Selaat arkistoa kohteelle muutto.

Kalifornian ensitärskyt

9.6.2018 Yleinen

Muutin Kaliforniaan. Aivan – vajaa viikko sitten toin perheeni ja elämäni tänne. Ei mitään erityisen dramaattista, komennettuna tänne 1,5 vuodeksi, uusia kokemuksia ja uutta näkökulmaa. Kokoan tähän ensimmäisiä ensi-iskuja ja havaintoja viiden päivän perusteella.

Ensinnäkin, jos Suomea pidetään byrokraattisena ja kankeahkona yhteiskuntana asioiden hoidon kannalta, niin kyllä aika monessa asiassa tämä maa on suorastaan kehitysmaa. Tai no – toisaalta moni asia toimii joustavasti ja hyvinkin. Muutama esimerkki – maahantulon jonottaminen (huolimatta A2 -viisumista) vei lähes kaksi tuntia. Kysyt ensin yhdeltä virkailijalta ja tyydyt sitten siihen, mutta toinen virkailija onkin toista mieltä. Pankkitilin avaaminen; muuten varsin sujuvaa, mutta sitä debit-korttia ei voi tilata kuin pysyvään osoitteeseen (jota ei tietenkään vielä ole), siis ei edes ko. pankin konttoriin, josta ajattelit sen hakea.

Pieniä kommelluksia ja ehkä opiksi muille, jotka operoivat suomalaisella luottokortilla. Parin tonnin ostos vei kortin kiinni eikä siinä mitään, sen sai auki soittamalla (halvan) puhelun Suomeen. Mutta se voi mennä kiinni heti seuraavana päivänä uudestaan, myös yhden dollarin ostoksesta. Ja taas on halpaa soitella auki korttia.

Puhelinliittymän ottaminen on työläs prosessi. Varmaan pelkät pre-paidit saa helpolla, mutta kun aiot jäädä pidemmäksi aikaa maahan, ajattelin ottaa koko porukalle saman tien operaattorin isommat öiittymät. Odottelun ja vaivan väärtti, mutta tuhottoman kallista. Koska et ole citizen tai residen alien ennen kuin saat SSN:n eli Social Security Numberin. Muutama viikko siis hieman arvokkaammilla liittymillä, mutta sitten varmaan halpenee kun alkaa olla yhteiskuntakelpoinen kansalainen.

Hanavesi on juotavaa ainakin San Franciscon ja Montereyn alueella, joskin vedessä on vahva kalkin tai jonkun muun sivumaku. Tipata pitää joka paikassa, missä saat ihmispalvelua. Jos et tippaa, kohtelu näyttää jäätävältä. Tipin voi antaa käteisenä tai lisätä korttimaksuun. Tosin ei muita kokemuksia toistaiseksi kuin noutoruoka ja ravintola.

Sähkön eri jännite on tietenkin oma haasteensa. Suomesta tuotavat sähkölaitteet toimivat vain, jos niissä on merkintä 100-240 V. Tyypillisesti tietekoneiden, puhelinten ja vastaavien laitteiden toimivuus on hyvä, koska niissä on muuntajat. Pistoke on tietenkin erilainen ja kannattaa ottaa laukkuun heti muutama adapteri mukaan jo tullessa niin saa ladattua luuria jne. Itse sain Suomesta halvimmat Digimanilta, muistaakseni alle kympin kappale.

Tarina jatkuu kun kokemuksia kertyy enemmän.

Vapaat lusittu

26.5.2015 Yleinen

Osa-aikaisen työn ainoa hyvä puoli on, että ehtii kotonakin tekemään jotain. Vapaapäivät meni hienosti kouluhommien parissa, siivotessa ja leipoessa. Nyrkkeilytreeneissäkin ehdin tietysti sunnuntaina käymään ja pakkasessa odottaa lakkiaisia kaksi kakkupohjaa ja juustokakkua. Tänään olisi ollut iltarastitkin, mutten vielä kuitenkaan rohjennut mennä. Jospa sitä sitten alottaisin tämän vuoden suunnistuskauden, kun palailen lomamatkalta, kesäkuun puolessa välissä. Ehkäpä ne lumetkin on siihen mennessä sulanut metsästäkin kokonaan. Miehen vanhin lapsi kävi eilen penkomassa keittiöremontista jääneitä astioita, kun on muuttamassa Tampereelle heti ylioppilasjuhliensa jälkee. Niin se olis sitten ensimmäinen lapsi lentänyt pois pesästä, vaikka eipä hän meillä juurikaan ole käynyt enää vuoteen muuten kuin kääntymässä.

