Selaat arkistoa kohteelle odotus.

Kaappi täynnä unelmia

2.4.2016 Yleinen

On kaappi täynnä unelmia,

ihan vähän kurkistan.

Värikästä, raidallista,

söpöä ja suloista.

Piilossa, varovasti käden ulottuvilla.

 

Vielä puuttuu tuoksusi.

Huokaisen syvään ja suljen oven.

Tulethan tällä kertaa?

~laavgirl

Sairaalakassi

7.5.2015 Yleinen

Aloitan sairaalakassista
Sairaalaan kannatta ottaa mukaan mm.
Äitiyskortti, ajokortti tai muu kuvallinen henkillisyystodistus ja käteistä rahaa jos haluat käydä kanttiinissa.

Vauvalle kotiinlähtö vaatteet: Body, puolipotkuhousut, pitkähihainen potkupuku, villasukat, villarasat (tai pehmeät sukat) hyvin korviasuojaava myssy (muista ettei vauvasi ole syntyessään välttämättä niin pieni että 50cm vaatteet mahtuu)

Imetysliivit ja liivinsuojia, rintakumi jos haluat käyttää, sain itse ainakin vauvan helpommin juomaan kun käytin rintakumia ensimmäisinä päivinä, myös tutti mukaan jos haluaa, ja nänni rasvaa. Jos et aio imettää ota kotimatkaa varten mukaan tuttipullo. Jos haluat käyttää vauvalla kestovaippoja ota ne mukaan.

Huulirasvaa ja itse otin bebanthenia mustelmiini.

Kamera, kännykkä ja molempiin laturit jos huonot akut.

Lämmintä vaatetta kannattaa varata mukaan, ainakin villasukat.(synnytys sali on toosi kylmä!)
Sairaalassa saa käyttää omia vaatteita, kannattaa ottaa mukaan ainakin omia sukkia ja vaikka croksit (koska sairaalan sukat ja tossut eivät olleet mitään mukavia pitää.)
Mitään farkkuja en suosittele mukaan ottavan eli mielummin hyvät oleiluasut, ja muistahan että se maha ei muutu muutamassa päivässä ennalleen joten mitään pieniä vaatteita ei kannata itselleen ottaa. Alushousut voi myös itse ottaa mukaan mutta ei mitään stringejä.. iso side pitää mahtua housuihin ja luultavasti joudut ne kymmenen kertaa vaihtamaan ja itse pesemään.

kaurapussi tai vastaava jos se helpottaa.

Periaatteessa tämä hyvin henkilökohtaista mihin on tottunut ja mitä haluaa käyttää mutta itse koin tarpeelliseksi ottaa mukaan hammasharjan ja tahnan, dödöä, omat shamppoot ja hoitoaineet ja vartalopesuaineet ja vartalorasvat. Myös oman käsi- ja naama pyyhkeet otin. Myös itse tykkäsin käyttää mietoja intiimialueen puhdistusliinoja.Meikkejä, kiharrinta, suoristusrautaa ym. voi ottaa mukaan jos haluaa. Harja ja kampa

Sairaalasta saa kyllä eväät mutta jos itse haluaa mukaan eväät voi ne ottaa.
karkkia, suklaata, sipsiä,keksiä, leipää, hedelmiä,säilykkeitä,purkkaa?
Otin mukaan piltin luumusosetta, koska usein on ummetusta synnytyksen jälkeen ja luumu auttaa siihen.
Juotavaa suosittelen ottamaan. (toki sitä saa automaateista ja voihan sitä sulle joku tuodakkin.) Tykkäsin sairaalan ruuasta mutta mies toi mulle suolapurkin kun pyysin, kaikki ei varmaan tykkää suolaisesta ruuasta mutta sai vähän edes makua! :)

Turvaistuimen voi varmasti Teidän kotiinhakija tuoda tullessaan! :)

Tämä lista on minun näkökulmasta ja toivon että se jotain kiinnostunutta auttaa. Sairaalaan ei tietenkään tarvitse mennessään ottaa välttämättä juuri mitään muuta kuin äitiyskortti ja henkkarit. Jos on hyvä tukiverkosto ja lapsen isä tai tukihenkilö sielä käy päivittäin niin tottakai he voivat aina tarvittaessa tuoda mukanaan mitä koet tarvitsevasi.

 

Odotus

13.4.2015 Yleinen

Joka vuosi on jotain odotettavaa. Kesä, joulu jne. Tällä hetkellä odotan jääkiekkoa, jo 21:ttä vuotta peräkkäin. Ensimmäisellä kerralla Suomi voitti, toisen kerran vuonna 2011. Toivon, että Suomi pääsee tällä kerralla vähintään pronssiotteluun.

Jääkiekon vuoden 2015 maailmanmestaruuskisat pelataan ensi kuussa Tshekissä. Tässä lista Suomen alkusarjan peleistä:

pe 1.5. klo 16.15 USA – FIN
su 3.5. klo 20.15 DEN – FIN
ma 4.5. klo 20.15 NOR – FIN
to 7.5. klo 20.15 FIN – SLO
la 9.5. klo 16.15 FIN – SVK
ma 11.5. klo 16.15 FIN – BLR
ti 12.5. klo 20.15 FIN – RUS

Mutta mitä ihmettä tarkoittaa odotus? Miten sen voi ilmaista toisin sanoin? Siinäpä pieni pähkinä teille! :D

Toiveikas

31.10.2014 Yleinen

Tänään on taas se kuukauden jännittävin aika. Alkaako ne? Toivon hartaasti, ettei alkaisi.

Odottaminen on vaikeaa. Viimeisen kahden viikon aikana on onneksi ollut paljon tekemistä, ettei ole ehtinyt kiinnittää huomiota mahoihin, lastenvauhuihin ja niihen pieniin sylivauvoihin, joita tuntuu olevan kaikki alla.

Viime viikolla siskoni sanoi minulle, ettei osaisi kuvitella minua äitinä. Se sattui. En kuulemma ole hänen mielestään niin perhetyyppiä. Eivät he tiedä, millainen olen! Suututti, mutta en halunut hälle avautua koko asiasta. Välillä sitä vaan toivoo, että ihmiset osaisivat pitää päänsä kiinni ja mölyt mahassaan. Meiltä ei onneksi kukaan ole vielä tivannut, että joko on lapsia tulossa. Siinä määrin on selvitty helpolla.

Minä vain toivon, että tästä päästäisiin pian eteenpäin. Kaipuu vaan on niin suuri…