Selaat arkistoa kohteelle Marc Marquez.

Houston, siellä oli kisat

2.7.2014 Indycar

Viikonloppuna ajetut kaksi Indycar-kilpailua Houstonissa tarjosivat ohituksia, kolareita ja mielenkiintoisia taktiikoita pomppuisella radalla, joka oli tehty NFL-joukkue Houston Texansin kotistadionin parkkipaikalle. Lauantain kilpailussa juhli Kolumbia kolmoisvoiton turvin, kun Carlos Huertas otti uransa avausvoiton. Juan Pablo Montoya oli toinen ja Carlos Munoz tuli kolmanneksi.

Sunnuntain kilpailussa Montoya ja brittitulokas Jack Hawksworth kävivät kiivasta taistelua viimeisestä palkintopallisijoituksesta, jonka lopulta sai nuori engelsmanni. Kilpailun voittoon ajoi Ranskan Simon Pagenaud ja venäläistulokas Mihail Aleshin oli toinen. Will Power jatkaa sarjan kärjessä, kun seuraavan kahden viikon aikana ajetaan neljä kilpailua. Ensin Poconon ja Iowan ovaaliradat ja sen jälkeen kahdesti Toronton kaduilla.

Kuten rattikelkkailun kohdalla, sain innostuksen tähän sarjaan Eurosportin lähetysten kautta eli olen seurannut myös Amerikan formulasarjaa yhtä kauan, kuin Formula 1:kkösiä. Miksiköhän suomalaiset eivät halua ajaa tässä sarjassa? Karkeasti sanottuna ovaalien ja pomppuisten katuratojen kiertäminen ei huvita, mutta todellisuudessa sarjan kiinnostavuudessa korostuu sen monipuolisuus ja tasaisuus. Radat ovat täysin erilaisia ja kuka tahansa voi voittaa, toisin kuin ykkösissä. Edellinen suomalainen, joka ajoi Yhdysvalloissa formulaa oli Juho Annala vuonna 2008. Samana vuonna loppui lähes 30 vuotta jatkunut kiista kahden formulasarjan välillä USA:ssa, kun Cart-sarja yhdistyi Indycar-sarjan kanssa.
Hänen lisäkseen sarjassa ovat ajaneet Tero Palmroth, JJ Lehto ja Mika Salo, joka ajoi kolmanneksi CART-sarjan kilpailussa vuonna 2003.

Lauantaina ajettiin kosteissa olosuhteissa Hollannin Assenissa kauden kahdeksas MotoGP-luokan kilpailu ja Marc Marquez otti jälleen voiton. Marquezin ylivoima alkaa jo muistuttamaan Sebastian Vettelin ja Michael Schumacherin dominointia formuloissa, jopa Valentino Rossin ja Mick Doohanin mestaruusputkien aikana kilpailu oli tiukempaa. Pahimmassa tapauksessa espanjalainen voi voittaa kaikki kauden kilpailut.

Huvittavin tapaus moottoriurheilussa tapahtui Kentuckyssa, kun Nascar-kisan voittanut Brad Keselowski sai haavan käteensä samppanjapullosta.