Nyt olis vielä kolme työpäivää ennen kesäloman alkua. Ennen kaikkea, lasken päiviä, että näen pojat! Enää muutama päivä, niin he ovat viisi viikkoa kanssani. Kyllä nämä ajat ilman heitä tuntuvat pitkiltä. En kuitenkaan näe mitään järkeä siinä, että he matkustaisivat tuhat kilometriä, vain yhden kokonaisen päivän takia joka toinen viikonloppu. Ennenmin sitten pidemmät välit ja useampi päivä yhdessä, niin ei kärsi poikien koulukaan siitä. Ikävä on tietysti aina kova.

Kesärenkaiden vaihto

Kesärenkaiden vaihto

Aikani odottelin, josko mieheni vaihtaisi minulle kesärenkaat autoon. No eipä tuo tunnu ehtivän, eikä enää oikein täälläkään mene talvirenkaat poliiseille läpi, joten otinpa sitten härkää sarvista ja reippaana vaihdoin ne ihan ite. Ei oo pelkoa, että tuntisin itseni prinsessaksi. Aurinko on paistanut koko päivän oikein lämpimästi, niin mikäs siinä pihassa puuhaillessa. Huomenna täytyisi töiden jälkeen uhrata aikaa pakkaamiselle, jos meinaan matkalle jotain mukaan ottaa, koska torstai ja perjantai on jo täyteen buukattu ohjelmaa.

Yhteenmuutto

13.5.2015 Yleinen

Päätimme muuttaa yhteen. Rakkaani äiti on ostanut osakkeen sijoitusasunnoksi. Se on kt-neliö, talon kolmannessa ja samalla ylimmässä kerroksessa. Menemme sinne siis vuokralle. Saamme itse valita tapetit ym sinne. Olemmekin sen jo tehneet, ja kodistamme tulee aivan ihana. Laitan kuvia myöhemmin valinnoistamme. Pojan huoneesta yksi seinä maalataan siniseksi tai vihreäksi, ja muut seinät valkoisella.

Olemme ikionnellisia. Mehän pojan kanssa joudumme siis muuttamaan toiselle paikkakunnalle, mutta ei se mitään. Ei minulla täälläkään mitään ole. Päätös muutosta syntyi  20.4. Meillä kummallakin on enää tämä kuukausi asua entisissä kodeissamme, olemme molemmat irtisanoneet asuntomme huhtikuun lopulla. Muutamme tämän kuun viimeinen viikonloppu ja todennäköisesti ensimmäisen yön vietämme uudessa kodissa 30.5. Ihan huippujuttu!

Vasta aika hiljattain itse tajusin että hei mehän ollaan sitten naispari ja oikeasti ns. sateenkaariperhe. Itse kun pidän meitä ihan tavallisena pariskuntana. Ja siis niinhän me ollaankin, mutta joidenkin muiden mielestä emme.

Aluksi päätös yhteenmuutosta tuntui hurjalta. Päätös oli tehtävä, koska Rakkaan äiti olisi vuokrannut asunnon sitten jollekin muulle, ja meillä on kuitenkin ollut yhteenmuutto jossain välissä aikomuksena. Niin miksei nyt. Olemme hullun rakastuneita ja edelleenkin ihan hullaantuneita toisistamme. En ole koskaan kokenut vastaavaa.

Pojan suhteen asiat on ok. Hän on aika innoissaan muutosta ja pakannut omia tavaroitaan :D Uskon että hän tulee sopeutumaan hyvin, vaikka olemme varautuneet alkuhankaluuksiin, protestointiin ja mustasukkaisuuteen mutta ne varmaan kuuluvat asiaan. Poika on asunut ikänsä pelkästään minun kanssani aiemmin.

