Selaat arkistoa kohteelle matkustaminen.

Dubai 26.12.16-3.1.17

21.1.2017 Yleinen

Olimme Dubaissa Dubai marina alueella, Mövenpick hotellissa.

Lento Dubaihin Helsingistä kesti n.7tuntia, otimme lennot, mitkä oli yöllä perillä. Sillon ei ollut niin paljon ruuhkaa Dubain lentokentällä, ja eikä tietenkään niin kuuma. Dubain lentokentällä ensin mennään passintarkastukseen, siihen oli aika pitkät jonot. Jonka jälkeen päästiin hakemaan matkalaukut.

Taksimatka kesti Dubai Marinaan n. 30-40 minuuttia ja maksoi n.150AED (n.35€).

Mövenpick Hotelli oli hieno, siellä oli aivan loistava kuntosali. Kävimme vain kerran aamiaisella hotellin ravintolassa se maksoi n.100AED (25€). Aamiainen oli monipuolinen ja hyvä. Muina päivinä me kävimme ostamassa hotellin ihan vieressä olevasta kaupasta aina jugurtit ja jotain hedelmiä aamiaiseksi. Hotellin uima-altaassa oli tosi lämmin vesi, ja sieltä sai pyyhkeet tuoliin ja erikseen vielä kuivaamiseen. Mutta tuoleja oli aika vähän ja kaikki kävi varailemassa aurinkotuolit jo aamulla aikaisin. Ja tietenkin tärkeä tieto, että hotellin uima-altaalle paistaa aurinko klo 11-12, jonka jälkeen korkea talo tekee varjon altaalle, joka kestää 40 minuuttia. (tämä tieto ihonsa grillaajille :) )

 

Ensimmäisenä päivänä lähdettiin kävelemään isolle uimarannalle purjetalon lähettyville, sinne ajattelin nokkelana säästää rahaa ja menimme metrolla Emirates mallin asemalle, josta lähdimme kävelemään rantaa kohti. Olin katsonut, että tämä on n.kahden kilometrin matka, ja varmasti olisi ollutkin, jos tie sinne olisi mennyt suoraan, no ei mennyt. Vaan matkaa oli kertynyt jo ennen rannalle pääsyä n.6-7 km. Rannalla oli 10 uimarantaa (n.8km), kävelimme kaikkien rantojen ohi. Koko matkan ajan rannalla kulki juoksumaton oloinen pehmeä matto, jossa oli hyvä kävellä. Moni siellä tuli lenkkeillen vastaan. Rannan toisessa päässä (aurinko oli jo laskenut) aloimme etsimään poispääsyä, ja löysimmekin päätielle, mistä menikin bussi suoraan Emirates mallin metroasemalle. Eli jos tälle rannalle haluaa, kannattaa mennä ensin Emirates mallin metroasemalle, ja sieltä hyppää bussiin 81.

Metroon ja bussiin molempiin käy samat metrokortit. Niihin pitää ensin ladata arvoa tai aikaa metroasemilla. Kortin voi tietääkseni ostaa metroasemalta. Kortti toimii metrossa siten, että metroalueelle tultaessa kortti näytetään kulkuporttien näytölle, jossa kortti kertoo, paljon siinä on arvoa tai aikaa jäljellä, tämän jälkeen mennään metroon ja matkustetaan vyöhykkeitä (yksi vyöhyke maksaa vain 3AED (n.0,75€). Esim. Dubai marinasta Emirates malliin on yksi vyöhyke, tai Dubai Marinasta Burj Khalifalle kaksi vyöhykettä. Kun metrosta lähdetään pois ja tullaan kulkuporteille, näytetään korttia taas näytölle, jolloin kortilta veloitetaan vyöhykemaksu. Huomioikaa metrossa, että ensimmäinen vaunu on ykkösluokka, toinen ja kolmas on vain naisilla ja lapsille, ja loput vaunut on kaikille. Busseissa kortti toimii samalla tavalla kuin metrossa. Busseissa ei voi maksaa rahalla ollenkaan. Ja myös busseista ensimmäinen puoli on vain naisille ja lapsille.

