Selaat arkistoa kohteelle musiikki.

Kaunista musiikkia!

27.12.2019 Yleinen

08.03.2019

8.3.2019 Yleinen

HEI KAIKKI LUKUTAITOISET!

Kävin juuri aamulenkillä, ostin kaupasta askillisen salmiakkia, ja aloin kirjoittaa (nami nami!). Illalla oli sellainen fiilis, että haluaisin kirjoittaa tänne pitkästä aikaa ja tässä sitä ollaan. Iskän kanssa vähän suunniteltiin, että menisin tänään hänen luokseen viikonlopuksi, joten iskää tässä vähän odottelen hakemaan minut. Siellä minulla on aina rauhaisa paikka (keskellä maaseutua) lueskella ja kuunnella musiikkia, ja siellä ei tule oikeastaan ollenkaan käytettyä tietokonetta, mikä on mielestäni nykyaikana aika hieno juttu. Ei siellä ole edes mitään pelikoneita, joita omassa kodissani on niin paljon, etten jaksa edes laskea!

Hassua muuten yksi asia! Vasta nyt hoksasin, että voisin laittaa jotain musiikkia soimaan. Oma Spotify-listahan on se tuttu ja turvallinen. Siinä on 419 suosikkibiisiäni, jotka kestävät yhteensä 29 tuntia 5 minuuttia. Lista kasvaa yhä sitä mukaa, kun löydän hyvää musiikkia. Ainoastaan jotain suosikkejani konemusiikin ja klassisen musiikin puolelta olen jättänyt listan ulkopuolelle, mutta ehkä teen niille omat listat jossain vaiheessa.

Minähän kuuntelen musiikkia oikeastaan melkein aina kun mahdollista. Samoin kuin veljeni. Hän tykkää musiikin kuuntelusta niin paljon, että ajatteli ostaa tänään uudet kuulokkeet. Sellaiset langattomat vastamelukuulokkeet kuin B&O PLAY BEOPLAY H9i NATURAL. En halua kertoa hintaa tässä, hakekaa Googlella, jos kiinnostaa. Kyllä minä häntä vähän kehoitin miettimään, haluaisiko hän käyttää sen rahamäärän mieluummin johonkin muuhun, mutta musiikki taitaa olla veljelleni tärkeä juttu. Toivon kovasti, että kuulokkeet ovat todella niin hyvät kuin sillä rahalla pitäisi! Oikeastaan vähän jännittää odotella, että ostaako hän ne tosiaan!

Videopeleistä suosikkejani ovat olleet viime aikoina lähinnä FPS-moninpelit ja ajopelit. Toki shakkia tulee pelattua tietokonella myös ja tapaan sanoa, että pelaan sitä liikaakin. Arviolta olen pelannut shakkia ainakin 20.000 pelin verran. Ehkä 30.000, vaikea sanoa. Alle 100.000 voi mielestäni varmuudella sanoa. Muutama päivä sitten kokeilin uudestaan PS4:llä Dirt Rallya, joka aikanaan aluksi tuntui jotenkin niin vaikealta, että pelasin sitä vain hetken. Sitten katsoin, kun sen uudempaa versiota pelattiin Twitchissä, ja innostuin pelaamaan tätä ekaa osaa. Nyt olen tosissani alkanut haaveilla peliratista ja sitä pelitapaahan on netissä kehuttu paljon paremmaksi kuin tavallista ohjainta. Myös Twitchissä kun seurasin pelaajia, joka ikinen pelasi ratilla. Se on siis luultavasti seuraava suuri ostokseni, ja vinkit sopivasta ratista olisivatkin nyt tervetulleita! :)

Dirt Rally 2:n mielelläni ostaisin siis, mutta toukokuussa pitäisi ilmestyä uusi Sonic-ajopeli, joka kiinnostaa myös kovasti. Olen pelannut tietokoneella peliä Sonic & All-Stars Racing Transformed ja todennut sen hyväksi peliksi. Siksi luulen, että tämä uusikin voi olla hyvä.

