Selaat arkistoa kohteelle mökkeilyä.

7.9.2015 Yleinen

Koulujen alkamisen jälkeen lapsilla ovat alkaneet myös harrastukset. Miehen nuorempi tyttö on tähän asti käynyt jääkiekossa ja lentopallossa. Nyt hän kuitenkin puhuu haluavansa lopettaa lentopallon. Minun ja mieheni puolesta saa lopettaa, kunhan ei jahkaa edes takaisin sen asian kanssa. Aina kun tytöltä kysyy hänen omaa mielipidettään, niin hän sanoo lopettavansa ja soittaakin äidilleen ettei halua enää harrastaa lentopalloa. Aina näiden puheluiden jälkeen hän sitten kuitenkin on sitä mieltä, että jos nyt kuitenkin jatkaisi. Tulee aivan sellainen tunne, ettei tytön äiti anna tytön valita itse omia harrastuksiaan. Minä en ainakaan aio omia lapsiani manipuloida käymään harrastuksissa, joita he itse eivät halua harrastaa. Miehen pojistakin vanhempi päätti lopettaa jääkiekon. Nuorempi heistä kuitenkin vielä jatkaa pelaamista. Suurin harmi lasten harrastuksista on kuskaaminen. Lähes joka päivä saa olla viemässä ja hakemassa jostakin.

Miehen vanhempi tyttökin oli meillä viikonlopun. Mitään apua hänestä ei kylläkään ollut. Lähinnä kävi vain nukkumassa, kysymässä onko ruokaa sekä komentelemassa nuorempia sisaruksiaan, vaikkei se tässä huushollissa hänen tehtävänsä olekaan. Sitten kuitenkin kun huomautin nuoremman pojan huoneen olevan kuin sikolätti ja että pojan on se siivottava, niin tämä vanhempi tyttö totesi siihen vaan että ehkei se haittaa sitä poikaa. Joo ehkei haittaa, mutta jos minä sanon että se huone pitää siivota, niin poika sen siivoaa, eikä vain silloin kun isosisko on sitä mieltä että huone pitää siivota. Vaikka miehen vanhempi tytär on mukava ja olisi kiva, että hän viettäisi enemmän aikaa meillä, niin en pidä siitä että hän yrittää ottaa meillä emännän paikan ja määräillä kaikkia muita.

Viikonloppuna kävimme mökillä järvellä. Menomatkalla kävimme miehen veljen luona katsomassa pari viikkoista poikavauvaa. Tuliaisina vein puolukkajuustokakun, jonka ohjeen löysin Pirkka-lehdestä. Kerrankin sai kylässä syödä surutta kakkua, koska oli sen itse tehnyt. Oli muuten hyvää. Hapan päällinen sopi hyvin yhteen makean täytteen ja pohjan kanssa. Isäntä teki mökillä hiukan remonttia ja veimme yhden verkon, jolla tuli yksi siika. Koirat löysivät pahalle haisevan jäniksen raadon ja vaikka kuinka yritimme sen piilottaa, niin vanhempi koira kaivoi sen ylös ja söi siitä puolet. Nyt se on ilmeisesti kärsinyt vatsavaivoista, koska ei ole koskenutkaan ruokaansa.

puolukkajuustokakku

puolukkajuustokakku

Sunnuntaina oli vielä nuoremman tytön koulukirjojen päällystysoperaatio. Oma olo on ollut kohtalainen, välillä kuvottaa ja väsynyt olen jatkuvasti. Onneksi olo on kuitenkin pikku hiljaa normalisoitunut. Miehen veljelle tuli muutama viikko sitten poikavauva ja nyt myös toinen hänen veljensä sai tiistaina poikavauvan. Saas nyt sitten nähdä onko tämä meidänkin poika. Itse en ainakaan osaa ajatella edes muuta. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus mennä taas mökille ja käydä mahdollisesti lintumetsällä koirien kanssa.

Mökkeilyä

6.8.2015 Yleinen

Perjantaina meillä oli yhdet eläkkeelle lähtö juhlat. Käytiin syömässä ja ottamassa parit terassilla. Oli mukavaa käydä, koska näki taas eri ihmisiä kuin edellisenä viikonloppuna.

Lauantaina koitti kauan odotettu mökkiyö kaverin kanssa. Tosin se meinasi hiukan kärsiä, kun kaverin miehellä oli vesicrossit 200km:n päässä ja minun mies lähti ensin sukeltamaan ja sitten vielä hoitamaan yhtä työasiaa. Emme kuitenkaan antaneet tämän häiritä, vaan pakkasimme kaverina neljä lasta, hänen koiransa, mieheni nuoremman tyttären ja minun koirani mukaan ja suuntasimme mökille. Lapset ryntäsivät heti uimaan, joten päätimme laittaa saunan lämpeämään samantien. Kaiken kaikkiaan lapset vuoronperään saunoivat ja uivat lähemmäs kuusi tuntia. Välillä aina paistettiin makkaraa ja tehtiin leipiä. Me kaverin kanssa päästiin myös käymään saunassa. Seitsemän aikaan mieheni tuli käymään saunassa ja hakemaan lapset.

Nyt vihdoin pääsimme nauttimaan rauhassa tyttöjen mökkireissusta. Saimme vielä tehtäväksi polttaa kaikkea turhaa puuta nuotiossa että säästyy polttopuita. Hyvin suoriuduimme tehtävästä, kun välillä oli niin kuuma ettei pientä sadetta tuntenut ollenkaan. Koirat aiheuttivat meille kyllä hieman päänvaivaa, koska ottivat välillä väähn turhankin rajusti yhteen. Soittimme sitten kaverin miehelle, että käy kotimatkalla hakemassa heidän koiransa pois. Iltaan kuului tietysti myös patteriradion kuuntelua nuotiolla. Loppujen lopuksi meillä oli oikein mukava ilta emmekä valvoneetkaan aivan tajuttoman myöhään vaan menimme nukkumaan jo yhden aikaan.

Notskilla

Notskilla

Aamulla sitten nousimme pirteinä ylös, söimme aamupalaa ja siinä pähkäillessämme totesimme että soitetaan miehille ja sanotaan niille että tulevat mökille lasten kanssa, niin tehdään ruokaa ja lapset saa uida. Kaverin mies oli heti että joo, mutta minun mieheni alkoi nihkeilemään kun täytyy kuulemma siivota. Suostui hän sit kuitenkin tulemaan, kun sanoin että siivota ehtii myöhemminkin ja siivotaan sitten yhdessä kun päästään kotiin. Niinpä sitten laitoimme nuotiolle ja saunaan tulet. Päivä meni joten kuten samalla lailla kuin edellinenkin. Myöhemmin kun pääsimme kotiin, niin siivosimme koko talon porukalla: miehen pojat veivät matot ulos ja tamppasivat ne, miehen tyttö pyyhki pölyt, mies imuroi ja minä pesin vessan ja moppasin lattiat. Kerrankin oli mukava siivota, kun jokainen teki vähän jotakin, eikä kaikki jäänyt yksin minun harteille. Samassa rytäkässä tuli vaihdettua myös olohuoneen järjestys. Minä tosin en sitä vaihtanut, koska minä tykkään kun tavarat on omilla paikoillaan, mutta mies innostui siirtelemään huonekaluja.