Uuden vuoden aattoa olimme juhlimassa Burj Khalifalla, tai niin ajattelimme. Kävimme klo 19 BurjKhalifa- kierroksella, jonka jälkeen olisimme halunneet mennä suihkulähteille, mutta sinne ei päässyt. Jonot oli aivan järkyttävät. Jos tänne haluaa, pitää lähteä sinne jo klo 15 aikaan, ja siellä sitten joutuu odotella siihen puoleen yöhön asti. BurjKhalifan metroasema menee kokonaan kiinni uudenvuoden yönä klo 22. Muut metroasemat on auki läpi yön. Yritimme päästä metrolla pois, mutta jonot olivat niin kauheat, että emme jääneet odottelemaan sille asemalle, vaan päätimme kävellä seuraavalle asemalle. Meidän onneksemme saimmekin napattua lennosta taksin. Ajoimme hotellille, ja ajattelimme, että meidän hotellihuoneesta näkee hyvin raketit, mutta eipä juurikaan hotellin ympäristössä ammuttu raketteja. Olisi kuulemma pitänyt mennä rantaan.

Aavikkosafaria todellakin suosittelen, se oli hurja. En kylläkään tätä suosittele, jos on pahoja niska tai selkäkipuja. Tämä oli aika pomppuista kyytiä. Enkä todellakaan suosittele, jos on helposti pahoinvoiva. Ajelun jälkeen, menimme perinteiseen Beduiinikylään, mikä oli aika pitkäveteistä. Odottelimme esityksiä pari tuntia. Ruoka oli kyllä hyvää, ihme kyllä, että tästä ei tullut mitään salmonellaa tms. Ei vaikuttanut kaikista puhtaimmalta setiltä.

 

Vesipuisto palmusaarilla oli aivan huikea. Jätimme pyyhkeet virtaavan joen viereen, josta pääsimme suoraan hyppäämään tuplauimarenkaaseen ja jokeen, joka oli yli kilometrin pitkä. Virta vei halutessaan myös vesiliukumäkiin ns.liukuhihnaa pitkin. Myös vesiliukumäet oli aivan huikeita. Tänne kannattaa mennä metrolla, menimme itse taksilla ja pois lähtiessämme jouduimme odottamaan taksia n.tunnin, vaikka lähdimmekin tuntia ennen sulkemisaikaa sieltä pois. Hirveet taksijonot.

Yleisesti ottaen tämä matka oli aivan loistava, vaikka huolettikin alussa pukeutumissäännöt. Itse pyrin kunnioittamaan paikallisia pukeutumalla aina suunnilleen polviin asti ylettyviin hamosiin tai shortseihin, ja olkapäät peitin aina bolerolla, siis julkisilla paikoilla, esim.kauppakeskukset ja metrot.

Viiniä sai kaikista hotelleista ja paremmista ravintoloista, viini maksoi Dubaissa aika paljon. Tätä kannattaisi ostaa Suomen päästä lentokentältä, itse en tätä tajunnut.

 

Kirjoittelen tänne lisää, jos tulee jotain muuta mieleen.

Lähetäänkö jo??

10.11.2016 Yleinen

Mulla tekis hirveenä mieli lähtä matkustamaan jonnekin jonkun kanssa. Ihan vain Suomessa. Ois tosi jees.

Se ois uutta ja mielenkiinnosta. Eniten haluaisin lähtä tyttöystävän kans johonkin.

Mentäis yhessä junalla jonnekki. Se olis  jo tosi mahtavaa.

Haluaisin käydä kävelyllä sen kans jossain nätissä paikassa.

Se ois kivaa.

Ehkä jossain vaiheessa.

Kunhan ensin ilmat lämpenee nii sit mukavampi ehkä lähtä.

Mentäis molemmille ihan uuteen paikkaan.

img-20160821-wa0072

Kuva on Raahesta. Kävin siellä perheen kanssa viime kesänä rannalla. Isot kivet ja meri. Tunsin oloni vapaaksi ja kevyeksi.