Salmiakki on mustaa! Muistan, kun olin ihan pikkupoika ja piirtelin tusseilla veljeni kanssa. Se oli sitä aikaa, kun en edes vielä tiennyt värien nimiä. Osoitin sen väristä kynää, minkä näkee kun silmät on kiinni tai silloin kun aurinko on jossain piilossa ja sähkölasku maksamatta, ja kysyin veljeltäni, että mitä väriä se on. Vastaus oli, että ”se on mustaa”. Jonkin aikaa sen jälkeen puhuin sitten, että ne kynät olivat ”mustaata väriä”. Onneksi äiti sitten korjasi pian väärinymmärrykseni. Kun olin lapsi, äiti ihmetteli myös sitä, että halusin aina käyttää mustaa väriä, vaikka hän oli antanut paljon erilaisia tusseja käytettäväksi. Syy oli yksinkertaisesti se, että se erottui parhaiten valkoisella paperilla. Niistä ajoista lähtien musta on ollut suosikkivärini sinisen ohella. Voi olla, että sininenkin erottui hyvin paperilla.

Vaikka tykkään mustasta väristä paljon, on valo jotain ihan muuta. Etenkin auringonvalo, siinä on jotain todella suloista! Ja eriväriset valot! Muistan esimerkiksi lapsuudenkaverini sinisenä hohtavan leikkimiekan, joka tuntui jotenkin todella hienolta. Ja MP3-soittimeni, johon sai valittua muutaman värin välillä näytön taustavalon. Siinä soittimessa oli muistaakseni vain 128 MB:tä muistia, mutta se oli silti siisteimpiä esineitä, jotka olen omistanut! En tiedä missä se nykyään lojuu, ehkä mennyt jo jonnekin kaatopaikalle. Voi kun se löytyisi jostain! Lisää valoa maailmaan kiitos! Nyt jotenkin toivon, että olisi jo kesä. Onhan se kiva silloin tällöin nähdä vähän luntakin maassa, mutta kesällä on ihan eri meininki. Yksi mukavimpia muistojani varhaisesta lapsuudestani on, kun kävimme isän ja veljen kanssa maauimalassa vain katselemassa (enhän minä uida osannut, eikä veljenikään) ja juomassa Jaffa-limsaa ja oli VALOISAA. Toinen kesäinen hieno muistoni on se, kun pyöräilimme mummolaan ja matkan varrella tien vieressä oli paljon kukkia. Jostain syystä J. Karjalaisen kappale ”Hän” tuo tällaisia muistoja mieleeni. Ehkä se kappale soi jossain Pekko-elokuvassa, jossa oli jotain samanlaista kuin muistossani tai muistini tekee tepposet.

Vielä nuorempana opin veljeltäni myös sanat ”hyvä” ja ”paha”. Olin hetken vähän ihmeissäni, kun tajusin niiden tarkoituksen. Voi olla, että olin silloin niin pieni, etten vielä ymmärtänyt, että on olemassa pahaa ja hyvää. Ehkä vähän niin kuin Aatamilla ja Eevalla paratiisissa.

Auringosta olen lukenut jonkin verran yhdestä tiedelehdestä, jonka sain vähän aikaa sitten veljeltäni. Tiedän esimerkiksi, että aurinko sijaitsee noin 149,6 miljoonan kilometrin päässä meidän pallostamme ja sitä matkaa kutsutaan myös tähtitieteelliseksi yksiköksi (englanniksi astronomical unit ja lyhennettynä au). Auringossa on muuten myös yksi mielenkiintoinen juttu! Sen pinnan lämpötila on jotain alle 6000 celsiusastetta, mutta kauempana koronassa lämpötila on jopa miljoonasta kolmeen miljoonaan astetta lämpöä! Tätä tutkijat ovat ihmetelleet kovasti ja mahdollisia selityksiäkin on keksitty. Kas näin. Toivottavasti muistin oikein. :)

Mukavia muistoja minulla on myös tietokoneella olemisesta. Etenkin joskus ihan 2000-luvun alussa tuli tehtyä siistejä juttuja tietokoneella. Chättäilyä, kotisivujen väsäämistä, 3d-mallintamista, säveltämistä, pelaamista, kaikenlaista. Tuli käytyä paljon mielenkiintoisia keskusteluja mielenkiintoisien ihmisten kanssa. En tiedä miksi en enää tykkää tsättäillä, vaikka se aikanaan oli niin kivaa. Ehkä se vain tuli koettua jo. Tietokoneisiin ja ensimmäisiin Nintendo-pelikonsoleihin liittyy minulla tosi paljon nostalgisia fiiliksiä. Kyllähän minä nyt olen ostanut ne uudet mini-versiot NES:stä ja SNES:stä, mutta paljon on pelejä, joita olen jäänyt kaipaamaan.

