Selaat arkistoa kohteelle Mikko Ilonen.

Golf-menestystä ja rahat vähissä…

26.10.2014 Formula, Golf

Vaikka Formula 1:kkösten seuraava osakilpailu ajetaan viikon kuluttua Austinissa sijaitsevalla Circuit of the Americasin radalla, niin sarjan tapahtumista riittää kirjoitettavaa väliviikoillakin.

Talousvaikeuksiin ajautuneet Caterham- ja Marussia-tallit jättävät kaksi seuraavaa osakilpailua väliin, joten radalla nähdään ensimäistä kertaa sitten vuoden 2005 alle 20 autoa lähtöruudukossa. Kyseisen vuoden Monacon GP:ssä ei nähty BAR-tallin autoja laittomasta polttoaineensyöttöjärjestelmän vuoksi saadun kilpailunkiellon takia. Tämä on herättänyt uudelleen vuosikausia pyörineen ajatuksen kolmansien autojen sallimisesta.

Itse en pidä ajatuksesta, että palkintopallilla palkintoja vastaanottaisi kolme Mercedes-tallin kuljettajaa, mutta mikäli taloudellisen tilanteen vuoksi talleja putoaa pois, niin silloin on hyväksyttävä talleille kolmannet autot. Ensi vuonna pitäisi radalla nähdä romanialaisen Forza Rossa-tallin ja sitä seuraavana Yhdysvaltalaisen Haas F1 Teamin autot, mutta odotetaan virallista vahvistusta kuvien kera.

Menneen viikon puhutuin Suomalainen oli Mikko Ilonen, kun hän voitti arvostetun reikäpeliturnauksen Lontoossa. Hän sai palkinnoksi 650 000 euroa. Saako hänen menestymisensä aikaan Golf-buumin, mikä näkyy ensi kesänä lajin alkeiskursseille ilmoittautuneiden määrässä?

Mika Kallio oli jälleen toinen Moto2-luokan kilpailussa Malesiassa ja hän yrittää saada itselleen hopeisen mitalin kaulaansa kauden päättävässä Valencian kisassa kahden viikon päästä.