Joulukuu osa 5. Suomineito kauneimmillaan

24.1.2015 Yleinen

Hoi!

matkustin Suomeen loman aikana 10:si päiväksi. Matka ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa..

Lähdin iltalennolla Sveitsistä kohti suomea olin innoissani ja onnellinen, pian näkisin kaikki rakkaat ihmiset. Tuli tarjoilu kärry ajattelin että ostan pienen salaatin jota he mainostavat heidän hienossa lentomenussa ja olin nälkäinen, sitä ei ollut. No otan sitten vaikka muffinsin kun ei sattunut tarpeeksi rahaa jotta voisin ottaa mitävain, muffinsiakaan ei ollut. Entäs olisiko teillä colaa, juu sitäkään ei satu olemaan. Mitä oikeasti?!? No antakaa vaikka lasi vettä, jos vettä edes on? No onneksi niillä oli edes sitä. Nälkäisenä ja väsyneenä jatkoin matkustusta. Juuri ennen laskeutumista mulle tultiin sanomaan että olemme aikataulusta myöhässä 25min, joten sinun on juostava vaihtoportille. Lisäs vielä että lupasivat pitää puoleen asti portteja auki, mutta jos et kerkiä niin voi voi. Melkein itku pääsi kun olin niin kovin odottanut näkeväni äitin yöllä ja pelkäsin että en ehdi.

Eikä, minulla on korkkarit jalassa eikä minun käsimatkatavarat ole mitenkään kevyet. Panikoiduin. Minunhan piti ehtiä vielä sanomaan heipat samassa koneessa istuvalle veljelle, hänen naisystävälle ja heidän lapselle… En mitenkään ehdi ajattelin ja olin todella surullinen. Silloin tiesin että tämä reissu ei tule onnistumaan mutkitta. Nousi  äkkiä ylös ja kiiruhdin käytävää pitkin veljeni luokse ja kävin sanomassa nopeasti heipat, koska turvavyön merkkivalo syttyi juuri.

kone laskeutui ja ampaisin ylös penkiltä. Onneksi vieressä oleva mies tiesi tilanteen ja ripeästi väistyi tieltäni. Lähdin puikkelehtimaan ihmisten välistä. kirosin Sitä ihmispaljouden määrää pienellä käytävällä! Huusin varmaan joka kielellä millä osasin että; tietä kiitos nyt on kiire, jotkut ihmiset väisteli sen kummemmin kyselemättä kun jotkut taas tollotti hämmentyneenä. Jouduin runnomaan itseni melkein kyynärpäätaktiikalla ihmisten ohi. joukossa oli muitakin joiden täytyi kiirehtiä ja raivasin tien heillekin. Siinä sitten joku vanhempi ”herrasmies” tokaisi äkäisesti; no Onpas siinä nyt taas niin kiire. Siinä paniikin omaisessa mielentilassa teki mieli lyödä tätä miestä koska en kaivannut yhtään alentavaa tai törkeää kommenttia! Huikkasin vaan takaisin; joillakin sattuu olemaan itsestä riippumaton kiire vaihtolennolle. Mies hiljeni ja jäi mumisemaan itsekseen. Miksi ei Finnairin lentoemännät voineet kuuluttaa ennen laskeutumista että; kone on myöhässä aikataulusta ja koneessa on matkustajia joilla on kiire vaihtolennolle, päästetään kyseiset matkustajat ensin ja muut istuvat paikallaan kunnes lupa on annettu. Tai jotain tämän tyylistä? Ei ois luullu olevan liian suuri asia tehdä! Näin oltaisiin säästetty aikaa ja vältytty epäkohteliiaalta käytökseltä.

Kentälle päästyä aloin etsimään porttia, juoksin minkä jaloistani pääsin. Matka oli pitkä, 9 portin väli! Tuntui että henki ei kulje ja selvisin 3-5 minuutissa tuon matkan. En meinannut saada happea, tärisin ja jalat meinaa pettää alta kun pääsin portille ja tämä portilla oleva ”asiakaspalvelija” tokaisee siinä ensimmäisenä että; kannattas pitää vähän kiirettä. Ei edes tervehtinyt ensin! Vaikka portti oli saapumiseni jälkeen vielä 8min auki, niin kehtaakin vittuilla. Olisiko minun pitänyt hypätä ohjaamoon ja tehdä syöksylasku jotta olisin päässyt nopeammin ja kiirehtinyt? Oliko se minun vika että kone oli myöhässä? Raivo valtasi minut, mutta jouduin jatkamaan juosten taas matkaa että ehdin bussiin joka vie koneen luokse. Kuulin vain takana olevan naisen sanovan työntekijälle että mieheni on vessassa, kone oli myöhässä mutta tulimme niin nopeasti kuin pääsimme. Mutta työntekijän urputus jatkuu; kannattais kiirehtiä mumsmumsmums… Eikö edes vessassa saa käydä!!

Bussi kuljetti matkustaja onnistuneesti koneen luokse. Ulkona lämpötila -6 jossa odotimme 10min että pääsimme koneeseen, haukoin edelleen happea ja minuun sattui melkein oksensin. Olin siis flunssainen muutenkin niin piti vielä juosta. Pääsimme koneeseen, ikivanhaan ja epämukaviin tuoleihin jossa perse puutu 5minuutin istumisen jälkeen. Haukoin henkeä ja nieleskelin oksennusta. Olisin tarvinnut lasillisen vettä mutta sitäkin piti odottaa puolituntia. Odotimme koneessa 20minuuttia ennenkö lähdimme edes miettimään lentoon nousua. Miksi helvetissä mä jouduin juoksemaan tänne!? Siksikö että pääsen istumaan epämukaville penkeille ja odottamaan? Sisälläni kiehui raivo, nälkä, jano ja teen kuolemaa! Noh täälläkin on menu jos saisin jotain suuhun pantavaa. Sain kyllä, kuivan näkkärin.. Wuuhuuu ihanaa olla Suomessa. No mutta henkilökunta oli koneessa mukava että ei siellä kaikki ollut huonosti ja lento kesti vain 45min. Tutustuin koneessa mukavaan naiseen ja matka meni nopeasti.

Miksi Finnair mainostaa hyvää lentomenua jos tarjottavia ei ole? Lensin kuitenkin viimeisellä lennolla Hki-kpo välin ketä olisi haitannut pieni myöhästyminen, varsinkin kun kone oli muutenkin myöhässä? Törkeää asiakaspalvelua joiltakin, miksi sinä törkeä ihminen olet siellä töissä jos et edes pidä asiakas palvelusta? Ei se minun vika ole jos olet huonossa työssä, itse olet valintasi tehnyt! Ja vaikka kuinka olisi huonopäivä et voi asiakaspalvelu työssä purkaa sitä asiakkaisiin!

Pääsin Kuopion kentälle huh. Otin puhelimen pois lentotilasta. Voi perse, eihän tämä toimi suomen verkossa! Hakijaani ei näkynyt missään. Onneksi sain uuden tuttavuuden kaverilta puhelimen lainaan ja näin löysin kyytini. Kyllä tuliaisiksi tuomani viinipullo avautui heti kun pääsin autoon! Vaikka kuinka reissu oli mennyt mönkää oli ihana taas olla Suomessa. 4 aikaan pääsimme äitini luokse ja siinä äiti oli sohvalla minua odottamassa <3 olin kotona! Äidin kanssa lasit viiniä vielä ja sitten nukkumaan.

 

Haalarit päälle klo 7:30(Sveitsissä klo 6;30) ja

Haalarit päälle klo 7:30(Sveitsissä klo 6;30) ja

Ja navettaan oli mentävä! Paras tapa palata Suomeen. AI että mie nautin.

navettaan! Paras tapa palata Suomeen. AI että mie nautin.

Kun työt oli tehty ja ennenkö aurinko oli edes kunnolla noussut

Kun työt oli tehty ja ennenkö aurinko oli edes kunnolla noussut

Minun rakkaitten koirien kanssa (joita ikävöin suuresti <3)

Lähdin Minun rakkaitten koirien kanssa (joita ikävöin suuresti <3)

Joiden kanssa aamulenkkeilyä

aamulenkille ihanaan pakkas säähän.

pääsin Kuopioon ja

Parhaat emännät koossa taas! <3

Parhaat emännät koossa taas! <3

Pöytä katettu vähän sveitsiläisillä juustoilla, lihoilla ja suklaalla. Tytöt ei oikein tykänny :D

Pöytä katettu vähän sveitsiläisillä juustoilla, lihoilla ja suklaalla. Tytöt ei oikein tykänny :D

Laura tuli myöhässä ja päätti hyvittää tämän tuomalla donitseja

Laura tuli myöhässä ja päätti hyvittää tämän tuomalla donitseja

Vähän piti jokaista maistaa ;)

Vähän piti jokaista maistaa ;)

laatuaikaa rakkaan ystävän kanssa joka vei mut syömään <3

laatuaikaa rakkaan ystävän kanssa joka vei mut syömään <3

Ja vähän toisenlaistakin jälkiruokaa

Nam nam jälkiruokaa, juustokakku

Nam nam jälkiruokaa

Ja vähän toisenlaistakin jälkiruokaa

Ystäväni otson parhaat puolet <3 :D

Ystäväni otson parhaat puolet

Paikka kun paikka niin hauskaa on :D (auto  jolla ei voi liikkua koska käsijarrujäässä ja pakkasta -15?)

Paikka kun paikka niin hauskaa on :D (auto jolla ei voi liikkua koska käsijarrujäässä ja pakkasta -15?)

Illalla iloinen aamulla itkettää

Illalla iloinen aamulla itkettää

Rakas koirani joka piristi krapula päivääni

Rakas koirani joka piristi krapula päivääni

Jään kaipaamaan ystäviäni

Jään kaipaamaan ystäviäni

Jään kaipaamaan ystäviäni

Jotka tekivät lomastani täydellisen

Viimeisiä hetkiä viedään Suomessa, äkkiä ruisleivän ostoon!

Viimeisiä hetkiä viedään Suomessa, äkkiä ruisleivän ostoon!

Heippa Kuopio ja ihana talvisää. Pakkanen paukkui ja aurinko paistoi. Täydellisen kaunista!

Heippa Kuopio ja ihana talvisää. Pakkanen paukkui ja aurinko paistoi. Täydellisen kaunista!

Heippa suomi :'/

Heippa suomi :’/

Tervetuloa Geneve <3

Tervetuloa Geneve <3

juu ei menny tämäkään matka iha suunnitellusti. Olin ostanut matkalaukkuun jälkiuuni ruisleipää jotta saisin Sveitsin kotona edes jotain syömistä. Kaapit oli tyhjinä koska kaikki oli Suomessa ja Sveitsissä kun ei kaupat ole auki kun seitsemään. Noh anyway olin suunnitellut illan; laitan saunan lämpiimään, syön jälkiuuni ruisleipää, nautin hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta. Kentällä odottelin laukkuani joka ei saapunutkaan. Voi perse! Tiesin kyllä tämän riskin olemassaolon mutta silti voi perse! Oli kiireaikataulu jotta ehtisi viimeiseen kotiin menevään bussiin, ennen sitä on vielä junamatka edessä. Tunti hengailua ja laukku asiaan selvittelyä ja taas juosten junaan! -.- ehdin kuitenkin. Surullista oli että en voinut toteuttaa suunnitelmaani mutta onneksi olin kotona, onneksi pakastimessa on pitsa ja onneksi sauna on vielä tallella. Laukku saapuikin seuraavana päivänä kotiovelle ja kaikki on taas hyvin.

nyt tuntuu siltä että yritän jatkossa välttää Finnairia. Tiedän että joka lentoyhtiöllä on ongelmansa ja näitä sattuu, mutta se helsingin portilla olevan työntekijän tokaisu soi niin pahasti korvassa että en halua tuollaista kohtelua.

-ryytynyt reissaaja

p.s. Jos elämässä menee muuten huonosti, hoida edes työsi eläkä pilaa muidenkin päivää. Kiitos!