Arvostan Rakasta suuresti. Hän ottaa koko shown. Oli mitä vaan, koko paketin <3

Tuttu ja turvallinen – tylsä ja tyhmä?

24.11.2014 Aikakausi kaksi lasta

Olen miettinyt, että mikä siinä on, että ihminen on niin kiintynyt tuttuun, vaikkei olisikaan siihen tyytyväinen. Tiedättehän, olet kuukausia, ehkä vuosia odottanut muutosta, ja sitten kun se ihana hetki viimein koittaa, että asiat muuttuvat parempaan, pullikoitkin ainakin mielessäsi vastaan ja harkitset jopa asian perumista?

Asun tänään viimeistä päivää kaupunginosassa, jossa olen viettänyt viimeiset kaksi ja puoli vuotta. En ole missään vaiheessa pitänyt alueesta. Se oli rakennustyömaa päivänä jolloin sinne muutimme ja se on sitä vielä pitkään, varmaankin ainakin kaksikymmentä vuotta. Alue on uusi, vanhan sataman päälle rakennettu. Puut ovat korkeintaan metrin korkuisia. Puistoja ei vielä ole, palvelut ovat minimissään. Noin kuukausi sitten ostimme elämämme ensimmäisen oman asunnon. Uusi kotimme sijaitsee metsäisellä asuinalueella, jossa lasten leikkipuisto on parin askeleen, ei parin metropysäkin päässä. Itse asunnossa on paljon järkevämpi pohja ja olemme saaneet valita kaikki seinämateriaalit itse. Silti, kun tänään olin tyttäreni kanssa keinumassa vanhalla kotipihallamme viimeistä kertaa, minua kirpaisi.

Kohta tutut asiat eivät olekaan enää vanhalla paikalla. Pyyhekoukku riippuu eri kohdassa uudella seinällä. Ruokakauppaan mennään eri reittiä. Lapseni kutsuu kavereikseen eri ihmisiä.

Olen ollut itkuista kaksi päivää. Pillahtanut telkkarisarjalle. Mikä minua vaivaa? Olen niin kauan haaveillut siitä, että pääsisin raksalta metsään. Ja ihka omaan kotiin. Pelkäänkö että en rakastukkaan uuteen asuntoomme? Että en viihdykään metsässäni? Ehkä, tai ehkä en sentään. Ehkä olen vain haikea. Muistelen mennyttä ja aika on kullannut muistot. Vaikka raksa-aluetta ei tule ikävä, siihen kuitenkin liittyy paljon meidän perheelle tärkeitä muistoja. Kahteen ja puoleen vuoteen mahtuu kaksi raskautta, kaksi lasta. Toinen meinasi syntyä kotitalomme ulko-ovelle, kun poliisi ei alueella pidettyjen festareiden takia päästänyt taksiamme koko kaupunginosaan. Toinen otti ensi askeleensa lumisessa pihassa ja pyllähti maahan. Harjoitteli hiekkakakkujen tekoa rukkaset kädessä. Kummatkin on tuotu synnytyssairaalasta tänne, kotiin.

Olen törmännyt ilmiöön aiemminkin. Kun olen varannut ajan kampaajalle, kaksi päivää ennen h-hetkeä rakastun lähtemättömästi nykyiseen malliin ja mietin, että pitäisikö aika kuitenkin peruuttaa. Ehkä en haluakkaan mitään muutosta? Kun 2-kymppisenä suhde silloiseen poikaystävään ajoi karille, tuudittauduin kotisohvan lämpöön ja katsoin videolta lempiohjelmaani. Osasin 70’s Show:n Donnan ja Ericin vuorosanat ulkoa. Se oli turvallista ja loi lohtua. Suhde, jonka olin odottanut jatkuvan, olikin tehnyt täyskäännöksen tuntemattomaan, mutta ohjelma pyöri tuttuja latuja.

