Selaat arkistoa kohteelle Mestarien Liiga.

27.05.2018

27.5.2018 Yleinen

Tulin juuri iskän luota maaseudulta. Siellä luin vähän kirjoja ja lehtiä ja katselin jalkapalloa. Real Madrid voitti Mestarien liigan, jonka finaalissa oli vastassa Liverpool. Periaatteessa ratkaisun teki Liverpoolin maalivahti joka teki pari isompaa mokaa, joista tuli pari maaliakin vastustajille. Pianhan alkaa taas jalkapallon MM-kisatkin. Muistaakseni parin viikon ja neljän päivän päästä, eli 14.06.2018. Kisathan pidetään Venäjällä ja ensimmäinen peli onkin Venäjä vastaan Saudi-Arabia. Nyt tulee varmaan vietettyä osa kesästä TV:n ääressä! :)

Lukemani kirjat olivat Jesper Juul – The art of failure – An Essay on the pain of playing video games (e-kirja) ja Stephen King – Laurie (e-kirja), jonka mainitsinkin aiemmin olevan täysin ilmaisessa jakelussa internetissä. Ei mielestäni kumpikaan ollut hyvä kirja, mutta molemmista oppi taas sitä enkunkieltä.

Ensimmäisen kirjan voit ostaa sähköisenä täältä (hinta on tosin ehkä turhan kova, kymmenisen euroa!):
https://www.amazon.com/Art-Failure-Playing-Playful-Thinking/dp/0262529955

Stephen Kingin kirjan voit suoraan ladata ilmaiseksi tästä:
https://stephenking.com/other/stephenking-laurie.pdf

Lehti, jonka luin oli nimeltään BBC Bookazine Tieteellinen opas Onnellisuuteen. Ei parhaita tiedelehtiä mitä olen lukenut, mutta ihan mielenkiintoinen. Tätä lehteä löytyy varmaan monesta ruokakaupasta ja näin.

Elisa Kirjassa on viikonlopun ajan ollut e-kirjat ja äänikirjat alennuksessa, kaikkien hinnasta on 20% mennyt veks! Itse ostin seuraavat kirjat:
Anders de la Motte – Lume
Anders de la Motte – Kupla
Aleksi Delikouras – Nörtti – New Game

Tarjous on muuten ohi huomenna aamukahdeksalta, joten nyt kannattaa ostaa kirjoja!

Anders de la Motten kirjat ostin, koska pidin trilogian ensimmäisestä osasta Peli. Nörtti-kirjan taas siksi, että sitä on suositeltu minulle.

Huomenna aamulla on sählyporukkamme viimeinen pelikerta vähään aikaan ja jatkamme sähläämistä syksyllä. No, saanpahan nyt ainakin valvoa taas sunnuntai-iltaisin ja kuunnella Avaruusromua-ohjelman tuoreeltaan! :)

Ostimme veljen kanssa Pleikkarille Detroit: Become Human -pelin. Olen nyt vähän katsellut vierestä, kun veljeni on pelannut ja ainakin grafiikka on tosi hienoa. Niin kuin nykyään aika monessa pelissä on tapana olla. Juonesta en vielä paljon tiedä, mutta aika pitkälti liittyy ihmismäisiin robotteihin. Itse asiassa taidan käydä seuraamaan veljeni peliä juuri nyt! :)

Tässä nyt tällaisia asioita, mitä tuli äkkiseltään mieleen. Kirjoittelen taas, kun saan jotain ideoita.

Hei hei!

Hmmmmm. Mielenkiintoinen loppu pelillä! :D

Athletico vai Real?

3.5.2014 Indycar, NHL

Madridin kaupunki yhdessä muun Euroopan kanssa odottaa lauantaita 24.5, silloin Lissabonin Estadio da Luzilla kohtaavat Real Madrid ja Athletico Madrid. Tuolloin on kyseessä muutakin, kuin kaupungin suurimman seuran titteli. Panoksena on Mestarien Liigan voitto, Jonka Real haluaa 10:nnen kerran ja Athletico taas yrittää kirkastaa kaksi Eurooppa-liigan voittoa vuosilta 2010 ja 2012 ottamalla seurajalkapalloilun suurimman turnauksen nimiinsä.

Kuten monta kertaa aikaisemmin ammattilaisjalkapallossa, huippujoukkue hajotetaan ostamalla tähtipelaajia, tässä tapauksessa Maalivahti Thibault Courtois ja maaliruisku Diego Costa lähtevät yhtä matkaa Lontooseen, ainakin huhujen mukaan.

NHL:n pudotuspelien toinen kierros on käynnistynyt ja suomalaisnäkökulmasta katsottuna harmillisesti, kun Tuukka Raskin Boston hävisi jatkoajalla Montrealille ja Pittsburgh että Minnesota hävisivät omat kamppailunsa.

Sateisessa Alabamassa ajettiin viime sunnuntaina kolmas Indycar-kisa, Kilpailun alku viivästyi ja sen vuoksi ei ajettu täyttä kilpailumittaa. Radalla kuitenkin nähtiin toimintaa, kun Will Power kävi nurmikon puolella, Takuma Sato ja Montoya pyörähtivät hietikolle ja Mihail Aleshin pyörähti seinään. Voittoon ajoi Ryan Hunter-Reay toista kertaa peräkkäin samalla radalla ja Marco Andretti oli toinen.
Power jatkaa edelleen pistejohdossa, kun tallit majoittuvat kuukaudeksi legendaariseen Indianapolisiin, jossa ensin ajetaan vanhalla f1-radalla Indy GP ja kuun lopulla Indy 500.

Turvallista matkaa moottoriteillä.