Vielä on paljon karkkeja jäljellä!

Darude on Euroviisu-kilpailijamme tänä vuonna. Jotenkin toivoin, että hänen kolmesta biisistä olisi valittu se kaikkein ensimmäinen ”Release Me” ja olin pettynyt, kun ”Look Away” voitti kilpailun ylivoimaisesti. Tottakai kuitenkin toivon, että Suomi voittaa kilpailun, vaikka olenkin aika varma, että sijoitus on taas alhainen. Mutta eipä sillä mitään väliä tietysti ole. Euroviisut on sellainen juttu, josta en ole koskaan ollut kovin kiinnostunut. Spotify-soittolistoillanikaan ei varmaan ole kuin muutama euroviisukappale, jos sitäkään. Onneksi samoihin aikoihin tulee kyllä jääkiekon MM-kilpailut, jota kyllä mielelläni katson. Ja siinähän me pärjätään ihan hyvin! :)

Juuri tällä hetkellä soittolistaltani soi Miljoonasateen kappale Marraskuu. En muista minkä ikäinen olin, kun katselin Miljoonasateen konserttia TV:stä. Ehkä n. 3-vuotias. En muista kuulleeni siitä konsertista muita kappaleita kuin Marraskuun. Se oli tallennettu VHS-kasetille joten näin sen useamman kerran. Jos oikein muistan, kappale kuulosti ihan samalta kuin tämä, joka juuri nyt soi, joten luultavasti kyseessä oli joku musiikkivideo tai playback-esitys. Vaikka tästä on hyvin kauan, muistan sellaisen yksityiskohdan että laulajalla oli farkut jalassa. Sehän se kaikkein olennaisinta oli! :) Tykkään kappaleessa nykyään erityisesti kohdasta, jossa pelataan ristinollaa päivin öin, koska itsekin olin joskus viitisentoista vuotta sitten mielestäni aika kova ristinollan pelaaja! Miljoonasateella on muitakin hyviä kappaleita.

Veli tilasi minulta uuden biisin hänen uutta legoanimaatiotaan varten, joten minun pitäisi olla tekemässä tällä hetkellä musiikkia. Musiikki on muuten yksi niitä sanoja, jotka veljeni opetti minulle. Muistan tilanteenkin! Olimme keittiön pöydän ääressä ja äiti otti pienellä sinisellä lusikalla kahvia paketista kahvinkeittimeen kun veljeni alkoi puhua ”musiikista”. Kysyin mitä se tarkoittaa ja vastaus oli, että samaa kuin laulu. Pitkän aikaa musiikista tuli aina mieleen se sininen lusikka. Pyydän kovasti veljeltäni anteeksi, jos en saa uutta sävellystä tänään aikaiseksi.

Ja paljon terveisiä pikkuveljelle! :)

Tässä uusin löytöni bändiltä nimeltä STEREO. Hyvä biisi, hyvä biisi! :)

Tekemääni musiikkia Soundcloudissa

1.2.2019 Yleinen

Avasin oman sivuni Soundcloudiin. Siellä on nyt pari vanhaa kappalettani ja joitakin ihan tässä viime aikoina säveltämiäni biisejä.

Tässä linkki:

https://soundcloud.com/user-116677319

16.07.2018

16.7.2018 Yleinen

Heräsin juuri ja avasin TV:n. Kohta alkaa lähetys Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisesta Suomessa. Telsu.fi-osoitteessa lukee näin:

#Helsinki2018: Trump – Putin
11:10 – 13:00 TV1
#Helsinki2018 -lähetyksessä seurataan Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien kohtaamista Helsingissä asiantuntijavieraiden kanssa. Teemoina mm. maiden suhteet sekä tapaaminen sisä- ja ulkopoliitikan välineenä. Vieraina mm. ex-suurlähettiläät Hannu Himanen ja Jaakko Iloniemi sekä ohjelmajohtaja Mika Aaltola ja tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro.

Ohjelmaa samasta aiheesta jatkuu sitten oikeastaan koko päivän!

