Selaat arkistoa kohteelle mielipide.

Kenen ajatuksia ajattelet?

8.9.2015 Yleinen

Kuinka usein kiinnität huomiota siihen, mistä mielipiteesi ja ajatuksesi kumpuavat? Kun kerrot mielipiteesi johonkin asiaan, oletko varma, että se on sinun oma mielipiteesi?

Muutama vuosi sitten minulle kävi niin, että minulta hävisivät mielipiteet. En ollut oikeen mistään mitään mieltä. Olin huomannut, että kovin moni ajatukseni ja mielipiteeni olikin jonkun toisen. Yksi ajatus tuli äitiltä, toinen telkkarista, kolmas lehdestä, neljäs isältä, viides ystäviltä, kuudes valmentajalta.. Huomasin, että en tiedä mitä mieltä MINÄ oikeasti olen asioista. Meillä monella on tapana imeä mielipiteitä muilta. En tiennyt yhtään mitä mieltä olen poliittista asioista, uskonnosta, elämän arvoistani. Kaikki pohja jotenkin katosi. Se tuntui ahdistavalta. Silloin päätin lopettaa kokonaan median seuraamisen. Tulin siihen tulokseen, että vaikka kuinka tiedostaisin ja ajattelisin itse, niin viestintää tulee liikaa joka puolelta. Elämme maailmassa, jossa on niin paljon informaatiota, että aivot ylikuormittuvat.

En ole katsellut telkkaria tai lukenut lehtiä nyt pariin vuoteen. Välillä tulee katsottua kylässä jotain tyhjänpäiväistä, joskus jopa uutisia. Välillä klikkaan facebookista jonkun uutislinkin auki. Mutta harvoin kiinnostun aiheesta enää ollenkaan. Vaikka en voikaan enää keskustella ajankohtaisista uutisista tai kommentoida tv-sarjoja, elämäni on onnellista ja täyttä. Vieläkään minulla ei ole mielipiteitä asioihin, kuten Suomen pakolaispolitiikkaan tai talouspolitiikkaan. Joku saattaa pitää minua naivina tai typeränä, mutta mieluummin olen naiivi kuin ajattelen jonkun toisen ajatuksia. Voin kuitenkin keskustalla monesta muusta asiasta. Yleensä mennään syvälle. Tai korkealle ;)

Tämä aihe nousi pinnalle, kun muistin, että äiti on useita kertoja sanonut, että miehet näyttävät naurettavilta alasti (en muista sanatarkkaan termejä, joita hän käyttää). Minäkin ajattelin niin vielä pari vuotta sitten. Mitä ihmettä?? Miksi jonkun toisen kokemus asiasta, oli muuttunut minun mielipiteekseni :D Eilen huomasin miettiväni aamubussissa kuinka kaunis minun mieheni on alasti <3 Oma ajatus, omien kokemusten ja tulkintojen perusteella!! JEE!! Vielä tällä perusteella en ota iltapäivälehtien selaamista agendalle, mutta ehkäpä jonain päivänä. Tai sitten en. Kaikesta huolimatta; katselen omilla silmilläni, teen itse tulkintoja maailmasta ja sen tuntuu ihanalle.

 

..Aiheeseen liittyvä kuva jääköön vain minun katseltavakseni..

Tasa-arvoinen avioliitto vai pitäisikö sanoa sukupuolineutraali?

2.12.2014 elämä

Tasa-arvoinen vai sukupuolineutraali avioliittolaki

 

Perjantaina (28.11.2014) eduskunnan äänestyksessä äänin 105–92 läpi mennyt tasa-arvoinen avioliittolaki on herättänyt jo ennen äänestystä suurta huomiota mediassa. Onhan kyse tärkeästä asiasta, ja lain mentyä läpi on myös maailma nähnyt tämän sekä uutisoinut asiasta. Silti tulee mieleen että onko tasa-arvoinen avioliittolaki oikea nimitys kyseiselle lakimuutokselle, joka sallii saman sukupuolen edustajien mennä naimisiin.

Nimitys

Onko nimitys tasa-arvoinen avioliittolaki paras mahdollinen? Koska kun miettii, jos olet lakimuutosta vastaan, niin silloinhan joku voisi kysyä: ”Oletko tasa-arvoa vastaan?” Vaikka oikeasti kyse olisikin siitä että et vaikkapa uskosi takia sitä hyväksy. Nimi on harhaan johtava, jonka takia lain nimeä pitäisi mielestäni muuttaa, esimerkiksi sukupuolineutraaliksi avioliittolaiksi. Silloin nimestäkin kävisi ilmi että avioliitto sallitaan myös saman sukupuolenedustajien välillä, mutta jos joku ei ole sen kannalla ei tulisi mahdollisuutta kysyä että oletko tasa-arvoa vastaan.

Oma mielipiteeni, puolesta tietenkin

Oli ihanaa kuulla että laki hyväksyttiin, sillä ei siitä edes olisi tarvinnut olla äänestystä. Eikö sen pitäisi olla itsestäänselvyys, että kaikkien pitäisi päästä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa? Se olisi ollut itsestään selvää, jos politiikkaa ja uskontoa ei olisi sekoitettu. Mielestäni se on yksi eduskunnan ongelmista, he eivät osaa pitää politiikkaa ja uskontoa erillään niin kuin ne pitäisi. Lisäksi yksi asia mikä sai minut ristiriitaisiin tunteisiin, oli kun kuuntelin poliitikkojen perusteluja, sille miksi lakia ei pitäisi muuttaa. Siis miten uimahallit liittyvät avioliittoon? Tai miten homoavioliitto rikkoo luonnonlakeja? Luonnonlait ovat ihmisten tekemiä ja määrittelemiä, eikä se edes ole vastoin luontoa. Tai sitten jotkut poliitikot sanoivat vain että koska ei voi, missä ovat perustelut rakkaat poliitikkomme?

Miksi jotkut vastustavat?

Useimmiten kyse on uskonnosta tai tietämättömyydestä. Jotkut uskonnot eivät hyväksy homoseksuaaleja, ja mikäli kuuluu kyseiseen uskoon, muiden tulisi ymmärtää se. Silti puhe ei ole ollut missään kohtaa että kirkon täytyisi vihkiä homoparit, joten en ymmärrä miksi se haittaa kristittyjä. Toiset on kasvatettu eri tavalla kuin toiset. Mutta vaikkei itse sitä hyväksy, niin silti tarvitseeko sitä muilta riistää? Usein ihmiset vastustavat ja hyökkäävät jotain vastaan jos eivät tiedä asiasta paljoa, usein tietämättömyys aiheuttaa pelkoa jonka takia asiaa vastaan täytyy puolustautua.

Hyvät ja huonot puolet, nyt kun laki on menossa läpi

Suomi on menossa oikeaan suuntaan. Jo se yksin on ihana asia, sillä kaikkialla maailmalla sanotaan Suomen olevan tasa-arvoinen maa, missä asiat on hyvin. No aivan näinhän ei ole, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan tämän lain myötä. Hyviä puoliahan tästä löytyy vaikka kuinka paljon, ja suurin osa kansasta on iloinen sekä juhli perjantaina. Mutta silti on tämä osa, jotka eivät ole iloisia. Silti älkää huoliko koska vaikka laki menee läpi, kaikki heterot eivät muutu homoiksi ja lesboiksi, eikä mikään päällepäin muutu elämässäsi jos et mene naimisiin saman sukupuolen edustajan kanssa. Joten onko se paha jos toinen tulee iloiseksi, kun sinun elämäsi ei muutu mitenkään?

 

Mitä jos ei kuitenkaan?

Pyydän rakkaat poliitikot, nyt koko maailma on jo tiedottanut että Suomessa avioliittolakia muutetaan, joten älkää enää menkö perumaan tätä muutosta. Suuren valiokunnan käsittely sekä toinen äänestys on toki vielä jäljellä, mutta nyt muutos on jo ollut niin monessa lehdessä ulkomaillakin että muutoksen peruminen näyttäisi vain tyhmälle. Toivotaan että tämä menee nyt kerralla läpi kokonaan eikä jää roikkumaan, koska nyt on enää ajan kysymys milloin se menee läpi.

 

 

 

Itse olen toivonut tätä lakimuutosta jo pitkään, ja nyt olen iloinen tästä. Sillä rekisteröityparisuhde ei ole kuitenkaan sama kuin avioliitto, joten olen iloinen siitä että Suomesta on tullut näin suvaitseva, että kaikille annetaan oikeus avioliittoon henkilön kanssa jota rakastaa.

 

Heippa!

29.11.2014 elämä, Yleinen

Moi!

Ja tervetuloa blogiini!

 

Olen 15-vuotias tyttö alun perin Kouvolasta, mutta syksyllä aloitin opiskelun Oriveden Kirjoittajalukiossa. Asun siis nyt koulullani, koulun kahden hengen huoneissa ja käyn aina jotkut viikonloput Kouvolassa. Olen kirjoittanut ala-asteelta asti, mutten ole koskaan kokeillut blogin ylläpitoa. Nyt lukion ohella tämä tuntui oivalle idealle, jotta pääsisi hieman irtautumaan koulutöistä ja tyhjentämään päätäni. Toivon että mielipiteeni herättäisivät keskustelua ja pohdintaa teidän välillä, sekä olisi ihana kuulla muiden mielipiteitä aiheista.

 

Tarkoituksenani siis on laittaa tänne joitain lyhyitä tekstejäni, ja pieniä päivityksiä opistolta. Olen siis pieni kirjailijanalku ja minusta olisi hienoa jakaa omia tekstejäni kanssanne. Haluan myös jakaa mielipiteitäni ja keskustella teidän kanssanne eri aiheista, sekä kuulla teidän mielipiteitä.

 

Toivon että nautitte blogini lukemisesta yhtä paljon kuin minä nautin sen kirjoittamisesta.

  1. Jenna

Rääkillä rennoksi

28.10.2014 Treeniblogi, Yleinen

Heips!

ihmiset joka ovat lukeneet blogiani tietävät tilanteen Ja että tänään olen käynyt monenlaisia tunteita läpi. Toivon ettei kukaan joutuisi kokemaan mitään vastaavaa. Toivon että tästä nousisi hälinä jotta ihmiset heräisivät, kunnioitus löytyisi ja vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin. On surullista miten paljon sain yhteyden ottoja työntekijöiltä siitä mitä ovat joutuneet kokemaan ja että asiat on jäänyt hoitamatta. On tosin myös itsestä kiinni hoidetaanko asiat vai ei. Ihmisen ei pitäisi työelämässä tuntea että on väärin kohdeltu tai kiusattu. Hyvä aikuisten on lapsia kasvattaa ja saarnata kiusaamisesti, haukkua nuoria rettelijöiksi ja hulttioiksi kun ei itse Osata käyttäyttyä. Jos aikuisena ja työpaikassa on tuollaista en halua ikinä aikuiseksi. Nuoruus ajan kiusaaminen oli lievää tähän verrattuna, vaikka sekin sattui. Toki myös työntekijöiden täytyy kunnioittaa johtoporrasta, mutta jos kerta toisensa jälkeen lytätään ja kieroillaan niin ei työntekijä jaksa kunnioittaa. Siis johtajat arvostakaa työntekijöiden panosta, keskustelkaa ja toimikaa lain mukaan! Kaikesta selviää kun vain selvittää asiat. Haluan kiittää kaikkia tukijoitani, kiitos kommenteista ja neuvoista. ISO kiitos myös super liitolle  joka hoitaa asiaani, voin sano että työ on Tethy kunnolla.

On surullista myös hoitamieni lasten kannalta kun olen ollut tänään tunne myrskyssä, vaikka en haluaisi niin kyllä se näkyy olemuksessani. Lapset aistivat että nyt ei ole emmi normaali. Mutta ilman heitä en tiedä mitä tekisin. He hoivasivat ja piristivät minua. Olen niin onneks kun tänne olen päässyt! <3 tänään oli nimittäin ihanan aurinkoinen sää.

Mun pelastus <3

Mun pelastus <3

työt loppu ja ajattelin lähteä lenkille selvittämään ajatukset. En tiedä olio ihan hyvä idea. Juoksen itseni ihan loppuun. Mielessä pyörii vain ajatukset sekä Sanat aikuisten maailma ja vauhti kiihtyi. , melkein konttasin kotiin kun jalat ei kantanut oksensinkin lenkillä, mutta kyllä se hetkest lievitti tätä pahaaoloa ja agressiivisuutta! Mutta ei tämä Asia mielestä lähden vaikka kuinka juoksisin. Toivon vain että tämä on pian ohi. Nyt Oon ihan Poikki niin voisin suunnitella venyttelyä ja nukkumista. Huomannut onkin iisi liikunta päivä Eli palauttelua.

kiitän!

-rikkipoikkiväsynyt

Ensimmäisiä kohtaamisia kodin ulkopuolella.

15.10.2014 Yleinen

Nyt olen testannut hiuksetonta elämää enemmän kuin kokonaisen vuorokauden. Vieläkään en kadu, itseasiassa ensimmäistä kertaa elämässäni koen omistavani sellaisen tukkatyylin, josta todella pidän. En halua kasvattaa, en ainakaan hetkeen. Olen itsekseni miettinyt kaljun hyviä puolia ja tullut muun muassa näihin johtopäätöksiin:
Kasvoja pestessä hiukset eivät tule silmille
Suihkureissut voisivat olla jopa alle minuutin mittaisia (ei toki minulle, koska rakastan lämmintä suihkua)
Pipo ei karkaa päästä liukkaiden hiuksien vuoksi
Kesällä tämä olisi oikeasti todella virkistävää
Vaikka tekisin mitä tahansa, möyrisin sängyssä lasten kanssa tai esimerkiksi nukkuisin 12 tuntia putkeen samassa asennossa – tukka on aina hyvin!

Uskon listan kasvavan, kunhan aika menee eteenpäin ja taipaleeni kaljun kanssa pitenee.

Miten ihmiset ovat ottaneet minut vastaan? No, helposti. Ventovieraat eivät sano mitään, katsovat hieman kannustavan hymyillen. Ehkä he ajattelevat, kuinka rankkaa ja vaikeaa minun elämäni varmasti on sairaana, kuljenhan usein vielä lapset mukana. Tutut kuittasivat hyvin yksinkertaisesti vastaavin sanoin: ”ai kato, oot leikannut talvea vasten tukan” ja ”sulla on uusi tukkatyyli”.

Käväisin eilen töissä hakemassa yhden ison pahvilaatikon. Pari työntekijää olikin jo nähnyt leikkausvideon minun facebook-profiilista, mutta päätin piristää erään potilaan iltaa. Kurkkasin huoneeseen ja huikkasin iloisesti MOI! Vedin pipon pois päästä ja alettiin yhdessä nauraa! Voi kauhiaa, voi hirviää, mitä soot teheny! Ja perään naurua. En selitellyt mitään, nauroin vain mukana. Lopuksi hän totesi, voihan tuo sopiakin sulle.

Niinhän se voi! En ole vielä keneltäkään kuullut päin naamaa (tai päin fb-seinää), etteikö kalju sopisi minulle.