Selaat arkistoa kohteelle naamakirja.

Vääntöä suuntaan eli toiseen

2.5.2014 Sekoseko, Vapaa-aika, Yleinen

Hirmu vääntöä eräässä mun perustamassa facebook-ryhmässä siitä, voiko ryhmän perustaja (minä) ja muu ylläpitoryhmä (yhteensä 8 henkilöä) laatia sääntöjä ryhmään ja vieläpä valvoa niiden noudattamista. En väitä olevani läheskään aina oikeassa, mutta tässä kyseisessä asiassa en anna periksi. Kyseessä on ryhmä, jonka jäseneksi pääsyn ainoa todellinen kriteeri on ikä, tarkemmin ikäryhmä. Ryhmän nimi on Syntynyt 1960-luvulla. Mun kriteeri jäsenille on syntyminen, joka on kunkin kohdalla tapahtunut 1960-luvulla, ei sitä ennen eikä sen jälkeen. Kun yritän tästä säännöstä pitää kiinni, oon outo paskiainen, tiukkapipo kukkahattutäti, jonka pitäisi relata vähän. Ei kun paljon, niinhän se meni. No ei ihan noilla sanoilla ole syytelty, mutta samaa tarkoittaen kuitenkin.

Täh?

Kyseisessä ryhmässä on muitakin mun laatimia sääntöjä. Ei politiikkaa, ei uskontoa, ei rasismia, ei toisen nimeltä mollaamista, ei kaupankäyntiä, ei ylläpitäjän estoa (facebookissa kuka tahansa voi estää kenet tahansa henkilön, jos ei tästä satu syystä tai toisesta pitämään), ja kaikki nämä vain sen vuoksi, että välttäisimme turhaa riitelyä. Näistä kaikista joudun aika ajoin tekemään selvitystä, vaikka olemme keskimäärin liki 50-vuotiaita.

Uskokaa, kun kerron, että joskus keski-ikäisten suomalaisten ainakin omasta mielestään järki-ihmisten ymmärtäminen on rankkaa. Tilannetta ei auta yhtään se, että meitä jäseniä on kyseisessä ryhmässä yli 11 000 (yksitoistatuhatta). Aina ei yleensä niin leppoisa Paavokaan jaksa, pakko on välillä rähjätä ja mököttää.