Eilen loppuivat jalkapallon MM-kisat, kun Ranska sitten voitti finaalissa Kroatian. Olin tässä pelissä tavallani Kroatian puolella, mutta sai Ranskakin voittaa. Nämä kisathan pelattiin useassa kaupungissa ympäri Venäjää ja seuraavat kisat ovat sitten Qatarissa, vähän myöhäisempänä aikana vuodesta, eli 21. marraskuuta – 18. joulukuuta 2022. Nämä kilpailut olivat oikestaan ensimmäiset jalkapallokisat, joita olen kunnolla seurannut. Pyrinkin katsomaan kaikki ottelut. Meiningit kiinnostivat niinkin paljon, että kun kisat alkoivat, luin muutaman näistä kisoista kertovan lehdenkin. Viime aikoina olen lukenut muutenkin lehtiä, lähinnä Tiede-lehteä, joka on mielestäni myös aina tosi mielenkiintoinen. Niistä saan kiittää veljeäni, jolta olen varmaan jo yli vuoden saanut aika nopeasti uusimmat numerot.

Olen jonkin verran tässä viime aikoina grillaillut iskän luona ja sää on ollut todella lämmin! Toivon mukaan pääsen vielä tänä kesänä syömään herkullista grillimakkaraa ja maissia! :D

Veli asuu nykyään Joensuussa ja on tällä hetkellä lomalla äitin luona aika lähellä minun kotiani. Toissa viikolla ajoimme Joensuuhun veljen ja iskän kanssa ja olimme siellä muutaman yön. Tulen varmaan muistamaan tämän reissun hienosta hiirimatosta, jonka sieltä ostin. Ensimmäiseksi fiilis oli, että se on turhan ”pelottava”, mutta totuin siihen hyvin. Edellinen hiirimattonihan oli täysin musta, joten tämä kuitenkin tuo tiettyä ilmettä ja piristystä tietokonepöydälle. Tämän kanssa on mukava pelata! Tässä vähän kuvia, joiden kuvanlaatua pahoittelen:


Ylemmässä kuvassa siis myös isonveljeni ja minun uusi midi-koskettimisto, jonka voi helposti liittää sekä tietokoneeseen että iPadiin. Itselläni laite on käytössä tietokoneella. Se ei ole korvannut edellistä midi-soitintani, mutta tuntuisi että tätä on kokonsa takia kätevämpi käyttää. Ei tarvitse asetella pöydän laitteita, sen kun laittaa koskettimiston näppäimistön eteen. :) Tässä soittimessa on tosiaan tosi pienet koskettimet ja sen voimakkuudentunnistin on sellainen, että se ei kovin monta eri painalluksen nopeutta tunnista. Eli siis ääni kuuluu ehkä 4:llä eri äänenvoimakkuudella riippuen siitä, kuinka ”kovaa” koskettimia painaa. Minulla on tällä hetkellä pari biisiprojektia, jotka haluaisin pian valmiiksi. Yleensä teen sävellyksen loppuun yhden päivän aikana, joten musiikintekoon tarvitsen hetken, ettei tarvi tehdä mitään muuta.

Jokin on muuttunut!

Minulla oli ennen tapana soittaa koko ajan musiikkia joko tietokoneelta tai puhelimesta. Radiosta, Youtubesta tai Spotifystä. Mutta tuossa joitakin viikkoja sitten tuli sellainen outo olo, että pienikin ääni tuntui häiritsevältä, kuin tykinlaukaukselta. Sen jälkeen olen vähentänyt kuuntelua roimasti. Jotenkin tajusin, että ei sitä musaa voi vain koko ajan kuunnella! Olin käyttänyt koko ajan siis nettiä ja sen takia pitänyt puhelinta latauksessa periaatteessa kaiken aikaa. Sitten lopulta puhelimen akku jotenkin paisui niin, että puhelin meni sellaiselle kaarelle. Täytyihän siinä sitten ostaa uusi puhelin, Nokia 5, johon olen ollut tyytyväinen. Nyt kuuntelen siis musiikkia vähemmän ja lataan puhelinta vähemmän.

