusi levynsä vaikuttaa varsin makealta. Itseironiaa tai arroganssia, mutta levy on nimetty yksinkertaisesti nimellä Olavi.

Olavi Uusivirta tuo varttuuneemmille harrastajille väistämättä mieleen takavuosien idolin Olavi Virran. On sattumaa, että tämän uuden Olavin nimi on häneen viittaava, mutta miehen nimi oikeasti tosiaan on Olavi Uusivirta. Ehkä nimi on antaa energiaa ja itseluottamusta ja se näkyy tuotannossa. Viime aikojen mieliinpainuvimpia OUV-kokemuksiani on ilman muuta Suomi Love -sarjan tulkinta Baddingin Valot biisistä. Aivan hengästyttävä versio, missä mies tulkitsee tuottaja-kitaristinsa Timo Kämäräisen säestämänä todella todella hienosti kauniin kappaleen. Esitys on eräs ko. sarjan upeimpia vetoja eikä myöskään jätä epäselväksi monilahjakkuus Kämäräisen vaikutusta itse artistiin.

Mutta se uusi levy. Minulle nuo biisit tuovat lämpimällä tavalla mieleeni nuoruuteni suomirockin suuruudet. Biiseissä on vivahteita ainakin Hassisen Koneesta, Eppu Normaalista, Sir Elwoodin Hiljaisista Väreistä ja Siberiasta. Jo pelkästään tämä piirre aikaansaa lämpimiä muistoja ja sävyttää biisejä siis entisestään. Mutta onhan siellä hittiaineksia; Tanssit vaikka et osaa on tarttuva renkutus, joka on jo radioissa soinutkin. Tahdonko kuitenkin sut takaisin ja Olet elossa ovat tarinoita, jotka kulke hienosti ja lyriikatkin ovat aika onnistuneita. Levyn helmi on mielestäni nopeasti kuunneltuani kuitenkin Kolumbus. Enkä osaa sitä selittää, mutta kuulostaa vaan hienolta.

Kaiken kaikkiaan ihan kuuntelemisen arvoinen laatta. Eikä sen arvoa suinkaan vähennä artistin tapa kuvailla levyään seuraavasti :”Älä elämää pelkää, vaan kuuntele uusi albumini. Se osaa levitoida ja sanoa oujee. Voit kutsua sitä Olaviksi.”.

edit: muutaman kuuntelukerran jälkeen kuulen sieltä myös Pelle Miljoonaa. Ja tuo Toton Africa on aika nerokas; se mukailee kulultaan ja kompiltaan ihan alkuperäistä esikuvaansa!

 

 

Kesä 2015

10.8.2015 Yleinen

Kesäloma hujahti taas niin vauhilla tuntuu ku vast oisin alottanu loman mut sit huomaankii et huomenna oon jo menossa kouluun. Onneks vast kymmeneen.

Kesällä tuli käytyä niin monessa paikassa vaikka olinkii töissä lomasta 7 viikkoa. Tampereella oli mukavaa heti loman alussa. Siellä tuli käytyy tietty Särkänniemessä, delfinaariossa, näsinnullassa ja Pyynikillä pyötrivässä kesäteatterissa ja Nokialla samalla reissulla kylpylässä uimassa.

Tanssilavoilla tuli käytyy monessa paikassa mulle ihan uusissa paikoissakii niiku vaik Ristiinassa Metsälinnassa (Kake Randeliin) ja Mäntyharjulla Tommolan lavalla (Jari Sillanpää). Kävin toki muuallakii Myllysillassa Suomenniemellä (Kake Randelin ja Neljänsuora), Savitaipaleella Säänjärven lavalla (Antti Tuisku), Haminassa Turkian lavalla (Neljänsuora) ja sit oon ainakii viel menossa Lappeenrantaan Iitiän lavalle (15.8.2015 Neljänsuora).

Festareilla kävin kaksissa Haminan Yöt (Hamina) ja Rakuuna Rock (Lappeenranta)

20150612_205855

 

20150612_204659

cropped-20150612_220243.jpg

20150612_222025

Haminan yöt 2015:

Perjantai 12 kesäkuuta:

KAIJA KOO,

HALOO HELSINKI

ja

POPEDA.

(itse olin vain perjantaina)

Lauantai 13 kesäkuuta:

ROBIN,

ELASTINEN,

JUHA TAPIO

ja

JENNI VARTIAINEN.

Rakuuna Rock 2015:

Perjantai 17.7.

Atomirotta

Jonne Aaron

Anna Abreu

Mokoma

Maija Vilkkumaa

Cmx

Sleepy Sleepers

Lauantai 18.7.

Apina

Olavi Uusivirta

Susivainaa

JVG

Pertti Kurikan nimipäivät

Kaija Koo

Michael Monroe

Apulanta

Rakuuna Rockissa olin molempina päivinä :)

Noista kaikista Rakuuna Rockin esiintyjistä paras oli KAIJA KOO ja Haminan yöt esiintyjistä KAIJA KOO ja HALOO HELSINKI

Mutta onneksi liiga kausi alkaa kohta niin pääsee huutamaan SaiPa voittoon… :)

(vaan kuukaus hihi)