Selaat arkistoa kohteelle mufloni.

Olutarvio – Beer Hunter’s Mufloni Imperial Stout

23.2.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 10,0 %
EBU: 79,4

Jos jokin oluttyyli sopii erityisesti talveen, niin se on Imperial Stout. Hyviä kyseisen oluttyylin edustajia ei Alkon hyllyillä ole varsinaisesti liiaksi asti, mutta nyt alkuvuoden aikana on tullu useampikin mielenkiintoinen vaihtoehto tarjolle. Nyt käsittelyssä panimo-ravintola Beer Hunter’sin Mufloni Imperial Stout joka siis kuuluu Alkon tämän vuoden Käsityöläisolut-kampanjaan.

Lasissa Mufloni Imperial Stout on mustaa olutta maltillisella, mutta yllättävän pitkään pysyvällä vaahdolla. Tuoksussa parhaiten esillä kermatoffeeta ja vaniljaa, sekä myös hieman kahvia ja paahteisuutta. Maku onkin sitten hyvin kahvinen ja paahteinen, tummaa suklaata unohtamatta. Jälkimaussa hieman havuisuutta, joka jonkin verran voimistuu sitä mukaa kun olut lasissa lämpenee.

Tämä olut oli itselleni yksi Käsityöläisolut-kampanjan odotetuimmista oluista eikä turhaan: Mufloni Imperial Stout on ehdottomasti yksi parhaista maistamista Imperial Stouteista ja erinomainen nautiskeluolut talvi-iltana. Jälkimaussa oluen lämmettyä korostuva havuisuus häiritsee hieman, mutta muutoin kyseessä on malliesimerkki laadukkaasta Imperial Stoutista.

ARVOSANA: 4 / 5

2016-02-19 21.02.51_889x500