Selaat arkistoa kohteelle neulominen.

Käsityö

6.2.2017 Yleinen

Teemme koulussa  käsitöissä käsinukkea minulle tulee possu. Olemmejo tosi kovassa vauhdissa mutta toivottavasti se

Tässä ompeluni on vaiheillaan.

Tässä ompelu työ on vaiheillaan!!

ei haittaa. Sain ihan vasta rakennettua nukelle telineen. Telineen alaosa on vihreä, keltainen ja musta. Pääni onnistu hyvin tehdä ja myös teline. Teemme seuraavalla kuviksen tunnilla päillemme valot silmäksi tai joksikin muuksi. Teemme ompelukoneella tosi paljon kaikkea esim, puku, tasku, kädet ja kankaat ommellaan yhteen. Kun kaikki on saanut käsinuket on valmiiksi niin  teemme käsinukeilla näytelmän. KLIKKAA KUVAA JOS HALUAT SEN ISMOKASI

 

Tein tänään kädet käsinukkelleni ja sain vihdoin käsinukkeni valmiiksi. Huh siihen meni tosi paljon aikaa. Mutta vielä pitää saada ompelutyö myös valmiiksi. Kun saan sen valmiiksi niin niin voin liittää ompelutyöni käsinukkeen.

 

Tänään tein Ompelu työni valmiiksi. Päättely oli aika helppo minulle. Ompelu työ oli tosi vaikea välillä ja helppo jossain kohtaa. Esimerkitsi kun en saanut aina lankaa kahden muun langan välistä, koska olin ommellut liian tiukasti.  Minulle piti tulla ompelu työstäni käsinukkelle huivi mutta tein siitä miuluummin puhelimen koskakaulahuiviin menisi liian paljon

 

Jos haluat myös alkaa neulomaan niin tarvitset vain neulomispuikot ja lankaa. Voit katsoa Youtubesta kuinka neulotaan. Suosittelen teidänkin alkaa neulomaan. Eka kannattaa aloittaa pienestä sitten siirtyä isompaan työhön.Tänään kun olin saanut jo nukkeni valmiiksi niin menin muovitöihin teen muovitöistä joskus vielä oman artikkelin.

KUVIA TYÖSTÄNI ALHAALLA

 

 

Tässä on valmis käsinukke toivottavasti valoistus ei haittaa siitä tuli aika huono.

Tässä on minun luokkakavereittentöitä nekin ovat tosi hienoja.

Tässä on minun yksi käsi ja minulla on myös toinen samanlainen toisella puolella.

Tässä on pääni jossa on ledit.

Tässä on taskuni jonne tulee ledien patteri.

 

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

 

Hei olen Swaggerman ja kerron nukkeprojektista, joka on ollut pitkään työn alla.  Kerron toisestakin projektista alempana (tässä ylempänä kerron nukkeprojektista joka on ollut työn alla lähes alkuvuodesta asti) ja se on pitkä projekti mutta alanpa kertoa työstä. Työssä on ollut välillä vaikeita vaiheita, mutta pääosin työ aika helppo . Meillä on käsitöitä kaksi tuntia keskiviikoisin ja silloin otan kuvat mutta ne eivät välttämättä tule blogiin silloin. Laitan tänne blogiin kuvia 31.5.2017 asti, koska sen viimeinen keskiviikko koulussa. Työ on käsinukke ja jokaisen pitää tehdä se. Työssä on monia vaiheta. Alusta, suunnittelu, vaatteet, pää, neulominen jne. Pään me teimme tyhjästä vessapaperirullasta ja teipistä.

(Clikkaa kuvasta niin näet sen isompana)

Kuvat alhaalla.

Kerron nyt pään vaihteista:

Ensin leikkasimme vessapaperirullasta kaulan. Teimme sen tiukaksi jotta se pysyisi sormissa paremmin. Sen jälkeen teippasimme sen yhtenäiseksi.

Sitten aloimme tehdä pään muotoa lehdistä ja teipistä. Teimme sen muotoisen kuin halusimme ja teippasimme niin niin se pysyi hyvin muodossa ja kaulassa kiinni. Jokaisen päästä tuli omanlainen.

Lopuksi kipsasimme pään, jotta päästä tulisi kova ja sen voisi maalata.

Tässä pään tekovaiheet taisivatkin olla. Tämän jälkeen aloimme tekemään mm. vaatteita käsitöissä.

Teimme ensin muodon vaatteelle. Sen jälkeen laitoimme kankaan kaksinkertaisesti suunnitelman alle ja näin saimme kaksi palaa. Sen jälkeen jotkut jotka olivat muita pidemmälle pääsivät tekemään alustaa tälle käsinukelle.

