Selaat arkistoa kohteelle oksa.

Isänpäivälahja ja joulutunnelmaa

21.11.2016 Yleinen

Pienten lasten kanssa arkea eläessä ja töissä käydessä viikot hurahtavat supernopeaa ja blogi tuntuu jäävän hunningolle. Mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt voi vihdoin paljastaa isänpäivälahjan ja vaikka isänpäivä on ohi, ideaa voi hyödyntää myös joululahjoihin.

Elikkäs teimme isomman neidin kanssa isille oman herkkupurkin. Kävimme Clas Ohlsonilta peruslasipurkin (riittävän ison) ja Dymo-kirjoittimen (sain hyvän syyn hankkia sen vihdoin). Minä kirjoitin Dymolla tekstit, mutta tyttö hoiti asettelun. Purkkiin oli tarkoitus leipoa jotain itsetehtyä herkkua.

025

Teimme purkkiin keksejä alla olevasta linkistä löytyvällä ohjeella. Taikinaan lisäsimme isimiehen lempparisuklaata Maraboun minttukrokanttia.

http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/cookies

Kiitos Kuplassa-blogin pitäjälle! Resepti oli hyvä ja neitokainenkin osasi helposti pyöritellä palloja, koska taikina oli tarpeeksi tiivis.

011

018

029

Eilen sain isnpiraation laittaa joulukoristeita ja valoja. Jokavuotinen mietintä, että mitä mihinkin. Ainoastaan muutamat jouluvalot ovat vakiinnuttaneet paikkansa tietyissä paikoissa. Näistä esimerkkinä makuuhuoneiden hyllyvalot. Mutta kuvat kertovat tässäkin enemmän kuin tuhat sanaa, joten olkaa hyvä… Ihanaa joulun odotusta vaikkapa glögin ja cookiesien kera ;) <3

005

082

165

Häihimme tehty koriste jäi joulukoristeeksi <3

004

015

020

135

162

154

127

Pienenä saatu tonttunukkekin on uskollisesti joka vuosi esillä. Rakas ja tärkeä muisto lapsuudesta <3

022

104

125

Ensi kerralla pieniä paljastuksia uusista tuulista ensimmäisen blogivuoden kunniaksi. ;)

Arvonta ja pääsiäisvalmisteluja!

30.3.2015 Yleinen

Heipsulivei! Muutaman päivän hiljaiselon jälkeen täällä ollaan taas!

Löysin todellisen kultakimpaleen aamulenkillä, nimittäin maahan pudonneen tuulenpesän. Varsinkin näin pääsiäisen aikaan sellaisesta saa kivan sisustuselementin. No, Hilkka hoksasi sen myös ja ehti sen luo ennen minua, pyllähti sen päälle ja tuoksutti omilla hajuillaan. Jäi se aarre sitten noukkimatta.

Sunnuntaina oli virpomispäivä, lasten palkkapäivä! ”…vitsa sulle, palkka mulle!” Askartelin itse virpomisoksat koska jotenkin aavistin, että pienet virpojat eivät löydä meille, tänne kerrostalon uumeniin. Miekkoseni laittoi multaan rairuohon siemenet. Kyllä siinä pienet keskustelut käytiin siitä, miten rairuohoa oikein kylvetään. Hauskoja ovat nuo arjen pienet erimielisyydet. :P Ensimmäiset rairuohot sieltä jo kurkistelevat mullasta.

tipuoksat

Huoneenlämmössä oksiin ilmestyy nopeasti kauniin keväiset lehdet!

lasilintu

Alkuperäiset, kultaiset kiinnitysnauhat vaihtuivat pitsiin <3

Tykkään pitää kynttilöitä esillä ympäri vuoden. Välillä vaihtelen niitä eri värisiin niin, että sopivat vuodenaikoihin ja erilaisiin juhlahetkiin.

kynttilät

Pääsiäistunnelmaa kimpussa! Miten tuo keltainen näyttääkään niin kauniilta aina pääsiäisenä, vaikka muuten se ei kuulu lempiväreihini.
pääsiäiskimppu

Muistatko edellisen artikkelin DECO-kukat? Niistä syntyi lopulta tällainen kokonaisuus! Ja yllätys yllätys, DECO-massaa on lisää kaapissa odottamassa. :)decokranssi1

decokranssi2

decokranssi3decokranssi6

decokranssi4

 Oikein rentouttavaa ja iloista pääsiäisen aikaa kaikille! ♥ Muistakaa syödä paljon suklaamunia!

