Selaat arkistoa kohteelle Metallica.

Olutarvio – Left Hand Brewing Fade to Black

19.11.2016 Olutarviot

Humalat: Apollo, US Goldings
Maltaat: Pale-, cara-, ja vehnämaltaat, suklaamaltaat, mustat maltaat, savustetut maltaat, paahdettu ohra
Voltit: 8,5 %
EBU: 39,7

Amerikkalainen Left Hand Brewing on itselleni aivan uusi tuttavuus. Alkon sivuilta selviää seuraavaa: ”Entiset ilmavoimien upseerit Eric Wallace ja Dick Doore perustivat panimon syyskuussa 1993, ja se sijaitsee Longmontissa, Coloradossa. Panimo saa nimensä 1800-luvulla Arapahoen heimopäällikkönä toimineesta Chief Niwotista (Left Handed)”.

En varmasti ole ainoa, jolle oluen nimestä tulee mieleen Metallican legendaarinen Fade to Black -biisi vuoden 1984 Ride the Lightning -albumilta. Bändin tuore Hardwired…To Self-Destruct -albumi julkaistiin juuri sopivasti samoihin aikoihin kun tämän oluen Alkon hyllyltä bongasin, joten laitetaanpa levy soimaan, kaadetaan olut lasiin ja maistetaan!

Lähes mustaa, kahvin väristä olutta kaatuu Spiegelaun stout/porter -lasiin jättäen pinnalle tummahkon vaahtokukan koristeeksi. Tuoksu on paahteinen, kahvinen ja hieman savuinen, ehkä hieman tunkkainenkin. Maku on enimmäkseen paahteinen ja kahvinen yhdistettynä savuiseen ja hieman tervaiseenkin vivahteeseen. Lämmetessään kahvisuus korostuu selvästi, toisaalta samalla myös savuinen aromi tulee enemmän esille.

Kahvisuus on ehkä aavistuksen turhan hallitsevassa roolissa, mutta kyllähän tämä ehdottomasti hyvää on. Jos ”kahvisemmat” stoutit/portterit kolahtavat on Fade to Black hyvä valinta. Toivottavasti myös muita Left Hand Brewingin oluita saadaan Alkojen hyllyille!

ARVOSANA: 4 / 5

2016-11-19-18-18-06_889x500

2016-11-18-08-57-34_889x500