Selaat arkistoa kohteelle Minkä laisia kätköt ovat.

Kätkö tyypit

9.11.2016 Yleinen

Geokätköily on kivaa ja hauska ulkoilumuoto ja tänään kerron siitä hieman tarkemmin. Jos haluat ja tutustua alkeisiin ja tutustua minuun hieman paremmin, tässä on Esittely

Millaisia kätkö tyypejä on?

Eli itselläni on pieni (itse asiassa vähän isokin) geokätköily addiktio ja tykkään geokätköilystä koska siinä on kiva etsiä kaikkea ja siinä on niin paljon eri kätkö tyyppejä esim.Peruskätkö(helppo(kaikille näkyvä), vaikea Peruskätkö(vain prerium jäsenille näkyvä)), multikätkö(vain prerium jäsenille näkyvä), mysteeri(vain prerium jäsenille näkyvä) ja Earthcache (en jaksa suomentaa)(vain prerium jäsenille näkyvä).

Minkä laisia kätköt ovat?

Peruskätkössä sinun täytyy vain mennä paikalle ja etsiä purkki ja kirjoittaa nimi(Geokätköily nimi) ei muuta. Vaikessa peruskätkössä se on sama kuin peruskätkö mutta sen vaikeus tai maasto on yli 1.5. Multikätkö on sellainen missä täytyy etsiä 2 tai enemmän purkkeja ja sinun täytyy käydä välipisteillä että saat loppu purkin löydettyä ja miten tiedät missä seuraava piste on niin, sinun täytyy laittaa kordinaatit ylös jonnekkin esim. ottaa kuva kordinaateista, laittaa paperille tai suoraan merkitä ne sovellukseen. Mysteerissä sinun pitää ratkaista jokin tehtävä oikeiden kordinaattien saataimseksi. Earthcachessa ei ole fyysistä kätkö rasiaa vaan sinun täytyy mennä paikan päälle ja lukea kätkökuvaus. Sitten vastaa siellä oleviin kysymyksiin ja lähetä ne kätkön omistajalle.