Selaat arkistoa kohteelle #ohjelmointi.

Jim Christian – Minecraft ohjelmointikirja (kirja luettu)

5.1.2017 Yleinen

Tämä kirja on helpoin ohjelmointikirja, jonka olen lukenut. Sen avulla ohjelmoinnissa pääsee hyvin alkuun tekemällä omia ”säätöjä” Minecraft-peliin. Sitä varten tosin täytyy netistä ladata useampi ohjelma itse Minecraftin lisäksi. Kirjan avulla oppii alkeita Scratchistä, Pythonista ja Luasta. Kannattaa vaikka Googlella katsoa, millaisia ohjelmointikieliä ne ovat, jos et tiedä.

Paras tapa oppia ohjelmoimaan on mielestäni kuitenkin sellainen yksinkertainen kieli kuin QBasic, jonka help-tiedoston avulla minäkin aikanani joskus 2000-luvun vaihteessa ohjelmoin ensimmäiset ohjelmani (tämän jälkeen en tosin ole paljon millään kielellä ohjelmoinut, olen vain opetellut kieliä parhaani mukaan).

Suosittelen ostamaan kirjan täältä, jos haluat oppia ohjelmoimaan (hintaa on 16,90 euroa):

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/minecraft—ohjelmointikirja

Lisää ohjelmoinnista

11.12.2016 Yleinen

Ohjelmoin nykyään paljon. Noin kerran päivässä. No paljon ja paljon, mutta jonkin verran ainakin. Viimeisin projektini on juonen loppu osa kirjasta Aavesaaren arvoitus

Scractsillä on ehkä hidas tehdä mitään verratuna esim. LUA:aan, mutta sitä on helpompi tehdä.

En oikeastaan ohjelmoi koskaan LUA:lla tai millään kirjoituspojaisella ohjelmointikielellä.

 

Robert Dunlop – Direct X (kirja luettu)

29.10.2015 Yleinen

Luin kirjan, jonka olen koko elämäni ajan halunnut lukea. Kirjan, joka kertoo peliohjelmoinnista. Kirja on Robert Dunlopin Direct X. Nyt olenkin viimein saanut luetuksi kaikki omistamani ohjelmointikirjat. Seuraavaksi olisi tarkoitus opiskella PHP:tä, mutta sitä ennen luen ainakin Torey Haydenia. Eli takaisin lukemaan! :)

Stephen Prata – Suuri C++-ohjelmointi (kirja luettu)

11.9.2015 Yleinen

Lähellä kuukautta siinä meni aikaa, mutta tulipa luettua taas paksu ohjelmointikirja. Ehkä tässä on jotain opittu, mutta lisää pitää lukea! Omistan vielä yhden ohjelmointikirjan, jota en ole vielä lukenut, mutta sitä ennen taidan lukea ainakin Esko Valtaojaa ja Kari Enqvistia. Niistä sitten myöhemmin lisää! :)

Ei tässä muuta, hyvää viikonloppua kaikille! :)

Luin taas yhden kirjan!

25.7.2015 Yleinen

Sain taas jotakin merkittävältä tuntuvaa aikaan, kun luin Kent Reisdorphin Delphi 5 Trainer Pro -kirjan, jossa oli sivuja yli 800. Olipa raskasta luettavaa! Jonkin verran opin taas ohjelmointia. Tosin kirja vilisi kirjoitusvirheitä, niitä tuntui olevan jonkin verran koodilistauksissakin.

Seuraavana on vuorossa David Kushner – Masters of Doom. Odotan paljon tältä kirjalta! :)

Viimeksi lukemani kirjat (osa 4)

3.6.2015 Yleinen

Tein juuri jotain itselleni merkittävää. Luin viimein kokonaan kirjan, jota luin ensimmäisen kerran vuonna 2000 rippileirillä, ja jota sen jälkeenkin olen joitakin kertoja aloittanut uudestaan pääsemättä koskaan kovin pitkälle (sivuja kun kirjassa on yli 700). Kyseessä on Horstmannin ja Cornellin Java 2 -kirja. Eli siis kirja, joka käsittelee Java-ohjelmointikieltä. Mutta osaanko minä nyt ohjelmoida Javalla? Nope. Aion kuitenkin lukea lisää aiheesta – tarkoituksena olisi lukea pian kaikki omistamani ohjelmointiaiheiset kirjani. Tämä kirja on sen verran vanha, että en näe järkeväksi suositella sitä toisille luettavaksi. Netistä varmasti löytyy paljon parempia ja ajanmukaisempia kirjoja aiheesta!

Mitäs sitten tekisin? No, taidanpa lukea taas kerran Ready Player Onen! :D

Viimeksi lukemani kirjat

1.4.2015 Yleinen

En ollut lukenut ulkomaankielistä kirjallisuutta, kunnes hiljattain luin kaksi englanninkielistä kirjaa. Ensimmäinen oli ”Learning Blender” (kirjoittanut Oliver Villar) ja toinen ”Blender for Dummies” (kirjoittanut Jason van Gumster). Molemmat ovat oppaita mallintamiseen Blender-nimisellä 3D-mallinnusohjelmalla. Learning Blenderin ostin omakseni, joten luultavasti luen sen uudestaan, jotta vähän enemmän siitä vielä oppisin. Blender for Dummies pitää jo kohta palauttaa kirjastoon. Saatan jatkaa vielä opiskeluani niin, että hankin lisää kirjoja aiheesta.

Kirjat voi ostaa Adlibrisiltä. Learning Blenderin tästä, ja Blender for Dummiesin tästä. Itse Blenderin kotisivu on osoitteessa www.blender.org.

Blender on tosiaan ihan ilmainen ja vieläpä todella laadukas 3D-grafiikanteko-ohjelma. Tosin niin monipuolinen, että se on hyvin vaikea hallita kokonaisuudessaan. Sen voi ladata vapaasti kotisivultaan ja jopa koodi on avoin, joten ohjelmointitaitoiset voivat parannella sitä mielensä mukaan. Olen kiinnostunut mallintamisesta, joten saatan kirjoittaa siitä aiheesta myöhemmin.

Mutta siis, jos 3D-grafiikan luominen kiinnostaa, kannattaa ladata tuo Blender-ohjelma ja vaikka ostaa jompikumpi noista mainitsemistani kirjoista (netistäkin löytyy tosin paljon ilmaista opastusta!). Aihetta käsittelee moni muukin kirja, mutta ei suomeksi, joten englanninkielen taito on tarpeellinen.