Olen vähän opetellut pelaamaan Fortnitea tietokoneella. Tuntuu aika vaikealta näin alkuun, mutta uskon että voin kehittyä pelissä. Aloin pelata peliä vain sen takia, että se on niin suosittu ja ilmainen. En oikein tiedä miten peliä kuuluisi pelata, joten olen katsellut Twitchissä suomalaisten pelaajien pelejä, lähinnä Stonden. Ehkä tässä pikku hiljaa oppii! Mun menestys tässä pelissähän on siinä, että muistaakseni tokassa tai kolmannessa pelissäni voitin heti alussa jonkun toisen pelaajan sellaisella hakulla, vai mikä ase se nyt olikaan. Olen pelannut peliä myös kerran Pleikkarilla ja haluaisin kokeilla sitä vielä Switchilläkin. Käsittääkseni peli on jo ilmestynyt sille. Nintendo Switchissä vaan on tosi vähän muistia, joten sitä kai pitäisi ostaa lisää, sekä paremmat ns. pro-ohjaimet.

Täällä Kotkassa on meidän suurin juhla pian! 26.–29.7. vietetään Meripäiviä. Viime vuonna kävin pikkuveljen kanssa siellä tapahtumassa muutaman kerran ja sääkin oli muistaakseni oikein hyvä. Joskus olen päässyt Meripäivillä kuuntelemaan mm. Jannan ja Samuli Edelmannin ilmaiskonsertteja. Ymmi Hinaajankin olen nähnyt siellä livenä! :)

Vielä jaksaisin muistutaa, että tänäänkin tulee tv:stä jalkapalloa! Kyseessä on jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-turnaus. Ensin pelaavat Norja ja Portugali, illalla sitten Suomi ja Italia.

Jalkapallon EM U19: NOR – POR
14:50 – 17:00
Jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-turnauksen ottelu Norja – Portugali. Vaasa. HD

Jalkapallon EM U19: FIN – ITA
19:45 – 22:05
Jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-turnauksen avausottelu Suomi – Italia. Selostus Matti Härkönen. Vaasa. Ruotsinkielinen selostus Christoffer Herberts. HD

Maailman parasta musiikkia!

6.5.2018 Yleinen

Tässä neljä sävellystä, joita olen jo pitkään pitänyt maailman parhaimpina. Tavallaan ei tunnu loogiselta, että jopa kaksi niistä sattuvat olemaan kotimaisia.

Kyseessä ovat siis Dingon Levoton tuhkimo, CMX:n Kultanaamio, Pet Shop Boysin Go West ja Phil Collinsin Another Day in Paradise.

Mitkä ovat omat suosikkisi?

01.03.2018

1.3.2018 Yleinen

Pelailen tässä yhtä Formula 1 -peliä pc:llä. Hurjan vaikea, vaikka onkin helpoin vaikeusaste! Kohta ehkä siirryn Quake Championsin pariin. Tänään aion myös alkaa lukea 10. kerran Ernest Clinen Ready Player One -kirjaa. Olen siis lukenut sen jo monta kertaa, mutta aina se on hyvä! Huomenna on karkkipäivä. Ajattelin ostaa kirpeitä ja väkeviä.

Tässä yksi todella hieno kappale! Se on Laura Sippolan Kaunis mieli! :)

17.02.2018

17.2.2018 Yleinen

Robukka teki tätä blogia varten hienon uuden kuvan, joka näkyy tuossa ylempänä. Kiitos tuhannesti hänelle!

Omablogi.fi, jossa tämä minunkin blogini sijaitsee, on aina välillä ollut epätoimintakunnossa. Tästä syystä olen vakavasti harkinnut blogin siirtämistä jonkin toisen palvelun alle. Eli jos tämä sivusto vielä jatkossakin kenkkuilee, niin luultavasti osoitteeni muuttuu. Harmillinen juttu, sillä muutenhan olen ollut tähän sivustoon hyvinkin tyytyväinen. Täältä on myös kadonnut kokonaan ominaisuus, jolla seurataan kävijöiden määrää ja muita statistiikkoja. Mahdollisesti tulevan uuden blogini luultavasti voi löytää ainakin hakemalla Googlella sanoilla ”Soltun blogi”. Jos tiedät jonkin hyvän nettisivun, jossa voi pitää omaa blogia, niin pistähän vinkkiä! :)

Olen ollut pikkuisen innoissani yhdestä pienestä asiasta! Äitini sanoi vakavasti harkitsevansa kissan hankkimista kotiinsa. Itsekin pidän kissoista ja koirista. Kissahan meillä olikin kotona, kun olin vielä jotain 6-vuotias. Se annettiin pois, koska Robukka oli allerginen (Robukka on siis isoveljeni, ei ole silti hänen ihan oikea nimensä). Kissan nimi oli Iines, koska serkkuni kehoitti nimeämään sen jonkin Disney-hahmon mukaan.

Katselin juuri uuden Tuntematon sotilas -elokuvan. En juurikaan tykännyt, mielestäni aika tylsä elokuva. Mutta ne elokuvat, joista tykkään ovatkin aika harvassa. Kohta alkaa TV:stä Putous, jonka jokaisen kauden jokaisen jakson olen katsonut tähän asti. Luultavasti katson koko tämänkin kauden. Vielä kanavalta 5 tulee huomenna klo 14:05 alkaen olympialaisjääkiekkoa, jossa pelaavat vastakkain Suomi ja Ruotsi.

Ylihuomenna olisi tämän aikaisemmin mainitun veljeni kanssa tarkoitus mennä pelaamaan sählyä. En ole nyt pariin viikkoon mennyt, koska on ollut muutakin tekemistä. Meitä on ollut hyvin pieni, mutta hyvä porukka pelaamassa.

Lähiaikoina olisi tarkoitus tehdä uutta musiikkia. Saa nähdä saanko inspiraatiota. Jos tulee hyviä biisejä, niin luultavasti lisään nettiin ja ilmoittelen täälläkin. Nyt siirryn kuitenkin lukemaan kirjaa! =)

Tässä vielä kaksi hienoa kappaletta kuunneltaviksi!

Hyvää uutta vuotta 2018!

1.1.2018 Yleinen

Päätin heti vuoden vaihtumisen jälkeen juhlistaa sitä kirjoittamalla uuden artikkelin!

Viime yönä tosiaan tuli valvottua, niin kuin uutenavuotena kuuluukin! Telkkarista myöhään illalla tuli samanaikaisesti jääkiekkoa ja koripalloa, joita katseltiin veljen kanssa. Veli häippäsi ja vietin vielä jonkin aikaa kuunnellen musiikkia. Tai no, musiikkiahan minä melkein kuuntelen aina hereillä ollessani. Joskus myös nukkuessani, ja silloin tällöin musiikki tulee uniini. En vain oikein pääse siitä eroon! Muistan, että lapsena minua aina jotenkin nolotti kuunnella musiikkia. Jotenkin kai ajattelin, että se on liian tunteellista.

Heräsin sitten yhden maissa äidin soittoon. Hän kyseli, että menisinkö hänen kanssaan katsomaan mummoa. Olin vielä niin väsynyt, että sanoin etten vaan jaksa. Harmittaa, tottahan MUMMOLLA pitäisi vierailla! Nukahdin heti uudestaan ja herättyäni 15:30 lähdin pienelle kävelylle. Olin noin tunnin ulkona ja tullessani kotiin lämmitin ja söin pakastepizzan. Vähän ajan päästä äiti tuli piipahtamaan.

Musiikista puheen ollen, tein tuossa pari päivää sitten uuden kappaleen. Yritin tehdä tällä kertaa pelimusiikkia pelejä varten – veljen kanssa odotellaan yhden sovelluksen ilmestymistä, jolla luultavasti osaisimme tehdä ainakin jonkin sortin pelejä. Toivon kovasti, että suunnitelmamme toteutuu.

Joulukin meni tuossa vähän aikaa sitten. Pelattiin lahjaksi ostamaani uutta versiota Sega Mega Drivestä pikkuveljen kanssa. Oli ihan hauskoja pelejä! Viime aikoina olen muutenkin pelannut aika paljon – lähinnä shakkia ja ajopelejä. Suosikkini on tällä hetkellä GRID 2, joka alkuun tuntui aika vaikealta, mutta pikku hiljaa sain juonesta kiinni. Siinä on sellainen kiva ominaisuus, että jos ajaa pahasti väärin, voi aikaa kelata taaksepäin ja ajaa uudestaan paremmin. Shakkia olen pelannut hyvin heikkoa vastusta vastaan (tietokonetta), mutta tuntuu, että olen silti kehittynyt paremmaksi pelaajaksi. Yritän saada selkeät virheet pois pelitavastani.