Seuraavaksi ajelimme vaatteet siksakilla (eli huolittelulla, jolla kankaat eivät purkaudu) ja sen jälkeen ompelimme taskun suoralla ompelulla. Tämä pitää kankaat kiinni.

Seuraavana vuorossa oli päärmeen tekeminen. Päärmeeseen laitettaisiin myöhemmin kuminauha ja se kiristettäisiin jotta vaate pysyisi halutussa kohdassa. Lopulta ompelimme molemmat kankaat yhteen suoralla ompelulla.

Alasauma ommeltiin sen jälkeen kun kankaat olivat yhdessä. Minulla meni alasauma ensin pieleen joten jouduin ratkomaan sen ja ompelemaan uudestaan. Sen jälkeen alkoi neulominen.

Annan arvosanan työn tekemisen mukavuudelle tässä kohdassa: arvosana noin 8 puoli kun työ on välillä rasittavaa, erityisesti kun jouduin ratkomaan työtä välillä. Mutta muuten työn tekeminen oli melko kivaa.

Neulomisen aloittamiseen meni aika kauan kun jonotimme opettajaa. Aloittaminen meni tunnin loppuvaiheille, joten päätimme jatkaa seuraavalla tunnilla. Neulominen koulussa ei ole kovin mukavaa, mutta se kulutti ihan hyvin tuntia. Arvosana neulomiselle noin 9 puoli kun se onnistui ihan hyvin.

Neulomisen jälkeen kuminauha piti laittaa päärmeeseen niin, että se pysyi ylhäällä. Tämän jälkeen neulomisen sai sommitella mielensä mukaan työhön. Tämä käsityö taitaa olla vihdoin valmis.

Seuraavaksi kuvia työn eri vaiheista:

Ompelen alasaumaa.

 

Näissä olen maalannut nuken alustan. Annan sen kuivua vähän aikaa.

 

Tässä oli yksi suunnitelma jonka meinasin tehdä käsinuken alustaksi. Oudon näköinen kyllä mutta olisi saattanut olla hyväkin.

 

Alasauma meni huonosti ja juoduin purkamaan ja ompelemaan sen uudestaan.

Tämä kuva on edestäpäin valmiista työstä.

 

Nyt kerron muovin taivutuksesta joka on toinen projekti josta kerroin ylhäällä. Ensimmäisenä piti tehdä kaava jonka muotoisen työstä tulee. Minä valitsin neliön ja samoin kaverini jonka nimeä  en mainitse. Sitten opettajemme jonkun laitteen joka lämpenee päälle ja laittoimme muoviin merkit ja siitä kohti lämpimään kohtaan niin vähän ajan päästä muovi taipui. Kaverini ja minä saimme meilkein taivutettua työn seuraavaan vaiheeseen mutta tunti loppui ja aloimme siivota. Viikon päästä samaan aikaan emme päässeet kaverini kanssa taivuttamaan kun piti hoitaa muuta käsinukkeen liittyviä asioita. Sen viikon jälkeen pääsimme vihdoin kaverini kanssa tekemään taas taivutusta. Tällä kertaa saimme tehtyä työn loppuun ja sitte alkoi alustan suunnittelu johon laittaisimmme  muovin taivutuksen. Ensimmmäinen yritykseni meni pieleen kun alustasta tuli liian pieni jaa sen jälkeen tuli hyvän kokoinen. Opettaja otti suunnitelmani ja laittoi sen vanerille jonka jälkeen leikkasi siitä alustan muotoisen mutta lopuksi jouduin  vielä itse tekemään vanerista oikean muotoisen jollain leikkuu koneella. Aloimme jäljentää paperille sunniteltua kaavaa vanerille jotta siitä tulisi aika saman näköinen. Minä sain vasta laitettua reunat taivutuksen ympärille liimattua ja muuta en ehtinyt tehdä kun tunti loppui ja aloimme siivota.

Tässä on suunnitelma minkälaisen tein. Kuvassa mittaan neliön ympärysmittaa

Nyt odotan, että muovi lämpenee tarpeeksi jotta voin taivuttaa viimeisen osan kiinni.

Nyt suunnitelmasta tuli hyvän kokoinen.

 

Tässä kuva työstäni vanerilla suunnitelmassa edestäpäin.

Villasukkia..

12.9.2016 Yleinen

Villasukkia olen tehnyt enemmän ja vähemmän sen jälkeen, kun se yläasteella on opetettu. Perussukkien tekeminen sujuu kuin vettä vaan ja pystyy helposti tekemään vaikka telkkaria katsellessa. Mukavaa ajanvietettä ja helppo lahja annettavaksi. Enimmäkseen käytän lankana  Novitan 7 veljestä, joskus harvoin teen Nallesta.

