Selaat arkistoa kohteelle myrsky.

Myrsky repi puita

5.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

ja on runebergin päivä! Kauhistus. Täällä on jäätävän kylmä tuuli edelleen mutta tänään se on ollu kolme kertaa kovempi kun eilen. Tuulen uiverruksen voit kuulla sisälle asti ja tuntuu että kohta meiltä irtoo katto! Tässä pitäs sitten vielä nukkua, hiukan pelottaa…

no tommosia pikkuseikkoja vain johon ei passaa takertua. Päivä on muuten ollut loistava. Heräsin puoli 6 ja pyöriskelin sängyssä tunnin verran. Nousin ylös sängystä kankeana kuin rautakanki. AI juma mun lihakset on jumissa. Silloin päätin et tänään on jumpasta lepopäivä koska jalka lihakset ei yksinkertasesti kestä. Sitten aamupäivällä tein suursiivouksen yläkerrassa, hinkkasin kunnolla joka nurkan huoneista, kylpyhuoneesta ja saunasta, nyt kiiltää. Siivous on kyllä hyvää palauttavaa liikuntaa lihaksille. Enpä ollut enää rautakanki tuon jälkeen. Jumppa kuitenkin jäi mutta haasteen suoritin 30sekuntia lankussa. Ihme ja kumma helposti meni!

muuten päivä on mennyt leipoessa, leikkiessä ja tutkiessa historiallisia käänteitä mailmalta. Jännittävää ja olen nyt 100x viisaampi. Nyt täytynee venytellä jotta vetreytys.

Kiitos kun osallistut päivieni tapahtumiin lukemalla postaukseni!

Runeberginkakku jonka ihan ite tein ekaa kertaa. Kaunis kakku ja maku loistava!

Runeberginkakku jonka ihan ite tein ekaa kertaa. Kaunis kakku ja maku loistava!

Näissä merkeissä toivotan kaikille iloista ja nautinnollista runeberginpäivän loppuiltaa. :)

-leipuri

Myrskyn jälkeen on…

22.10.2014 Treeniblogi, Yleinen

On poutasää

On poutasää

noup, vaan ihanan kylmä ja raikas ilma sekä toinen myrsky… Eli eilen tuuli ja satoi täällä tosi kovin, myrsky varotus oli annettu, kyllä puut ja lyhtypylväät heilui niin että pelotti. Valvoin aika myöhään kun uni ei tullut, mutta onneks sain aamulla nukkua 8 asti. Ja tänne tuli nyt sitä mun tilaamaani raikasta ja kylmää ilmaa. Aamulla olin jotenkin todella väsynyt eikä mikään huvittanut, mutta pakko oli lähtee ulos ihan vaan sään takia. Lihakset jumissa eilisestä niin päätin mennä kävelylle. Aijaij mä todella nautin! Nenää ja poskia nipisteli kuin talvipakkasessa ilma jota hengitin oli puhdasta aurinko pilkotti pilvien raoista. Tää on elämää! Siinä kävellessä piristy kunnolla ja mieli teki lähteä juoksemaan mutta päättäväisyyteni ei antanut periksi. Miksi aina kiirehtiä?  Kerkiän juosta myöhemminkin nyt aion nauttia kaikessa rauhassaan tästä hetkestä, tämä on minun aikaani. Tahdonvoimalla eteenpäin en antanut mieliteoilleni valtaa, kerrankin itsepäisyydestä on hyötyä. Punnitsin hyviä ja huonoja puoli kävelystä sekä juoksemisesta se oli kyllä taistelemista pään sisällä, mutta samalla nautin ja annoin kehoni levätä kävellessä.

Kävelyreittini näkymiä

Kävelyreittini näkymiä 1

Osa2

Osa2

Osa 3

Osa 3

kävelyllä sai hyvästi lihakset lämpiämään joten sisälle päästyä otin toisen pilates dvdn ja aloin kokeilemaan sitä. Nyt oli vuorossa kiinteyttävä pilates, missä harjoiteltiin liikkeet kunnolla, venyteltiin, keskityttiin ryhtiin ja harjoiteltiin hengittämistä. Tämä dvd sopii hyvin aloittelijalle ja hieman enemmän kokeneelle sekä kaiken kuntoisille, koska tässä oli kaksi tasoa. Alkuun haettiin oikea asento, sitten aktivoitiin lihakset, harjoiteltiin liikkeet ja loppuksi tehtiin liike sarjoja. Hien kyllä sai hyvin ja lihaksissa tuntui löytyi jopa aivan uusia lihaksia itseltä. Itse olen alkanut todella pitää pilateksesta, siinä saa hien muttei ole liian haastavaa. Siitä saa energiaa, hyvän mielen, lihaskuntoa ja kiinteytystä, oppii hengittämään, saa tasapaino harjoitusta, oppii lihasten hallintaa ja mikä minulle on tärkein niin se parantaa ryhtiä. Siispä suosittelen!

image

Aamulla söin puuroa ja pakaste marjoja, olen siihen ihan hulluna. Lounaaksi nautinkin liha salaattia ja laitoin siihen myös juustoa jotta ei jäis kalorit liian vähälle ;) ja rakastan juustoa joten hemmottelin itseäni.  Tänään on ollut tämmönen iisipäivä kuntoilun suhteen, sanoisinko että lihasten palauttelua. Nyt täytyykin ruveta ahkeroimaan ranskankielen parissa, koska illalla on taas kurssi… Saattaa olla että illalla käyn vielä kävelyllä tai hölkkäämässä katsoo nyt miten poikki olen kurssin jälkeen. Täällä tosiaan nyt ainakin sää näyttää taas niin tuulisella ja myrskyiseltä että oksat pois! Ja täytynee ainakin muistaa venytellä, koska tänään aiomme ehkä lämmittää saunan. Jeeeee!

Onnellinen minä, nenä ja posket kylmyydestä punasena!

Onnellinen minä, nenä ja posket kylmyydestä punasena!

-kiitollinen säästä

Hups!

tilasin eilen yli 300 eurolla uusia treeni vaatteita..

Ei ei ei ja Jeeeeee! Uneton sveitsissä

21.10.2014 Treeniblogi, Yleinen

Heippa!

tää on Jo mun 3 postaukseni tälle päivälle, mutta olen satanut kommentteja siihen ettei minun tarvitse laihduttaa ja että minusta tulee  tällä menolla anorectikko. Mutta minun tavoitteeni ei ole laihuttamalla laihduttaa vaan kasvattaa kuntoa. Hei olen sveitsissä jossa syödään paljon erilaisia ruokia ja juodaan viiniä joten en todellakaan aio kieltäytyä uusista makuelämyksistä vain sen takia että laihtuisin. Kaupassa pyrin ostamaan suht terveellistä ruokaa, koska Jo’s karkkia ja epäterveellisyyksiä ei ole nii ei sitä tuu naposteltuakaan. Vaikka sallin itselleni kyllä herkuttelu päivän ja Jos on Kauhea makean Himo iskee niin en kuole siihen jos vähän herkuttelen. En edes aina jaksa tai kerkiä miettiä mitä suuhuni pistän koska pitää keskittyä myös lapsiin. Minä vaan liikun paljon joten laihtuminen tulee kivana bonuksena ja JEE olen laihtunu 3kg puolentoista kuukauden aikana :). Hyvä startti, eikö?

mutta palataas tähän päivään ja treenaamiseen. Eli kokeilin tänään pilatesta, ulkona satoi kaatamalla vettä joten en päässyt lasten kanssa ulos. Otin lapset mukaan tekemään liikkeitä dvdltä ja hekin tykkäsivät, ei tietenkään ottaneet sitä liikunnan Kannata vaan leikin. Voin sanoa että Pilates on vaikeaa siinä tarvitsee Osata kehon hallintaa ja se tarvitsee harjoitusta. Itselläni lihas kunto on varmaankin Tasan 0, mutta liikkeet oli kuitenkin suht helppoja eikä Liian raskaita, joten sopii myös aloittelijalle Eli minulle. Hiki siinä tuli ja ponnistella pitää että pysyy mukana, nyt lihakset huutaa hoosiannaa. Itse tykkäsin ja aijon harjoitella pilateksen paremmin, se oli Aikas kivaa.

Hyvä Pilates DVD

Hyvä Pilates DVD

sitten sade lakkasi joten kipinkapin Poikien kanssa ulos pelaamaan jalkapalloa ja temmeltämään. Sade kuitenkin yllätti meidät kesken pelin joten joustiin katokseen suojaan, lapsilla ei ollu nimittäin sadevaatteita. Nautin kuitenkin sateesta ja olisi kiva pelata vaikka jalkapalloa rankkasateessa, mutta täällä mulla ei oo niin paljoa tuttuja että sais pelit pystyyn.. Ajattelin siis että Kunhan pääsen töistä niin lähden lenkille sateeseen. Jouduin Tovin oottamaan että Sade taas tuli ja sit eiku lenkille. Kyllä oli se sen odottamisen arvoista. Tuli lapsuus ajat mieleen kun juoksentelin ystävien kanssa vesisateessa ilman huolia ja murheita. Sitten kun vanheni niin ulos ei varmasti menty Jo’s ilma edes näytti siltä että voisi saataa… Vesisateessa juoksu on virkistävää ja oli sitä kaipaamaani raikasta ilmaa. Nyt olen happy!

Vanhemman Pojan kanssa irvisteltiin ja..

Vanhemman Pojan kanssa irvisteltiin ja..

Viihdytettiin ihtejämme vesisateella ja pienin oli tuotamieltä... Varmaan ajatteli että sekopäät. Koska....

Viihdytettiin ihtejämme vesisateella ja pienin oli tuotamieltä… Varmaan ajatteli että sekopäät. Koska….

Seuraavaksi hän näyttää miten saada aupair hiljaseks....

Seuraavaksi hän näyttää miten saada aupair hiljaseks….

Kas näin se onnistuu! Tunge emmin suuhun jotain, kyllä se hetkest hiljenee. Pikkunen päästi okie in paskaset naurut tohon perään....

Kas näin se onnistuu! Tunge emmin suuhun jotain, kyllä se hetkest hiljenee. Pikkunen päästi okie in paskaset naurut tohon perään….

 

Happy me!

Happy me!

tai no en oikeastaan, tänne on nousemassa hirmu myrsky ja pelkään ukkosta. Tulee niin että tuntuu Kuin katto lähtis irti ja pikimustat pilvet lähestyy kovaa vauhtia. Joten heippa nukkumatti ja yöunet!

pitänee Lähtee Ilta myslille, venytellä kunnolla ja koittaa lukea kirjaa.

 

– uneton sveitsissä