Selaat arkistoa kohteelle Marenki.

Korkea marenkikakku

31.7.2015 Kaikki

Tässä kakussa marengin keveys ja rapsakkuus, mascarbonen kermaisuus ja kesän tuoreiden marjojen mehukkuus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi!


Lue lopusta miten voit tehdä myös marenki piirakan!

 

Keskivaikea     -yli 60min

8-10 palaa

 

Ainekset;

marenkipohjat;

5 munanvalkuaista

275 g sokeria

120 g kuorettomia pistaaseja

( Pari tippaa vihreää elintarvike väriä) – valinnainen

täyte;

2,5 dl vispikermaa

2rkl sokeria

300 g mascarponejuustoa

1 tl vanilja aromia

400 g tuoreita marjoja

25 g valkosuklaata tai tomusokeria päälle

 

Valmistus;

Pistä uuni kuumenemaan 140-asteeseen.

Tee marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset vaahtoaviksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet kiiltäviksi ja sitkeiksi lisää rouhitut pistaasit ja elintarvikeväri.

IMG_3558IMG_2583

 

 

 

 

 

 

Piirrä kahdelle leivinpaperille yhteensä neljä ympyrää, joiden halkaisija on 20 cm. Käännä leivinpaperi, jotta mustetta ei pääse kakkuun.

Pistä marenki pursotin pussiin ja täytä ympyrä. Jätä kuitenkin sentti leviämisvaraa reunoille. Marenkilevyjä tulee siis yhteensä 4.

 

 

 

IMG_3563IMG_3568

 

 

 

 

 

Pistä marenkilevyt kiertoilmauuniin. Paista 20 minuutin ajan ja vaihda peltien paikkaa. Paista vielä 20 min ja käännä pellit uunissa. 20 minuutin jälkeen vaihda vielä kerta peltien paikkaa ja sammuta uunista virta. Olet siis paistanut marenkeja nyt 60min.

Anna marenkilevyjen olla vielä sammutetussa uunissa 30 minuuttia. Nosta valmiit ja jäähtyneet marenkilevyt ritilälle. Vältä jatkuvaa liikkuttelua!

IMG_3570

 

 

 

 

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri kerman joukkoon. Lisää mascarbone juusto ja vanilja-aromi. Sekoita varovasti aineet yhteen.

IMG_3579

 

 

 

 

 

 

Nosta yksi marenkilevy tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin 1/4 täytteestä. Lisää myös n.100g marjoja. Mansikat kannattaa laittaan pienempiin osiin. Nosta uusi levy päälle ja paina kevyesti. Jatka näin kunnes nostat viimeisen levyn päälle.

Levitä loppu täyte kakun päälle hieman keoksi. Lisää loput myös marjoista. Koristele halutessasi valkosuklaa raudoilla tai tomusokerilla!

 

Huom!

Kakku alkaa pehmetä n. 2 tunnin jälkeen kokoamisesta, mutta maku paranee n.30-60 minuutin jälkeen kokoamisesta joten valitse kokoamis aika tarkkaan!

Vinkki! Jos juhliin saapuu vieräitä eri aikoihin voi nostaa pöytään aina uuden marenki ”piirakan”. Näin saat tällä ohjeella 4 marenki piirakkaa!

IMG_3592IMG_3582

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohje on Ceri Olofsonilta

Hi hat-kuppikakut

18.4.2015 Kaikki

Hi hat-kuppikakkujen päällä makeaa ja pehmeää marenkia sekä tummasuklaakuorrutus. Gluteenittomina!

Lue artikkeli kokonaan →