Psykologit ja perhetyöntekijät törmäävät tuon tuosta ihmisiin, jotka eivät uskalla jättää väkivaltaista parisuhdetta taakseen, koska pelkäävät, että eivät saa koskaan toimivaa suhdetta. Vanha, vaikkakin toimimaton ja jopa vaarallinen suhde on tuttu. Lyöntiä ainakin tietää odottaa. Ei sitä ehkä osaisikaan elää suhteessa, jota pelko ei rytmitä.

Lapset ovat mestareita kyllästymättä olemisessa. Kuinka moni vanhempi on huokaissut, että taasko meidän täytyy katsoa se sama Barbababa-jakso ja kuunnella sama Piippolan vaari, eihän se ole tänään lautasella ollutkaan kuin kaksikymmentä kertaa? Aina vain sitä samaa. Vai onko kertaus sittenkin jonkun äiti?

Pienen lapsen elämään ei suositella liikaa muutoksia kerralla. Esikoisemme puoleen vuoteen mahtuu pikkusisaren saanti, muutto täysin vieraalle asuinalueelle ja mahdollisesti päiväkerhon aloittaminen. Onko se liikaa? Mikä on liikaa muutoksia aikuisille?

Muuttaminen, tuo lempiharrastuksemme.

11.11.2014 Koti ja Sisustus, sisustaminen, Sisustusideat, Uudet blogit, Yleinen

Tavaroiden pakkaaminen pahvilaatikkoon, onko mukavampaa tekemistä olemassakaan?
Itse asiassa on. Maailman painavimman sohvan kantaminen universumin pienimmästä oviaukosta ja tietenkin naurukohtauksen saattelemana, selkä vinossa raksahdellen, sormien ote lipsuen milli milliltä. Kunnes… ote pitää käden puristuessa ovenkarmin ja esineen väliin, ai PeRRRRR! Tästä kun selvitään, niin en muuta ikinä!

Tähän väliin voinkin mainita, että laskin tämän viimeisimmän muuton olleen minulle kahdeskymmenes! Tosin aivan ensimmäisistä muutoista olen selvinnyt olemalla kyytiläisenä.

Nyt kuitenkin on tavarat kannettu uuteen asuntoon ja pakettien keskellä tulemme elämään seuraavat kuukaudet. Sallahan tuo suurimman osan paketeista pakkaili ja ajeli monen monta kuormaa jo ennen ”muuttoviikonloppua”. Kumpikaan ei voi edelleenkään käsittää, että miten on voinutkin noin paljon tavaraa taas kertyä, vaikka mielestämme emme ole mitään hamstranneet ja joutavia tavaroita on säännöllisesti myyty kirppareilla ja netin kautta.

No mitäpä muuta kuuluu?

Kerroin viime viikolla, että haemme sisustustiiliä. Niitä käytiinkin, taisi hieman olla ylikuormaa näin jälkikäteen ajateltuna.

Jumperi ei antautunut vaikka vetokoukku melkein maata raapi.

Jumperi ei antautunut vaikka vetokoukku melkein maata raapi.

 

 

 

 

 

 

Tiiliä tulikin kolmea eri väriä, mutta onni onnettomuudessa…nyt ei tarvitse samalla sävyllä koko kämppää vuorata.

Tulevia seinäpintoja eri väreissä.

Tulevia seinäpintoja eri väreissä.

 

 

 

 

 

 

Viime viikolla kävimme Sallan syntymäpäivien (oli jo elokuussa) kunniaksi syömässä oikein pidemmän kaavan mukaan ja siinä mustekaloja sekä muita eksoottisia ruokia naamaan survoessa oli mukava katsella ravintolan sisustusta. Itse asiassa olemme aikaisemminkin katselleet ravintoloiden sisustustapoja ja totesimme, että tähän meidän tulevaan tyyliin sopivia ideoita löytyy paljonkin juuri kyseisistä paikoista.

Pulloista tehdyt valaisimet ja musta katto.

Pulloista tehdyt valaisimet ja musta katto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isänpäivä tuli ja meni, kakkua syötiin, lahjoja tuli ja muutenkin oli mukavaa.

Taidetta 325 päivän ikäiseltä poikalapselta, käsi ei ole malttanut paikallaan olla, mutta yllätyin kyllä noin hyvästä käsialasta.

Taidetta 325 päivän ikäiseltä poikalapselta, käsi ei ole malttanut paikallaan olla, mutta yllätyin kyllä noin hyvästä käsialasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitäpä muuta jonninjoutavaa tähän vielä kirjoitan, kun mitään konkreettista ei ole remontissa tapahtunut…ai niin, nyt se pahin mahdollinen on tapahtunut! Nimittäin hometta löytyi. Kuvasta näet vaurioiden laajuuden.

Oli tähän kyllä varauduttu, mutta silti harmitti.

Oli tähän kyllä varauduttu, mutta silti harmitti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Jarkko

Ideoiden etsintää ja löytöjä isolla ällällä! :)

31.10.2014 Koti ja Sisustus, remontointi, remontti, remonttiblogi, sisustaminen, Uudet blogit, Yleinen

Hellurei!

Tämä viikko ollaan maanantaita ja tiistaita lukuun ottamatta oltu poissa talolta. Oman pääni sisällä kyllä olen tehnyt remonttihommia. Viime yönäkin kaksi tuntia :)

Onneksi hommat on talolla mennyt eteenpäin, koska Jarkon isä ja Wilma ovat ahkeroineet siellä meidänkin puolesta. Lattioita ja seiniä on saatu taas vähän enemmän auki ja kohta päästään kaksion keittiö sekä kylpyhuone laittamaan uuteen uskoon!

Itse olen tutkaillut tällä viikolla netistä kaikkia DIY-juttuja. Pinterest on aivan mahtava paikka, josta saa kyllä aina niin loistavia ideoita.

Tässäpä muutama hauska idea, jotka sieltä poimin.

http://www.pinterest.com/pin/199565827211415635/

http://www.pinterest.com/pin/109353097174319739/

http://www.pinterest.com/pin/411727590906887381/

Ja ei maksa paljoa jos työkalut pysyy hyppysissä! :)

Jarkko on tehnyt tällä viikolla mahtavia löytöjä! Nyt on mm. yli 60 neliötä sisustuskiveä, uusi peililiukuovi, poreamme sekä ihana vanha iso löhönojatuoli. Rahaakaan ei ole mennyt juuri nimeksikään o/

Kunnon sikarituoli! :)

Kunnon sikarituoli! :)

IMG-20141031-WA0006

Mukava satsi sisustustiiltä :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sillä välin kun Jarkko on tehnyt löytöjä ja laittanut meidän pakettiauton kuntoon (joka ystävällisesti hajosi seuraavana päivänä kun oltiin se ostettu) niin minä olen pakannut tavaroita muuttolaatikoihin sekä yrittänyt kaupitella ihmisille ylimääräisiä tavaroita. Kotikirppiksellä olen tienannut ”huimat” 20 euroa! ;) Kyllä passaa tuuletella tuommoisilla summilla…

Huomenna päästään talolle ja tarkoitus on viedä isompia tavaroita sinne. Toivotaan, että viikon sisään olisi kimpsut sekä kampsut pakattu kasaan eikä tarvitsisi enää Kuopiossa viettää yhtään yötä tässä muuttokaaoksessa :)

Ai, mikä kaaos?!

Ihan siistiä on, tervetuloa!

Pikkusen löytyi ylimääräistä tavaraa kaapeista...

Pikkuisen löytyi ylimääräistä tavaraa kaapeista vaikka edellisestä muutosta on vasta vuosi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt lähden miettimään mitä teen noille kirppiskamoille ja kuinka saan pidettyä silmäni auki iltaan saakka :D

 

/Salla

Sisustuslehdistä voit myös löytää hyviä ideoita. Harmittava trendi tuntuu vaan olevan pääpiirteittäin maalaisromantiikkaa ja valkoista väriä.

Tilaa lehtiä tästä

Erään aikakauden loppu

13.8.2014 Vakavasti otettava, Yleinen

No nyt se on tehty: irrottauduttu Päijät-Hämeen Nastolasta lopullisesti. Noh, ainakin materiaalisesti, sillä haiemme eilen veljeni kanssa mun viimeiset muuttotavarat pois Nastolasta. Mulla oli ex-työpaikkani varastossa säilytyksessä muutama lavallinen tavaraa, vaan eipä ole siis enää. Kiitos ja näkemiin, ellei peräti hyvästi. En ole katkera, en surullinen enkä vihainen, pelkästään helpottunut. Firmassa ei sinänsä oo mitään vikaa, mut mun olemuksella ei siihen tilaan ollut enää asiaa.

En toki unohda koko Nastolaa, jäihän sinne monta mukavaa kaveria. Varmaan tapaamme vielä jossain yhteyksissä, ainakin, jos konjakkia riittää. Moi vaan teille Nastolan kundit ja kimmat + muut tutut.

Iso kiitos veljelle autokyydistä ja siskolle peräkärryn lainaamisesta.

Muuttokamat paikoillaan, ei ihan

18.7.2014 Sekoseko, Vapaa-aika, Yleinen

Heisulivei, nyt on neljästä huoneesta kolme kinkerikondiksessa. Siis muuton osalta. Yhen huoneen, mökötyshuoneen, oon alun alkaenkin jättänyt ns varastohuoneeksi, joka laitetaan ordninkiin sitten, kun kaikki muut tärkeämmät pleissit on kondiksessa. No nyt on.

Eteinen, tuulikaappi ja vessa on ok. Tai noh, vessasta puuttuu (peili)kaappi. Peliä ei koko asunnossa ole muutenkaan, ja hyvä niin, empähän pelästy.

Olkkari on muuten valmis, mutta se vaatii uuden sohvan. Ei välttämättä uuden-uuden, vaan toisenlaisen, kuin mikä siellä nyt tilapäisesti on. Luomaani baariin olen suorastaan rakastunut. Piuhat kun saan piiloon ja pikkusen lisää rekvisiittaa, oon suorastaan ekstaasissa. Vähän oon jo nyt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keittiö on niin kunnossa, kuin se näillä eväillä tulee. Kaapistot on rakenteellisesti melko kurjassa kunnossa, mutta niiden uudistaminen/vaihtaminen ei ole minun päätettävissäni. Se on tehty, mikä on mahdolliseksi katsottu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun makkari oli se huone, jonka kunnostin ihan ensiksi. Noh, toisesta ikkunasta puuttuu vielä ”pimennys”verhot, siinä on nyt bambusälerullis.

Mökötyshuone (mökkäri, suomennettuna yhdistetty työ-, harrastus- ja vierashuone) on täynnä muuttokamoja. Ryhdyn niitä varmaan ensi viikolla siirtelemään paikoilleen, ellen innostu nyt jo viikonloppuna sitä tekemään. Ikkunasta puuttuu verhot kokonaan. Olkkarin nykyinen levitettävä puusohva siirtyy mökkäriin vierasvuoteeksi. Huoneeseen tulee työpiste, sellainen isohko työpöytä ja luonnollisesti myös tuoli. Muuta kalustusta sinne ei tule.

Eli summa summarum kaikki on noin 3/4 kunnossa. Oon vähintään semihappy.

 

Muuttoremppaa

7.7.2014 Vakavasti otettava, Vapaa-aika, Yleinen

Juu, tässä on ollut ja on yhä heinäkuu aikaa tehdä muuttoa ja remonttia. Oikeastaan päinvastaisessa järjestyksessä siis. Anyway, asiaan.
Muuttomatka on hyvin pitkä, not. Muutan Kuusankosken keskustasta Kuusankosken keskustan viereen Kymijoen toiselle puolelle. Autolla matkaa keskustaan tulee olemaan 1,1 km, fillarilla/kävellen n. 850-900 metriä.

