Selaat arkistoa kohteelle Markus Palttala.

Mielenkiintoinen Unkari

28.7.2014 Formula

Unkarin Grand Prix tarjosi jännittävän kisan sateesta kuivuvalla radalla. Lähdössä Valtteri Bottas nousi upeasti toiseksi ja Lewis Hamilton pyörähteli, Turva-auto tuli radalle, kun Marcus Ericsson osui vauhdilla rengasvalliin ja samalla autot kaarsivat varikolle. Williams-talli sähelsi Bottaksen kilpailun ja hän tuli maaliin kahdeksantena. Kimi Räikkönen oli hienosti kuudes, mutta ilman aika-ajoissa tapahtunutta odottelua hän olisi ollut vielä korkeammalla.

Hymyilevä australialainen Daniel Ricciardo(lausutaan Rikardo) ohitti Fernando Alonson, kun kolme kierrosta oli matkaa maaliin ja otti uransa toisen voiton. Hamilton oli kolmas, mutta neljänneksi tullut Nico Rosberg suuttui, kun Hamilton ei noudattanut tallimääräystä päästämällä häntä ohitseen. Kuukauden päästä Belgian legendaarisella Span radalla nähdään varmasti kova taistelu siitä, kumpi on Mercedes-tallin ykköskuljettaja. Pahimmassa tapauksessa Hamilton voi lähteä tallista ja harkita paluuta Mclarenille.

Formulatoimittaja Adam Cooper kirjoitti blogissaan, että Flavio Briatore on palkattu ryhmään, jonka tavoitteena on palauttaa lajin kiinnostavuus entiselle tasolleen. Yksi esiin nostetuista ideoista on menestyspainot, joita käytetään DTM-sarjassa. Niiden tarkoituksena on tasoittaa autojen tasoeroja lisäämällä ylimääräistä painoa voittaja-autolle. Itse en pidä tästä ideasta, tuplapisteet päätöskisasta oli jo minulle liikaa.

Omat ehdotukseni lajin muuttamiseksi olisivat yksinkertaiset. Poistetaan avattava takasiipi ja rajoitetaan ohitusnapin käyttöä Indycar-sarjan tapaan, Sallitaan välitankkaukset ja annetaan kuljettajien ajaa kovaa, mutta reilusti.
Niin ja moottorien kierroslukua nostamalla saataisiin autoista makeammat äänet.

Span radalla ajettiin jo viikonloppuna perinteinen 24 tunnin kestävyyskilpailu ja radalla nähtiin kauniita autoja. Kilpailu oli tapahtumarikas jo pelkästään Eau Rouge-kaarteessa tapahtuneiden kolareiden vuoksi. Kilpailu jouduttiin keskeyttämään Lauantai-iltana kahden Ferrarin kolaroitua. Voittoon ajoi Audin autokunta kuljettajanaan Rene Rast ja Suomen Markus Palttalan BMW-talli oli komeasti toinen jääden vain seitsemän sekuntia, mikä on tosin vähän pitkässä kilpailussa.