Siniharmaat sirot nelikutoset, traktorisukat n. kokoa 30 ja loput lyhytvartisia 39-40 kokoisia.

dsc_0783

 

Tällä hetkellä työn alla petrolin värisestä 7 veikasta piirakkasukat.

dsc_0786

 

Jumppapukutilaus

13.10.2015 Yleinen

Sain muutama päivä sitten tilauksen lasten jumppapuvuista paikalliselta tyttöryhmältä. Olen aivan innoissani! Sain valmentajilta luonnoksen puvun mallista sekä listauksen toiveista ja vaatimuksista vaatteisiin liittyen. Ihan mahtavaa saada tällainen isompi projekti tehtäväksi :) Pääsen työskentelemään sarjatuotantomaisesti pitkästä aikaa.

Neulomani/virkkaamani töppöset tulivat eilen valmiiksi. Tällaiset niistä sitten tuli:

töppöskät

Istuvat todella hyvin jalkaan ja ovat superlämpöiset <3 Yhdistin työssä neulomista ja virkkausta. Jos joku kiinnostui mallista, voin antaa ohjeen pyydettäessä :)

3o 3n joustinneulepipo

10.10.2015 Yleinen

Poikaystävän pipo on valmis!

3 oikein 3 nurin joustinneuleena syntyi mukavasti päätä myötäilevä pipo. Neuloin pipon tuplalangalla käyttäen mustaa ja viininpunaista lankaa ja lopputuloksena on kirjava pipo :) Kavennukset pipon päässä tein yhdistelemällä silmukoiden yhteenneulomista sekä ylivetämistä netistä löytämääni ohjetta soveltaen ja sain mielestäni siistin kavennuksen aikaiseksi. Periaatteena kuitenkin, että 3o 3n muuttui 2o 2n -neuleeksi ja se taas lopulta 1o 1n -neuleeksi.

Ekalla yrittämällä piposta meinasi tulla himpun lyhyt, mutta jatkoin pipoa 1½ cm hyväksikäyttäen virkkaustekniikkaa: tein pipon ”suulle” kaksi kerrosta kiinteitä ketjusilmukoita siten, että uloin rivi hieman kavensi pipon suuta, jolloin se asettui entistä paremmin päähän.

joustava_pipo

tonin_pipa

Sitten jos töppösiä jatkaisi… ;)

Neulepuikkojen kilinää

9.10.2015 Yleinen

Kotelomekon sovitus on ensi viikolla. Odotan sitä innolla, sillä tahdon nähdä miltä mekko näyttää asiakkaani yllä :) Henkarissa se näyttää oikein lupaavalta, mutta kyllä se vain niin on, että vaatekappale herää henkiin vasta käyttäjän yllä. Odotan jo kovasti pääseväni jatkamaan mekon ompelua, sillä paljoa ei enää puutu!

helmineulepipo_
Sovitusta odotellessa olen tehnyt muutostyöompeluita muutamiin vaatekappaleisiin tutulle asiakkaalleni sekä neulonut omaksi ilokseni. Sain neulottua itselleni uuden pipon (kuva yllä!), jossa on joustinneulosta sekä helmineuletta. Persoonallisuutta pipolle antavat raidat sekä tupsu. Lumihiutaleitakin on tullut virkattua jo useampi kappale. Vilkaise alla olevasta kuvasta millaisia niistä on tähän mennessä tullut :) Ne odottavat vielä silitystä ja kovetusta ennenkuin niistä voi askarrella ikkunassa roikkuvia koristeita. Käsittelyn jälkeen hiutaleista tulee selkeämpiä ja kuviot erottuvat paremmin.

hiutaleet

Tällä hetkellä neulon pipoa poikaystävälleni leudompia syys-/talvipäiviä varten. Neulon pipon kaksinkertaisesta langasta, väreinä musta ja viininpunainen. Tulee tosi kiva” Työn alla ovat myös lämpöiset tossut itselleni sisäkäyttöön suojaamaan jalkojani viileältä lattialta. Malli on mielessä, katsotaan onnistunko toteuttamaan sen :)

Kotelomekon malli

24.9.2015 Yleinen

Sain kotelomekon koekappaleen valmiiksi ja malli vaikuttaa sellaiselta kuin asiakas toivoi: yksinkertainen ja klassinen :) (katso alla oleva kuva) Seuraava vaihe on mekon sovitus ja mahdollisten sovitusmuutosten tekeminen kaavoihin. Varsinainen mekkokangas on pestävä ennen leikkaamista ja ompelua, jottei se kutistuisi enää, kun valmista mekkoa pestään. Kankaissa käytetään toisinaan erilaisia käsittelyaineita, joten myös nämä saadaan kankaasta pois pesun avulla.

kotelomekon_malli

Kotelomekon malli. – Lyhyet hihat – Avara pääntie – Polviin ulottuva helma – Vyötäröllä muotolaskokset sekä vyömäinen yksityiskohta – Vetoketju keskellä takana – Helmahalkio

Innostuin toissapäivänä ottamaan neule- ja virkkuupuikot käsiini pitkästä aikaa, kai se on tämä syksyinen ilma, joka vaikuttaa :) Olen saanut aikaiseksi jo kaksi patalappua: yhden neulotun ja yhden virkatun, jotka odottavat kangasvahvikkeita, jotta näpit pysyvät suojassa kuumalta paremmin.

