Selaat arkistoa kohteelle oikeudet.

Oletko miettinyt jos se olisitkin sinä?

27.11.2014 Yleinen

Kannatan tasa-arvoista avioliittolakia. En keksi yhtäkään hyvää syytä miksen kannattaisi. Sen sijaan olen keksinyt monia syitä kannattaa lakia.

Olen yrittänyt miettiä (ja myös onnistunut siinä), että mitä jos se olisinkin minä? Entä jos minä seurustelisin samaa sukupuolta olevan kanssa? Vaikka tällä hetkellä seurustelenkin onnellisesti ihanan vastakkaista sukupuolta olevan kumppanin kanssa niin eihän sitä koskaan tiedä. Ja kyllä se tuntuisi pahalta  silloin että rakkauden kohteen takia ei olisi hyväksytty samoihin oikeuksiin kuin ns. normipariskunnat. Mielestäni jokaisen tulisi miettiä asiaa tältä kantilta miltä se juuri itsestä tuntuisi.

Ihmettelen myöskin sitä, että miten juuri tämä tasa-arvoinen laki keskustelu on saanut asioiden sijaan myös henkilöt riitelemään. Itselläni on ystäväpiirissäni molempaa kantaa kannattavia ihmisiä, mutten silti lähde haukkumaan erimieltä olevaa ihmistä itseään. En tajua sitä, että joillekin se, että kannattaako toinen homoliittoja vai ei voi olla kynnyskysymys kaveruuteen tai haluaako tulla ihmisen kanssa toimeen vai ei.

En tajua miksi tän lakialoitteen läpisaamiseksi on täytynyt käydä tälläinen mediarumba. Tai, että vielä 2010 luvulla osa suomalaisista joutuu käymään läpi tälläisen kädenväännön saadakseen oikeuden rakastaa ja osoittaa sen. No, luulenpa että tällekin nauretaan muutaman kymmenen vuoden päästä epäuskoisina silmiä pyöritellen, niin kuin nykyään sille että homous oli vielä 1970-luvulle asti rangaistava teko.  Ei muiden onni ole meiltä toisilta pois. Ihmettelen todella, jos tämä ei nyt mene läpi. Kun onhan arkkipiispa Kari Mäkinenkin ilmoittanut puoltavansa lakialoitetta.

Tässä vielä muutama aiheeseen liittyvä hyvä artikkeli:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1416895278599.html

http://nyt.fi/a1305895246029

Toivon siis todella, että huomenna olemme taas kohti tasa-arvoisempaa Suomea!

Rainbow_Love_by_LesboWorld

<3: mokkapala