~Saara~

Voit osallistua arvontaan äänestämällä mielestäsi kauneinta alla olevaa kuvaa.

arvontakuvat

Klikkaa kuva suuremmaksi

 

1. Yhden arvan saat lisäämällä mieleistäsi kuvaa vastaavan numeron tämän artikkelin kommentteihin. (Artikkelin alkuosassa, otsikon alla oleva pikkuriikkinen puhekuplapainike)

2. Kaksi arpaa saat tykkäämällä blogin Facebook-sivusta  (+ äänestämällä kuvaa).

3. Kolme arpaa saat jakamalla tämän artikkelin omalla Facebook-sivullasi (+ äänestämällä kuvaa ja tykkäämällä blogin Facebook-sivusta). Klikkaa tämän artikkelin lopussa olevaa Facebook-kuvaketta.

Laita kommenttiisi maininta, kuinka monella arvalla osallistut. Voit osallistua arvontaan su 5.4. asti. Ilmoitan molemmat voittajat blogissani maanantaiaamuna 6.4. 

Ensimmäisenä palkintona on ihana peltipurkki ja muffinssivuoat. Leivo muffinsseja, laita osa pakkaseen vierasvaraksi ja muutama säilöön tähän purkkiin omia herkutteluhetkiä varten.

arpajaiset

Ja toisena palkintona suloinen sydänkoriste.arpajaiset

Pimenevät, syksyiset illat ja talvi ovat aikaa, jolloin saatan kaivautua sohvan nurkkaan lueskelemaan. Useimmiten luen lehtiä koska kirjan lukemiseen minulla ei riitä kärsivällisyyttä tai ainakaan en pääse ensimmäistä 20 sivua pidemmälle. Värikkään houkuttelevat kuvat vetävät aina puoleensa. Lehtijutut valitsen useimmiten kiinnostavan otsikon tai mielenkiintoisen kuvan perusteella. Helpoiten pääsee perille lehtiartikkelin sanomasta, kun hyppii tekstissä ja lukee sieltä täältä. Säästää aikaa, olen kokeillut! Ja useimmiten hyvät kuvat kertovat puolet tarinasta.

Keväällä taas saan niin paljon energiaa auringonpaisteesta, että unohdan lehtienkin lukemisen lähes täysin. On niin paljon muuta tekemistä ja ulkonakin on kiva vaikka olla vaan ja häärätä kukkapenkissä. Siksi alkuperäinen suunnitelma eli kirjapalkinto sai luvan odottaa syksyä.

Onnea arvontaan!

Höyhenenkevyt

23.3.2015 Yleinen

Muistatko aiemmista artikkeleistani tämän kranssin narsisseilla koristeltuna? Kurkkaa täältä jos on päässyt unohtumaan.

Tadaa! Nyt se näyttää tältä:

kranssi

Höyhenet, tipu ja rusetti – siinä tämän kranssin koristelu

Pääsiäinen kestää vain vähän aikaa, joten sen kestoa voi hyvin itse pidentää koristeilla. Jos ei halua pääsiäistä vielä sisätiloihin, voihan ulko-oven tai kuistin jo koristella. Meillä kranssi koristaa ovessa rappukäytävää.

Löysin linnun alehintaan ja mielestäni se oli veikeä kaveri, joka oli pakko saada mukaan. Sen kaveri löytää paikkansa ehkä rairuohosta, jota saakin alkaa istuttelemaan ihan pian.

tipu

tipu

kranssi

Höyhenenkevyt <3

Kaikki koristeet on kiinnitetty kuumaliimalla, jotta pysyvät paikallaan kovemmassakin tuulessa. Saat kranssista omannäköisen, kun vaihdat höyhenien väriä tai lisäät muita koristeita linnun ja rusetin tilalle. Pelkät höyhenetkin riittävät koristeluksi. Tai voit lisätä kranssipohjaan, kranssin yläosaan keskelle isohkon rusetin, jolloin korostuvat kranssin luonnonmateriaalit. Lopputulos on tällöin pelkistetyn kaunis ja rusetin väriä vaihtamalla kranssia voi käyttää vaikka ympäri vuoden.

 Pääsiäistä odotellessa!