20150924_001524

Käsityökärpänen pääsi puraisemaan :)

Anu

Blogielämää!

7.10.2014 Yleinen

Moikkamooi!

Moni asia sai minutkin innostumaan bloggaamisesta. Varmaan painavin syy on se, että haluan kirjoittaa! Ja myös se että kun muut niin minäkin. Päiväkirja on unohtunut valitettavasti nurkkaan pölyttymään vaikka sitä tuli niin aktiivisesti käytettyä vielä vuosi pari sitten. Haluan blogissani kirjoittaa elämästä yleensä- siitä mitä juuri minä päivät pitkät puuhailen. En ole löytänyt Facebookin kanssa vastaavaa yhteyttä- eli sitä enn juurikaan paljon päivittele. Instagramista olen nykyisin aika innostunut. Elämäni ei sen koommin ihmeellistä ole, mutta minusta on silti kiva kirjoittaa tekemisistäni.

Opiskelen yliopistossa, mikä osaltaan lisää päivään tekemistä opiskelujen saralta. Aina kun minulla on aikaa, harrastan kaikkea mikä liittyy kankaisiin, lankoihin, puikkoihin- ihan kaikkeen käsityöhön! Se on suurin intohimoni ollut aina. Yhdessä kullannupun kanssa kokkaillaan yhdessä silloin kun ehditään. Sitä kun ehditään muutama kerta viikossakaan kokkaamaan niin hyvä on :) Molemmilla kun on omia kiireitä opiskeluiden ja kavereiden kanssa.

Kirjoittelemisiin!

Tästä tämä lähtee!

– anu

 

Kesä neule

28.6.2014 lanka, neule

SONY DSC

valmisneule

 

Sain tämän projektin valmiiksi. Pitsi neule osuus oli yllättävän työläs. Menin harvinaisen usein sekaisin laskuissa ja jouduin purkamaan kerroksia. Mutta puseron malli on ihana, se on viileä ja kesäinen päällä, joskin yläosan reikä osuus paljastaa enemmän ihoa kuin mitä novitan ohjeen kuvassa. Tämä ero voi johtua toki siitä että käyttin erilankaa kuin mitä novita suositteli työhön. Aluperäisen ohjeen löydät tästä linkistä: www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=9542

Käytin lankana edellisessöä blogi tekstissäni esittelemääni finlaysonin lankaa: kasistakateva.omablogi.fi/2014/06/15/loytoja/ Kyseistä lankaa meni ainoastaan 200g mistä olen lievästi yllättynyt!, minulla on vielä 300g jäljellä eli langat voisivat riittää toiseenkin neuleeseen!

Kuten monet huomaakin tein ohjeeseen muutamia muutoksia, hihat neuloin hiukan lyhyempinä ja käytin reuna pitsinä ruutupiiroksen kerroksia 21-42. Alkuperäisessä ohjeessa käytettään kerroksia 1-10. Samoin tein kaula-aukon laajemmaksi, kuvassa kaula-aukko näytti minusta ahdistavan pieneltä joten aloitin kaulaaukon samalta kerrokselta kuin ihan suut, lopputuloksena on väljempi avara pääntie, mutta ei lainkaan liian paljastava, ainakaan minun makuuni.

neule olisi paremmin edukseen ihmisen päällä otetussa kuvassa, mutta en oikein usko että kukaan haluaa katsella peilin kautta otettuja selfietä joissa  :D Jossain vaiheessa tulee ehkä kuvia ihmisenkin päällä kunhan saan jonkun muun kuvaamaan näitä.

 

Ensin oli yksi huivi…..

19.6.2014 lankamania, Yleinen

1353872_10200575848862096_1274383807_o 1272320_10200626484287950_1483385717_o 1264746_10200582946799540_1025136500_oKun aloitin käsityöt aloitin ne tekemällä huivin. Sitten aloin löytää paljon ihanan näköisiä huiviohjeita joten huiveja alkoi syntymään…..yhtäkkiä niitä olikin sitten jo paljon :)

tässä siis vain muutamia huiveista. :) Moni huivi on jo vaihtanut omistajaa mutta myös paljon on tullut tilalle .