Selaat arkistoa kohteelle mohair.

Lanka esittely- Online linie 263 fidelity

30.6.2014 Esittely, lanka, neule

villatakki 2

Tämäkin lanka on odottanut lankalaatikossa aikaa parempaa (Online linie 263 fidelity) . Ostin tämän parivuotta sitten käsityömessuilta. Nyt lopultakin otin sen sitten työn alle. Lanka on käsittämättömän ohutta ja valmis neule tuntuu hämähäkin seitiltä käsissä.  En ole kauheasti koskaan neulonut suurilla puikoilla. Pidän enemmän siitä miltä pienet puikot tuntuu käsissä. Nyt olen niin kaukana mukavuus alueelta kuin suinkin kun käsissä on 6 puikot, mutta kyllä tämä lanka ehdottomasti on parhaimmillaan seittimäisenä ja ilmavana.

Lanka on erittäin pehmeää, siinä on 75% Mohairia ja 25% silkkiä.

Monet mohairlangasta tehdyt neuleet ja huivit on ihanan näköisiä, mutta esim. novitan rose mohair saa minulla ihon kutiamaan. Olen nyt neulonut tätä lankaa 30cm korkeuteen eikä vieläainakaan ole samanlaisia oireita havaittavissa. Kasvot reagoivat minulla herkiten enkä pysty pitämään usimpia mohair lankoja kasvojani vasten kovinkaan pitkiä aikoiha. Tällä langalla reaktio on hyvin paljon lievempi.

Langan neulomiseen joutuu todella keskittymään. Se menee helposti solmuun ja sen purkaminen on haastavaa. Ensimmäisellä yrityksellä  pitsi neule lähti minulla kallistumaan oikealle, silmukoidne luonti kerros oli niin pahasti takkuuntunut, ettei sen purkamisesta tullut yhtään mitään.

Äkkiseltään en internetistä löytänyt myymälää joka myisi tätä kyseistä lankaa, mutta Vihreä vyyhti myy linie 253 hommage:a (http://www.vihreavyyhti.fi/mohair_ja_alpakka.htm . Hommagen ja Fidelityn ero on siinä että Fidelityssä on 25% silkkiä ja Hommagessa on 24% polyamidia.

Varsinaiseen työhön mikä tästä on tekeillä palaillaan sitten taas parin viikon kuluttua kun saan työni valmiiksi.

Neulottua pintaa