Selaat arkistoa kohteelle #Muovityö.

Käsitöitä

1.2.2017 Yleinen

Meillä on yleensä keskiviikkona käsitöitä kaksi tuntia. Se on myös hauskaa. Teemme tämmöisä käsinukkeja.  (KLIKKAA KUVAA NIIN SAAT SEN ISOKSI)

                  

Niin… Teemme käsinukkea, koska teemme niillä esityksen.

 

 

 

 

 

Mainitsinko että hahmoni on kilipikonna? Heh en tietenkään. Kaikkihan tietää sen lasten sarjan kuin TMNT. Teini Mutantti Kilpikonat. Tein hahmosta Leonardo.

 

 

 

 

Kutomisessa olen näin pitkällä. Valitsin kankaan väriksi sinisen, että saisin huivin päähän. Kudoin vähän yli 1o cm. Kutominen oli hauskaa, kunhan sen oppii. Sitä joutui tehdä myös kotona. Sitten kun se on valmis piti tehdä päättely, ottaa se irti ja kiinnittää käsinukkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä on se pää  jonka tein.

Siihen tarvitsi

1. Sanomalehteä.

2. Tyhjän vessapaperi rullan.

3. Teippiä.

4. Kipsiä.

5. Maalia.

Ensimmiäseksi piti muotoilla sanomalehdestä se pää. Seuraavana piti laittaa tyhjä vessapaperirulla teipillä kiinni siihen sanomalehteen. Sitten laitettiin ledit. Juottaminen oli aika vaikeaa sillä piti varoa omia sormia. Se nimittäin oli TOSI Kuumaa. Sitten piti vielä kipsata pää. Kipsauksesta maalauakseen. Valitsin väriksi vihreä. Sen jälkeen odotin maalin kuivumista ja, sitten se onkin valmis.

 

 

 

 

 

 

.

Sitten teimme telineitä Niille Käsinukeille. Siihen tarvii:

1. Puujalustan,

2. kepin,

3. liimaa,

4. maalaus tarvikkeet

Maalaaminen oli parasta jalustan teossa. Valitsin väriksi punaisen, sinisen ja vihreän, kuten näette. Jalustalle piti tehdä reikä että keppi saadaan kiinni siihen. Laitoimme siihen liimaa että se varmasti pysyy. Sitten piti vartoa liiman kuivumista. Sen jälkeen piti laittaa teippiä keppiin että jalustan voisi maalata. Maalauksen jälkeen piti taas odottaa maalin kuivumista ja se on valmis!

 

 

 

 

 

Jouduimme myös tekemään semmoisia muovi-töitä (tämä on ihan eri asia kuin käsinukke) joissa voi piettää tallessa omia tavaroita esim: Kyniä, kumeja ja viivottimia.

 

Emmehän me toki pelkästään tekstiilin tunnilla ole. Käymme myös teknisessä joissa tehdään puutöitä esim: Se teline ja tuo muovityö.

 

Olen saanut nyt nukkeni valmiiksi mutta valitettavasti en saanut siitä kuvaa :(.

Sitä oli hauskaa tehdä.