Toinen lahja, jonka ostin itselleni on uudet hienot langattomat kuulokkeet. Oli tosi järkevä ostos!

Vuoden vaihtuessa minulla on tapa lukea yksi tietty Don Rosan Aku Ankka -kirja. Muutenhan noita sarjakuvia tulee luettua miltei olematon määrä. :)

Odottelen tässä kovasti maaliskuuta, koska silloin tulee teattereihin kauan odottamani elokuva Ready Player One! Mielenkiinnolla odotan myös uutta Putous-kautta, joka alkaa tämän kuun 20. päivä.

Loppuun vielä veljeni runo, jonka hän keksi katsellessamme koripallo-ottelua. Se menee näin!

Hei, sinä lyhyt pelaaja!
Kentän pienin!
Tee itsestäsi vielä lyhyempi!
Kyyristymällä!

Klap! Klap! Klap! =)

Uusi suomalainen radiokanava, joka soittaa ysäriä

11.9.2017 Yleinen

Kuuntelen paljon 1990-luvun musiikkia, esimerkiksi Retroperjantai-ohjelmassa, josta olenkin aikaisemmin jo maininnut. Nyt on tulossa kokonainen radiokanava, joka soittaa pelkkää ysäriä. Ilmeisesti, kuten Retroperjantaissa, tulee kanavalla soimaan erityisen paljon eurodance-biisejä.

Uuden kanavan nimi on HitMix, ja se aloittaa toimintansa perjantaina 15.9.

Luin asiasta Helsingin Sanomissa:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/558714-kiinnostaako-90-luku-radioon-tulee-perjantaina-uusi-kanava-joka-soittaa-lahes

Päivitys.

Anteeksi epätietoisuuteni. Kyllä se soittaa muutakin kuin 90-luvun musaa. :)

”Mä maalaispoika oon!”

14.8.2017 Yleinen

No niin. Tulin vähän aikaa sitten maaseudulta iskän luota, missä hänen kanssaan vietin viikonlopun. Ostettiin sinne mennessä ensin hieno kaasugrilli yhdessä. Pariin otteeseen sitten pihalla grillailtiin makkaraa, kanaa, tomaattia, perunaa ja sen sellaista. Nami nami, oli oikein mukavaa ja sääkin oli välillä kohdallaan. Mutta lauantai-iltanahan oli sitten ukkosta ja sadetta, siitähän uutisissakin oli paljon. Seurattiin netistä salamatutkasta, kuinka salamia pamahteli lähiseuduilla. No, ei niitä tullut ihan lähelle, eikä mennyt edes sähköt poikki tällä kertaa.

Oli kiva käydä maalla, oli välillä taas muutakin tekemistä kuin kirjat, videopelit, musiikki, tietokone ja TV. Tosi hyvää vaihtelua. Tuli kuitenkin myös luettua Kindlellä monta monta tuntia, pikku hiljaa alkaa kirja ollakin luettu.

Ja sitten alkoi myös uusi sokerilakko, tällä kertaa parin viikon. En siis nauti ainakaan karkkia ja limsaa nyt. Osa sokerittomistakin herkuista on nyt pannassa. Pari sokeritonta energiajuomaa on kaapissa kuitenkin. :) Enpä olekaan juuri koskaan aikaisemmin juonut sellaisia, en edes niitä sokerillisia.

Ollaan viritelty iskän kanssa myös Osku mediatalon radiokanavaan minulle oma MUSIIKKIohjelma, joka soitetaan lauantaisin ja sunnuntaisin 19.00-20.00. Mutta on siellä radiossa oikeasti mielenkiintoisiakin ohjelmia, sellaisia, missä on kunnon juontajat. Musiikkia kun nykyään saa helpommin jostain Youtubesta tai Spotifystä yms. Kannattaa olla kuulolla ja vierailla Oskun sivuilla. Tässä linkki: http://osku.media/home/radio-2.html. Vaikka tätähän olen mainostanut ennenkin. :P

Sitten tosiaan, kun päästiin iskän kanssa kotikaupunkiini Kotkaan, haettiin isoveljeni ja mentiin hänelle ostamaan Gigantista uusi iPad Pro. Taitaa olla aika mainio vehje.

Päivitys, eli kuva: