Selaat arkistoa kohteelle manteli.

jouluaato

7.1.2017 Yleinen

Menimme kolme päivää ennen jouluaattoa mummon luokse jonne tuli myös serkkuja. Pelasimme geometry dashhia serkkuni kanssa. tässä pelissä pitää painaa sormella kun tulee este. Kävimme myös ulkona illalla. Kun vihdoin oli jouluaatto olin ihan innoissani. minä löysin mantelin puurosta ja se oli ekakerta  kun saan mantelin ja voitin sen avulla suklaajoulupukin. kävimme illalla hautausmaalla ja siellä oli tosi monta kynttilää kun tulimme takaisin niin joulukuusen alla oli lahjoja. Meillä ei käynyt joulupukki koska pienimmät pelkäsivät sitä. Minä sain näppäimistö, hiiren, matkalaukun ja karkkia. Tein videon kun avasin näppäimistön ja hiiren voit katsoa sen tästä linkistä–)lahjojen avausta

Mansikka macaron

7.6.2015 Kaikki

Tällä ohjeella onnistuu varmasti ja macaronsseista saa myös mukavia tulijaisia, kun käärit ne kauniiseen pakettiin! Gluteenittomia!


Ennen macaronssien teon aloittamista kannattaa lukea ohje miten vältyt virheiltä macaronssien teossa!

 

Haastava        1h+ 1h passiivista

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,4 dl tomusokeria

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

mahdollinen elintarvikeväri

täyte;

3 dl tomusokeria

1 dl mansikkatomusokeria

4 rkl voita tai margariinia

muutama tippa vettä

 

Valmistus;

Siivilöi mantelijauho ja tomusokeri erikseen hienolla siivilällä. Siivilöi vielä uudestaan yhdessä.

IMG_2837IMG_2838

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja kun ne alkavat vaahdottua lisää 2rkl sokeria ja mahdollinen elintarvikeväri. Jos värjään taikinan niin huomaathan, että väri vaalenee paistaessa ja jauhojen lisäyksen yhteydessä! Vaahdota vielä kovaksi, mutta kiiltäväksi, vaahdoksi.

IMG_2839

 

 

 

 

 

 

Lisää valkuaisten joukkoon jauhot varoen. Sekoita ja tarkkaile taikinaa. Kun jauhot ovat sekaisin, sekoita kerran ja katso laskeutuuko taikina nätisti, mutta ei jää hirveän ”koholle”. Toisessa kuvassa taikina on sopivan paksuista. Huomaa etää taikina löystyy kokoajan sekoittaessa!

IMG_2841

IMG_2844

 

 

 

 

 

 

Nosta taikina pursotin pussiin, jossa on noin. 4mm piste tylla. Katso miten kokoat ja täytät pursotinpussin!

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota noin 4cm läpimitaltaan olevia nappeja leivinpaperille. Leikaa leivinpaperi juuri oikean kokoiseksi, ettei leivinpaperi rypisty uunissa! Kopauta leivinpeltiä muutaman kerran pöytää vasten.

IMG_2845IMG_2846

 

 

 

 

 

 

Anna kuivua noin 30-60min, jotta pintaan muodostuu ”kuori”. Kun kokeilee varovasti sormellaa macaronin reunaa ei sormeen pitäisi jäädä mitää.

IMG_2852IMG_2853

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja uunissa keskitasolla, noin 10-15 minuuttia 150-asteessa.

IMG_2857

 

 

 

 

 

 

Kun otat macaronssit uunista anna jäähtyä hetki. Kypsien macaronien pitäisi lähteä leivinpaperista irti helposti.

IMG_2859

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja lisää halutessasi hiukan lisää punaista elintarvikeväriä.

IMG_2860

 

 

 

 

 

 

Pursota macarons pohjan päälle runsaasti täytettä paina toinen pohja päälle.

IMG_2862

IMG_2864 IMG_2867

 

 

 

 

Säilytä jääkaappissa. Ja syö 2-3 päivän kuluessa!

Jos sinulla ei macaronien teko jostain syystä onnistunut tai sinulla on vielä jotain kysyttävää, niin laita kysymyksesi miten vältyt virheiltä macaronssien teossa ohje!

IMG_2868IMG_2884IMG_2879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani