Selaat arkistoa kohteelle mökkeily.

Pikainen mökkireissu

24.7.2015 Yleinen

Loma alkaa olla lopuillaan. Ensi viikolla mieheni palaa töihin jään ääreen ja seuraava loma onkin sitten ensi kesänä/keväänä. Tämä viikko tykitetään sitten täysillä. Keskiviikkona olin järkkäilemässä ystäväni häitä, joita lauantaina juhlitaan. Sitä ennen oli vielä ehdittävä mökille. Torstaina lähdimme ajelemaan Murusen isoisovanhempien mökille Rantasalmelle. Tähtäsimme ajankohdan siten, että Murunen nukkuisi autossa päikkärit, jottei matka olisi niin puuduttava. No, tunninhan tuo nukkui. Ja sen ajan me mieheni kanssa herkuttelimme jogurttihedelmillä. Ne on niin herkkua. Loppumatka sitten meni kaiken maailman vipslaakeja keksiessä,  jotta pikkumies ei ihan hiiltyisi. Kävimme matkalla hakemassa tulijaisia mökille, muuten posotettiin yhtä kyytiä koko matka.
2015-07-23_12.43.24Iltapäivästä olimme perillä. Vastassa oli sukulaisia, joita Murunen ei ollut vähään aikaan nähnyt. Hetken hän tarkkaili, että ketäs nämä ovat, kunnes tunnisti ”omikseen”. Siitä sitten vauhti lähti. Mökki on rinteessä ja sinänsä aika vaarallinen sijainti 1-vuotiaalle, mutta luojan kiitos mökin kuistilla on portit. Portit ovat aikoinaan rakennettu miehelleni. Nyt kuulemma ruuveja kiristettiin ja portit ovat käytössä taas. Se vähän hidastaa Murusen menoa. Vauhtia hänellä piisaa.

Mökin naapurissa on valtavat lehmänavetat. Kävimme katsomassa maatilan lehmiä. Ne olivatkin suuri ihmetyksen ja innostuksen aihe! Ei paljon Murusta lannan haju ja kärpäset haitannut. Toisin kuin äitiä, hyi! :D
2015-07-23_21.26.36Laituri ja vesi olivat myös kiinnostavia. Murunen olisi hypännyt suoraan järveen. Kiinni oli piteleminen, eikä itkupotkuraivareiltakaan vältytty. Saunassa käytiin, mutta järveen asti ei tarettu Murusen kanssa. Uni tuli ajoissa. Niin paljon ollut päivässä uutta nähtävää ja kokemuksia, että pikku-mökkeilijä simahti aittaan salaman nopeasti.
2015-07-23_20.55.25Aamulla heräsimme VASTA klo 8.00! Jestas! No vietimme aamuyöstä reilu tunnin hereillä. Mutta silti. Aitan ilma taisi olla nukuttava. Lähdimme aamupalan jälkeen ihmettelemään traktoreita, Murusen kielellä ”ta-ta”. Matkalta löytyi metsämansikoita, niitä herkuteltiin. Lounaan jälkeen lähdimme ajelemaan kotia kohti.
2015-07-24_12.55.44 (1)Pikavisiitti mökillä suoritettu. Oli ihana nähdä isomummia ja isopappaa. He ovat niin tavattoman sydämellisiä ihmisiä. Aivan ihania. Kiitos heille täysylläpidosta. Oli liikuttavaa nähdä, miten Murunen viihtyi hyvin lehmiä ja traktoreita ihastellessa…ja tietysti isoisovanhempiensa kanssa. Tuon ikäinen taapero jos selvästi nauttii, kun on vähän vaihtelua päiviin. Sitten taas kotonakin viihtyy paremmin omien lelujen parissa, kun on ollut vähän reissun päällä. Mutta nyt ajatukset suunnataan huomisiin häihin ja niissä kaason tehtäviin.

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

VIHDOINKIN OMA BLOGI!

7.1.2015 Yleinen

Blogi vuoden 2015 kunniaksi

Olen pitkään haaveillut oman blogin väsäämisestä. Kuinkas se onkaan ollut pitkän ja hartaan työn tulosta, että blogini sai viimeinkin ”julkaisuluvan”. Tässä sitä sitten harjoitellaan sivuston tekemistä, joten luvassa on varmasti monen monituista muokkaamisversiota. Blogini sisältö tulee keskittymään otsikon mukaisesti tekeleideni ja ideoideni ”esittelyyn”. Sisustaminen on myös lähellä sydäntäni, joten suurinosa tekeleistäni liittyvät kodinsisustamiseen
.Armin sänkyTämä kuvassa näkyvä sänky on ollut käytössä kaikilla kolmella jo aikuisiässä olevilla lapsillamme ja nyt se on jälleen käytössä täällä mummulassa, kun tyttären tyttäremme on vierailulla. Sängyn historiasta en ole aivan varma mutta siinä on kaiketi nukkunut lastemme pappan sisko eli ikää sillä täytyy olla n. 80 vuotta. Sängyssä ei suinkaan aina ole ollut pinnoja vaan ne myöhemmin tehty ja asennetty paikalleen. Myös maton, tyynyt ja seinällä näkyvän viirinauhan olen tehnyt uusiessamme viime keväänä huoneen sisustusta.