Näkymä makkarista ulos

Näkymä makkarista ulos

Rempasta:
Seiniä ja vähän muitakin pintoja on tasoiteltu ja hiottu. Kolmion noin 130:sta maalattavasta seinäneliöstä on nyt maalattu kaikki, jäljellä on enää pientä pensselipuuhaa arviolta yhden päivän ajaksi.
Ovia ja kaappeja on kiristelty ynnä viritelty, lamppuja siirrelty ja asenneltu, lavuaaria ja wc-istuinta trimmailtu + pientä muuta säätöä tehty aika lailla. Yksi suurimpia haasteita tulee olemaan lattioiden saattaminen edes auttavalla tavalla elinkelpoisiksi. Vanhaan ja vähän ikävän näköiseen sisäkattoon ei nyt kosketa.

Keittiön verho

Keittiön verho

Hankinnat:
Niin, kalustehankintojakin on pitänyt ja pitää yhä suorittaa. Hankittu on jo (omien vähäisten kalusteideni lisäksi) mm. kattolamppuja, keittiöpöytäryhmä (kiitos ihana Maikki), mökötyshuoneen levitettävä puusohva, pari nojatuolia ja luonnollisesti baaritiski. BAARITISKI, JEE! Niin, ystäväni joen pohjoispuolelta Poti kävi pyynnöstäni mitoilla, aikeenamme on rakentaa itse baaritiski, jonka sisuksiin asennetaan mm. aito baarijääkaappi. Siitä myöhemmin lisää.
Hankittavaa on paljon, sillä muutan valmiiksi kalustetusta yksiöstä kalustamattomaan kolmioon. Siinä Visa vinkuu ja setelit suhisee, ennen kuin paikkaa voi kodiksi kutsua. Eilen illalla ostin verkkokaupasta ihka uuden television, Samsung 40″ LED-TV:n.

Keittiön pöytä

Keittiön pöytä

Noh, myöhemmin tästä lisää. Ammattimaista lattiasiivoushenkilöä (kauttaaltaan vanha muovimatto) kaipaisin, tietääkö joku jonkun? Hjelppa mej, saat halin ja ehkä toisenkin. Ja pannusumppia, totta kai.

Saa tulla pyyhkimään

Saa tulla pyyhkimään

Niin tai näin, yritän päästä nukkumaan uuteen asuntoon, jolle muuten oon antanut nimen Ranska, jo tällä viikolla ennen heinäkuun puolta väliä.

Isoja uutisia

3.7.2014 Yleinen

Niin, lupailin teille toissapäivänä uutisia. Noh, on niitä muutamia.

A) Pääsin tietämättäni Ylen Aamu-TV:n lähetykseen valokuvan hahmona. Mun poitsu oli laittanut Kesäkuva-kilpailuun foton, jossa on hänen koiransa Ruska ja taustalla meikäläinen ongenvapa kädessä.
Ruska ja pappa

B) Sain vuokra-asunnon Kuusankoskelta, rivitalokolmio. Teen siellä ensin pintaremontin yhdessä Pelimies Ventin, poitsuni Joonan ja nuorikkonsa Annun kanssa. Yläpuolen koiruus Ruska auttaa pappaa maalaamisessa, tai ainakin maalien sotkemisessa.

C) Sain Elisa Kirjalta kustannussopimuksen mun jo vuonna 2003 kirjoittamaani romaanin käsikirjoitukseen. Esisopimus on tehty, nyt vaan oottelen lopullisia sopimuspapareita kotiin tutkittavaksi ja allekirjoitettavaksi. Teoksesta tulee ainakin ensi alkuun vaan e-kirja eli sähköisesti luettava, jonka kuka tahansa voi ostaa netin kautta Elisa Kirjasta ja ladata omalle koneelleen luettavaksi. Pääsen siis samaan kastiin Eino Leinon, Shakespearen, Topeliuksen sun muitten kundien kanssa :)
Toista romaaniani alan jatkaa heti, kun saan remppa- ja muuttohommat tehtyä. Kirjoittaminen jatkunee varmaankin elokuusta lähtien.

Ja kaikki nämä kohdat A, B ja C sattuivat mulle saman päivän aikana! 2.7 tulee jatkossa olemaan SAPPI eli Suuren Auvon Päivä Paavon Ihmeeksi.