Selaat arkistoa kohteelle nopea.

Kuppikakku

29.1.2016 Kakut

4rkl   Vehnäjauhoja
4rkl   Sokeria
2rkl   Sokeroimatonta kaakaojauhetta
4rkl   Vettä
2rkl   Öljyä

Sekoita kuivat aineet, lisää nesteet ja sekoita hyvin. Mikrossa täydellä teholla 1-2min.

Ultimaattinen minuuttimönjä herkkusuulle, maista myös vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!

Kaurakakkuset

29.1.2016 Kaikki, Keksit

50g         Voita
0,25dl    Sokeria
1,5dl       Kaurahiutaleita
n.1,5rkl  Vehnäjauhoja
0,5tl        Leivinjauhetta
kanelia

Sulata voi kattilassa ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita hyvin, älä kuitenkaan keitä ja nosta nokareita muffinivuokiin lusikalla. Ripottele päälle kanelia. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Reseptistä tulee noin 6 kakkusta!

Tämä on kaikkien hätävarojen äiti!
Tästä voi tehdä myös keksejä, tai lisätä kakkusten joukkoon vaikka marjoja, mantelirouhetta..
Vain mielukuvitus on rajana :)

Patonkipizza

20.10.2015 Kana

2 Esipaistettua patonkia
1 Tomaattipyre
Täytteet (kinkku, ananas, pepperoni)
1 Maustettu tuorejuusto (esim. paprika sipuli)
1 Tomaatti
Juustoraaste
Oregano
Pippuriseos

Halkaise patongit ja levitä niille pyre. Lisää täytteet ja sitten mausteet. Lisää tuorejuusto nokareita, tomaattiviipaleet ja lopuksi juustoraaste. 200 astetta n. 10min.

Kinkkukierteet

20.10.2015 Suolaiset

Valmistorttupohjia
200g  Kinkkusuikaleita
200g Tuorejuustoa

Kauli valmiita pohjia pidemmiksi (ei leveämmäksi). Sekoita tuorejuusto ja kinkku tahnaksi ja levitä pohjalle. Kääri levyt pituussuunnassa tiiviisti ja leikkaa rulla paloiksi. 225 astetta 10-15min.

Pikamuffinit

20.10.2015 Makeat

n. 10 kpl

1         Muna
50g     Voita
1 dl     Sokeria
3/4 dl  Vehnäjauhoja
1 tl      Leivinjauhetta
1/2 dl  Maitoa
1 rkl    Van Houte
1/2 rkl Kaakaojauhetta
suklaarouhetta (tumma)

Sekoita sula rasva ja muna, ei vatkaten. Sekoita keskenään ja lisää kuivat aineet ja lopuksi maito. 220 astetta 8-10min.

Paahdetut mantelit

21.4.2015 Kaikki

 Nämä paahdetut ja maustetut mantelit, ovat  mukavia iltanaposteluja. Parhaimmiillaan ne ovat  lämpiminä!


Vinkki! voit maustaa myös omalla maullasi!

 

Helppo                        n.30 minuuttia

 

Ainekset;

2dl kuorellisia manteleita

2tl kanelia

1/2tl chilijauhetta

1/2tl jauhettua pippuria

2dl tomusokeria

2-3rkl hunajaa

 

Valmistus;

Sekoita kipossa tomusokeri, mausteet ja hunaja. Paahda ensin manteleita hieman pannulla ilman rasvaa, että ne saavat hieman väriä. Varo ettet paahda liikaa! Pähkinöistä tulee tällöin tummia ja palaneita.

IMG_2529

 

 

 

 

 

Siirrä mantelit erilliseen kippoon ja laita sitten kuumalle pannulle sokerimausteseos ja hunaja. Kun sokeri on sulanut, ota virta pois levyltä pois ja lisää mantelit. Sekoittele niin että sulanutta sokerimauste tahnaa leviää kaikkiin manteleihin.

Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperille ja ripota vielä hieman mausteita manteleiden päälle. anna jäähtyä hetki ja tarjoa!

Tarjoiluehdotus;  

Katso tästä ohje pieneen leivinpaperi pussiin, josta on mukava tarjota pähkinöitä. Voit vaikka tehdä jokaiselle oman pussin!

IMG_2530

 

 

 

 

 

 

IMG_2532

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

Muunneltavat välipalapatukat

15.4.2015 Kaikki

Nämä välipalapatukat valmistuvat vartissa ja niistä on helppo muunnella oman makunsa mukaiset. Patukoista saa gluteenittomia tarkistamalla, ettei kaurahiutaleissa ole gluteenia ja käyttämällä vehnäjauhon sijasta esim. mantelijauhetta.


Vinkki! Itse käytin pikapuuroleseitä jossa oli mukana kuivattua karpaloa ja omenaa!

Helppo                    15min

6kpl

 

Tarvikkeet;

2dl kaurahiutaleita

1/2 dl seessamin siemeniä tai muita siemeniä

3rkl hunajaa tai/ ja siirappia

2rkl kuivattuja hedelmiä, marjoja tai rusinoita

1/2dl vehnä- tai mantelijauhoja (myös muut samankaltaiset jauhot käyvät)

1/2dl mantelia tai muuta pähkinää pienenä rouheena

2rkl rypsiöljyä

 

Valmistus;

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja painele lusikalla massaksi. Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen. Jaa taikina 6 osaan leivin paperilla vuoratulle pellille ja muotoile kasoista itsevalitsemasi muotoisia patukoita. Muotoileminen onnistuu hyvin esim. kahdella veitsellä.

IMG_2558

 

 

 

 

 

Laita uuniin n.10 minuutisksi tai kunnes patukoiden pohjat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä! Jäähtyneet patukat pysyvät paremmin koossa.

Voit vielä kääriä patukat esim. leipinpaperi kääreeseen!

IMG_2564

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani