Selaat arkistoa kohteelle matkakohteen valinta.

Mikä maa, mikä valuutta

2.6.2015 Yleinen

Meillä on ollut vuoden verran suunnitteella lähteä heinäkuussa 2015 johonkin etelään. Nyt on kesäkuu 2015, emmekä vieläkään ole varanneet sitä heinäkuun matkaa. Miten olemmekaan noin saamattomia? Murusta on mukaan lähdössä kaitsemaan isovanhemmat, jotka myös utelevat päivittäin, joko olette varanneet… No ei olla! Ennen lasta matkat varattiin nips, ja naps lähdettiin. Nyt kriteerit tuntuvat minulla etenkin olevan hyvin korkealla. Mutat haluan, että kaikki sujuvat lomalla helpolla ja menevät hyvin. Siksi ne tiukat kriteerit. ;) Mielenkiinnolla odotan, saammeko sitä matkaa ollenkaan. Pää pyörryksissä viikottain selailemme kohteita ja hotelleja. Alkaa jo kyllöittää koko matkan etsiminen. Kesällä on paljon hankalampi löytää hyvää kohdetta. Jos olisi talvi, niin kohteena olisi Thaimaa ehdottomasti. Mutta tämä perhehän ei talvisin matkusta, ennen kuin isäntä on eläkkeellä.

Alun alkaen matkakohde piti olla Kreikka. Perusteena, että siellä saattaisi tsäkällä tuulla, ei olisi ihan niin kuuma. Sieltä löytyy pieniä söpöjä kohteita. Emme tarvitse hulinaa ja villiä yöelämää. Sopiva lentomatka. Emmekä ole aikoihin käyneet Kreikassa. Mutta sieltä ei löytynyt sopivaa hotellia. Hotellien taso on aika alhainen. Tarvitsisimme huoneistohotellin, jotta allergikkomme saa varmasti ruokaa. Sellaista ei löytynyt, joten Kreikka ei todennäköisesti olekaan kohteena.

Matkakohteen tulisi olla: Määränpään pitää olla turvallinen ja siisti. Helppo paikka lapsiperheelle, lapsiystävällinen. Ilmasto on monessa maassa tukahduttavan kuuma heinäkuussa, mutta jos sellainen maa missä tuulisi. Se voisi hieman helpottaa matkan pienimmäisen oloa. Ei mielellään mikään bilemekka. Yöelämän ei tarvitse olla tällä reissulla vilkasta. Mieluiten rauhallinen paikka. Ostosmahdollisuudet olisi plussaa. Mutta ei ihan välttämättömiä. Eipä viikossa niin kovin ehdikkään shoppailla, jos haluaa keskittyä aurinkoon pääosin. Nähtäävyyksiä tuskin etsimme. Mutta kaunis luonto ja ympäristö on oltava.

Hotellin tulisi olla: Haluan todella siistin lapsiystävällisen huoneistohotellin, jossa kunnon keittonurkkaus, jotta ruokailut ainakin siellä onnistuisivat. Mutta kuitenkin olisi ihanaa, että tarjolla olisi kattava hotellin aamiainen. Sillä aamiaisella jaksaisi pitkälle. Paremmin, mitä yhdellä parilla jogurtilla ja leivällä hotellihuoneessa. Etenkin iltaisin ja öisin rauhalliset, hiljaiset hotellihuoneet.  Lasten matala uima-allas, mieluiten katettu sellainen. Kuntosali, eikä mikään kuntoiluhuone, jossa pari kuntopyörää ja reidenloitonnuslaite. :D Ranta tietysti lähellä. Rannalla tulee olla suihkut, aurinkotuolit ja kahvila. Eikä keskustaankaan tarvitsisi olla yli kilometrin matkaa.

En edes tiedä onko tossa kaikki, mitä haluan. Niin ja lento mieluusti lyhyt. Ja lennon ajankohta ei yöllä. On ainakin ihan tarpeeksi kriteerejä. Nyt jokin matkanjärjestäjä voisi etsiä sopivan paikan meille. ;) Tällä hetkellä mieheni on päätynyt Turkin Sideen. Mutta huuuh, siellä on kyllä todella kuuma. Ainakin kaksi vuotta sitten Alanyassa oli todella polttavaa yötä päivää. Mutta Sidessa kyllä oli upeita hotelleja, jotka täyttävät ne kriteerini..hmm..

Välillä on käynyt jo mielessä, että antaa koko matkan olla. Ehkä olisi vuoden päästä helpompikin kaikin puolin matkustaa. Mutta kaipa se ”häämatkamme” on nyt tänä kesänä tehtävä. Häämatka, ihan totta. Häämatka, jossa mukana lapsi ja isovanhemmat ja siskoni. :D Ihanaa, että saamme matkaan seuralaisia. Voimme ehkä jopa päästä leikkimään olevamme hetken kaksin häämatkalla.

11.8 098

Sellaisia pohdintoja. Onko hyviä kokemuksia perhelomilta, mitä suosittelette ja miksi? Auttakaa..pliis! :D