Selaat arkistoa kohteelle Musikaalielokuva.

The Wizard of OZ ( Ihmemaan oz )

1.5.2015 Yleinen

 

The Wizard of OZ (1939) on Victor Flemingin ohjaama elokuvamusikaali. Sitä tähdittää pääosassa ihastuttava Judy Garland.

Elokuva perustuu L.Frank Baumin 1990-luvulla tehtyyn lastenkirjaan, Ihmemaan Oz.

The Wizard of OZ ei ollut mikään suosikki ensi-iltavuotenaan. Myöhempinä vuosina television ansiosta, siitä tuli varsinainnen klassikko.

Kuuluisin laulu elokuvasta, joka on myös todella tunnettu on Over the Rainbow.
(HUOM LAULUN VIDEO SISÄLTÄÄ MATERIAALIA ITSE ELOKUVASTA)

Elokuva on saanut 2 Oscar palkintoa.

(HUOM SEURAAVA TEKSTI SAATTAA PALJASTAA KOHTIA JUONESTA)

Elokuvassa orpotyttö joka asuu maatillala tätinsä ja setänsä luona, Dorothy Gale ei pidä Kansasista ja toivoo pääsevänsä kauvas pois ” sateenkaaren tuolle puolen ” Kuten elokuvan laulussa ” Over the Rainbow ” lauletaan. Eräänä päivänä Kansasiin iskee hurrikaani. Dorothy pakenee hurrikaania taloon, mutta hurrikaanin loputtua Dorothy huomaa olevansa aivan eri paikassa kuin Kansasissa Toto koiransa kanssa. Talo on pudonnut Idän pahan noidan päälle Ozin Ihmemaahan. Pohjoisen hyvä noita Glinda ja Ozin Ihmemaan ihmeelliset pikku asukkaat, maiskiset, tulevat onnitelemaan Dorothya Idän pahan noidan selättämisestä. Mutta paikalle iskee Idän pahan noidan sisko, Lännen paha noita uhkailemaan Dorothya. Dorothy tajuaa, että hänen on päästävä takaisin Kansasiin. Glinda neuvoo tätä kulkemaan keltatiili tietä pitkin Smaragdikaupinkiin päävelho Ozin luo, joka luultavasti tietää ratkaisun. Matkalla velhon luo Dorothy tapaa variksenpelättimen, joka tahtoo aivot, Tinamiehen, joka tahtoo sydämmen sekä pelokkaan Leijonan, joka tahtoo rohkeutta. Yhdessä nelikko lähtee esittämään toiveitaan velholle. Päästyään velhon luo, ja toiveitensa esittelyn jälkeen velho käskee nelikon tuhota Lännen pahan noidan.

Loppuja en kerrokkaan :)

(JUONI OHI)

Kohtaukset Kansasissa ovat mustavalkoisia, kun taas kohtaukset Ihmemaassa ovat värillisiä.

Näyttelijät on valittu hyvin. Varsinkin Judy Garland sopii Dorothyn rooliin kuin nakutettu.

Elokuvan laulut taas ovat aivan omaa luokkaansa. Ne ovat aivan M A H T A V I A .

Pidän elokuvasta. Sitä voi katsoa vaikka viikon eikä kyllästy. Suosittelen.

Elokuvan kohtaus siitä kun nelikko laulaa  lähtemisestä yhdessä matkaan tapaamaan velhoa.

”We’re Off to See the Wizard”

 

 

Moulin Rouge!

11.4.2015 Yleinen

Moulin Rouge! On yksi lempi elokuvistani koko maailmassa, olen katsonut sen 8 kertaa ja omistan elokuvan myös dvd:llä. Yhä edelleen elokuva on mielestäni paras ja se pitää aina katsoa uudelleen ja uudelleen eikä ole kertaakaan tylsistyttänyt.

Elokuva tehtiin 2001 ja sen ohjasi Baz Luhrmann. Moulin Rouge! on elokuvamusikaali. Se kertoo nuoresta kirjailijasta, Christianista, joka rakastuu Moulin Rougen näytelijään ja kurtisaaniin, Satineen. Elokuva sai 2 Oscar palkintoa ja oli ehdolla neljään.

Elokuva on kuvattu Ranskan Pariisissa Boulevard de Clichyllä sijaitsevassa yökerhossa, nimeltään Moulin Rouge. Moulin Rouge tarkoittaa suomeksi punaista myllyä.

Tätä elokuvaa suosittelen! Katsokaa se on aivan M A H T A V A

Moulin Rouge

The Sound Of Music

6.4.2015 Yleinen

”Kuinka nunnasta tuli perheen äiti”

Kulttielokuva The Sound Of Music ( 1965 ) joka perustuu Richard Rodgersin ja Oscar Hammersteinin samannimiseen Brodway-musikaaliin, joka taas perustuu tositapahtumiin itävaltalaisesta von Trappin perheestä. Kyseinen elokuva on voittanut 5 Oscar palkintoa. The Sound Of Music on yksi maailman tunnetuimmista musikaalielokuvista ja kaikkien aikojen katsotuin elokuva. Aikanaan se pelasti tuotantoyhtiö 20th Century Foxin vararikonpartaalta lipputuloillaan.

Elokuvassa oli hyvä näyttelijä kaarti. Sen pääosia tähditti esimerkiksi: Julie Andrews ja Christopher Plummer.

Elokuva oli todella hyvä :)

Musiikki oli hyvä ja laulut ihania. Suosittelen katsomaan!

https://www.youtube.com/watch?v=yXS1cpSwwbQ

Näitekö te tämän Lady Gagan mahtavan version Oscareissa ( 2015 ) ?