~Saara~

Tipuperhe kotiin pääsiäisen ajaksi

11.3.2015 Yleinen

Tänään suunnittelin tekeväni luonnonläheisen asetelman ruusuista omaksi iloksi olohuoneen pienelle pöydälle. Sopivia ruusuja ei kuitenkaan löytynyt joten uusi yritys myöhemmin. Löysin kuitenkin äidin pienen rahapuun ja se sai pääsiäistipuja ”oksilleen”. Se oli tuliainen isovanhemmiltani ja koska äiti ei vielä ollut ehtinyt laittaa sitä ruukkuun, joutui se askartelujeni kohteeksi. Rahapuu on helppohoitoinen, riittää kunhan silloin tällöin muistaa kastella. Kukkakaupasta sitä ostetaan usein lahjaksi uuteen kotiin. Sen lehtiin kun pystyy narulla kiinnittämään kivasti rahaa. Jos ei ehdi tai halua istuttaa rairuohoa pääsiäisen ajaksi, voi rahapuusta somistaa mieleisensä.

rahapuu

Tipukatras

Tipukatras koossa

tiput

tiput

Ruukkua ympäröivät renkaat on koottu hennoista koivun oksista.

tipu

Mitä mahtaa mietiskellä tämä tipu :)

tiput

 

Hellyyttävä Joulu. 20 päivä Joulukuuta

20.12.2014 Miehet odottavat joulua, Yleinen

Lauantai aamu valkeni taas tummana ja vettä satoi. Hätäsemmät jo luulivat, että nyt saamme valkean Joulun. Mutta ei, vettä satoi ja kaikki illalla satanut ohut lumikerros oli sulanut pois.

Nyt lauantai oli monella merkattu ja varattu kuusenhakuun. Niinpä isännät haeskelivat kirveitä ja sahojaan lähteäkseen metsään. Ei se kovinkaan paljon tietenkään innoittanut tuo vesisade. Mutta haettavahan se kuusi kuitenkin oli vaikka sataisi pieniä ämmiä taivaalta. Kuuseton Joulu on aika kolkko ja tyhjä. Isännät lähtivät siis päivällä omiin metsiinsä. Toiset taas hämärän tullessa toisten metsiin. Monet ottivat lapset mukaansa. Isäntien lapset saivat puhua kovallakin äänellä. Mutta ne jotka hämärän tullessa lähtivät toisten metsiin, piti kuiskia. Joku taika siinäkin oli, että näin piti toimia. Joku kertoi, että hämärissä ei saa pitää metsässä kovaa ääntä. Mutta ei hänkään tiennyt miksi näin piti menetellä.

Irene ja Taavetti lähtivät päivällä omaan metsäänsä. He halusivat tuoda myöskin Sykerölle kuusen. Olihan heille kuusi saatava ja ei Jaksa taida vielä uskaltaa itse metsään lähteä. Sitä voisi vaikka liukastua ja jalka voisi taas katketa.

pieni enkeli

Liisa ja Vilho lähtivät vasta hämärissä metsään. He eivät olleet ainuita jotka näin tekivät. Metsät vilisivät hiljaa puhuvia ihmisiä. Välillä kuului kuiskintaa aivan läheltä ja silloin oli mentävä puiden suojaan piiloon. Ei kukaan halunut kenenkään nähdä toisia kuusen kakijoita, parempi oli siis piiloutua. Monesti kuusenhakureissut kestivätkin pitkään jos metsässä oli paljon etsijöitä. Monet eivät uskaltaneet lähteä kuusta hakemaan ennenkuin olivat ottaneet pullosta muutaman rohkaisua tuovan kulauksen. Silloin pystyi metsään lähtemään paljon rohkeammin. Ja ei niin väliä ollut vaikka kuusen hakuun meni kauemminkin aikaa, kunhan vain kuusi löytyi. Metsissä liikkui nyt tänään paljon ihmisiä varsinkin illalla. Mutta jostain kumman syystä jokainen sieltä vaan kuusen löysi. Aamulla sitä tarkasteltiin, että minkähän näköinen se haettu kuusi oikein oli. Ihme kyllä ne monesti kelpasivat. Joskus tietenkin puuttui jostain kohtaan oksia mutta niitä pystyi helposti paikkaamaan. Poralla tehtiin kuuseen reikä ja laitettiin siihen reikään oksa. Tai sitten oksaton puoli laitettiin nurkkaa kohden, näin kuusen sai lähemmäksi seinää ja tilaa lattialle tuli enemmän.

piparkakkutalo

Rouvat painelivat kaupoissa hakemassa vielä puuttuvia lahjoja ja joulupöytään jotain jouluista syötävää. Isännät veistelivät kirveenvartta, että ainakin yksi varma lahja on jos ei muuta satu tulemaan. Ja onhan varsi ainakin olemassa jos se sattuisi kirveestä katkeamaan.  Elettiin taas kummaa aikaa. Ruokaa kannettiin kaupasta tai sitten ne tehtiin itse. Mutta sitä ruokaa oli jokaisen kotona nyt suuria määriä. Vaikka muuten sitten pihisteltäisiinkin ruasta niin jouluna ei saa pihistellä. Jos jouluruokaa oli aattona syönnyt liian vähän niin yöllä sai syödä lisää, se oli aivan sallittua. Niinpä vanhemmat nousivat sängystä ruokapöydän viereen kun lapset olivat nukahtaneet. Laittoivat limpun päälle paksuja viipaleita kinkun lihaan ja maiskuttelivat hymyssä suin sinappia suupielessä.

Mutta nyt vielä on aikaa jouluun muutama päivä. Vilho oli lähtenyt yksin iltalenkille. Tietenkin Vilho tiesi mihinkä menisi. Siispä hänellä olikin povitaskussaan suuri puteli rusehtavaa ainetta. Jalkaterien suunta oli Rainen mökkiä kohden. Siellä hänet otettiin avosylin vastaan ja laitettiin oikein lasit vielä pöydälle. Miehet tiesivät aina mitä tekivät jos sattuisi olemaan vapaata aikaa. Mutta ei siinä tarvinnut olla kuin yksi nainen joukossa joka heti ilmoitti, ”Vilho, ei sitten paljoo, kai yksi lasi riittää”. Nyt ei tarvinnut sitä sanomista pelkää sillä pojat päättivät juoda koko pullon pois.

pukki pelaaPojat eivät välittäneet nyt naisista ja niiden sanomisista. He olivat kaksistaan ja nauttivat siitä mielin määrin. Pullo pöydällä näytti aina ilon määrän, paljonko sitä on vielä jäljellä. Ja eihän ilo tietenkään siihen päättynyt, se oli vain jonkinlainen mittari. Mutta kun pinta hävisi pullosta niin siitä ei sitten enään tarvinnut ottaa. Näin kävi tietenkin nytkin. Mitähän sitten tehdään, istutaanko vain ilman pullon tuomaa iloa. Ei tietenkään, me lähdetään katsomaan Sykerölle. Tietenkin Sykerölle, katsomaan vanhuksia vai. Puettiin takit ja kengät jalkaan ja sitten lähdettiin. Tielle päästyä alettiin tapailla joululauluja. Tip, tap tuli ensin mutta ei jatkoa tahtonut löytyä. Mutta kun jonkun matkaa oli kävelty löytyihän se kertosäe viimein. Mutta siitä ei tahtonut löytyä enempää. Tip, tap säettä vaan laulettiin ja kovaa. Ihmiset kokoontuivat ikkunoiden taakse katselemaan kuka tiellä oikein mekastaa. Viimein Liisakin kuuli Tippi, tappi laulun ja tuli oikein rappusille katsomaan. Kaksi miestä kädet kaulalla ohittivat Liisan talon. Yritti se Liisa huutaa jotain sekaan mutta antoi kuitenkin puheet olla, eivät ne olisi mitään kuulleet. Miehet vain jatkoivat matkaa Sykerön taloa kohti.

Viimein oli mölyävät miehet Sykerön pihalla. Alma raotti ovea ja kurkisteli oven raosta pihalle. ”Iltaa pojat, olin hiukan hämmentynyt kun en osannut aavistaa ketä sieltä Joulun tervehdystä tuopi. Tulkaa vain sisään sieltä”. Niin astuivat miehet sisään ja jonkin aikaa he vielä jaksoivat omia höpinöitään kertoilla. Mutta pitkähkö kävelymatka  alkoi poikia väsyttämään. Ei heistä tahtonut olla enään pystyssä olemaan. Niinpä Alma soitti Liisalle, että täällä olisi kaksi väsynyttä miestä jos hän vaikka tulisi miehet hakemaan kotiin.

Ja niin tuli Liisa pihalle. Miehet hän talutti vuoron perään autoon ja lähti kyyditsemään miehiä kotiinsa. Taas oli yksi piinaava päivä Joulun odotuksesta saatu päätökseen. Niin ne miehetkin Joulua odottivat.

Jatkuu huomenna

piki