Selaat arkistoa kohteelle mansikka.

Mansikkakiisseli

20.10.2015 Kaikki

5 dl   Vettä
1 dl   Sokeria
3 rkl  Perunajauhoja

Kaada kaikki ainekset kattilaan, levy suurimmalle ja vispaa koko ajan. Kun on pari kertaa pulpahtanut, kaada jäisten mansikoiden päälle. Halutessaa osan vedestä voi korvata esim. mansikkamehutiivisteellä, tarjoile kermavaahdon kanssa.

Terveellinen kesä smoothie

19.7.2015 Kaikki

Helppo ja kesäinen mansikka-banaani smoothie syntyy käden käänteessä! 


Voit vaihtaa mansikat tai mansikkakiisselin, esimerkiksi vadelmiksi tai mustikoiksi!

 

Helppo     -10min

2 annosta (n.4 dl)

 

Ainekset;

1 banaani

1 dl mautamatonta jugurttia

1 1/2 dl mansikoita tai 1dl mansikka kiisseliä

1/2 dl maitoa

1tl hunajaa

 

Valmistus;

Pilko banaani 3-4 osaan ja lisää kaikki ainekset blenderiin tai muuhun vastaavaan koneeseen. Myös sauvatekoittimella onnistuu. Anna koneen olla käynnissä kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet täysin.

Kaada neste laseihin tai laita se jääkaappiin jossa se säilyy noin 1-2 päivää.

 

IMG_3358IMG_3354
IMG_3360

Mansikkajuustokakku

29.6.2015 Kaikki

Tämäi hanan täyteläinen keskikesän juustokakku syntyy kesän tuoreista mansikoista, mutta talvella tätä voi valmistaa myös pakastemansikoista!


Katso myös kevyen sitruunajuustokakun ohje, joka keventää mukavasti kuumaa kesäpäivää!

 

Helppo        30min+ 6h hyytyminen

noin. 10-12palaa

 

Ainekset;

pohja;

160 g marie-tai muita ei makeita keksejä  ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla kekseillä

5 rkl voita tai margariinia

täyte;

2 dl kuohu/vispikermaa

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

200 g maitorahkaa

250 g mascaroponea

250 g mansikoita

1 rkl mansikkamehutiivistettä

3 rkl kiehuvaa vettä

7 liivatetta

n. 4 rkl sokeria tarvittaessa

muuta;

24cm irtopohja vuoka

 

Valmistus;

Murskaa keksit esimerkiksi muovipussin sisällä kaulimen avulla. Lisää voi tai margariini ja sekoita se murujen joukkoon. Voit sulattaa voita huoletta, sillä voi jähmettyy ennen täytteen lisäämistä. Leivinpaperoi vuoka ja painele murut pohjalle. Pistä vuoka jääkaappiin. Kuvassa ei ole leivinpaperoitu reunoja! Ne voi leivinpaperoida.

IMG_3029

IMG_2665

 

 

 

 

 

 

Pistä liivatteet likoamaan kylmään vetteen.

Vispaa kuohukerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahdota, myös vanilijakestike eri kulhossa.Valitse vieä iso uusi kulho ja kaada mascapone ja maitorahka kulhoon ja sekoita ne hyvin yhteen. Huom tähän kulhoon tulee koko täyte joten valitse tarpeeksi iso! Noin. 3-4litraa tilavuutta.

Poista mansikoista karat ja huuhdo ne. Ota noin 5 mansikkaa erilleen koristelua varten!

Jos käytä ulkomaalaisia pakastemansikoita, muista kiehauttaa ne! Survo sauvasekoittimella mansikat soseeksi. Lisää mansikkasose maskarponemaitorahka kulhoon.

IMG_3039

 

 

 

 

 

 

Lisää myös vanilija vaahto ja kermavaahto seokseen.

IMG_3041

 

 

 

 

 

 

Sekoita hyvin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria, sillä mansikkojen makeus vaihtelee. Purista liivaatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne hyvin kuumaan mehu vesiseokseen. Kaada liivatetta hyvin ohuena nauna täytteeseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja heiluttele hiukan jotta pinta tasoittuu.

IMG_3046

IMG_3048

 

 

 

 

 

 

Pistä jääkaappiin 6 tunniksi tai yön yli.

 

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja säilytä kylmässä!

IMG_3052IMG_3053IMG_3055

 

 

 

 

Kakku säilyy noin 3 päivää jääkaappissa. Katso myös kevyen sitruunajuustokakun ohje!

IMG_3057IMG_3056IMG_3059IMG_3061

Mansikka macaron

7.6.2015 Kaikki

Tällä ohjeella onnistuu varmasti ja macaronsseista saa myös mukavia tulijaisia, kun käärit ne kauniiseen pakettiin! Gluteenittomia!


Ennen macaronssien teon aloittamista kannattaa lukea ohje miten vältyt virheiltä macaronssien teossa!

 

Haastava        1h+ 1h passiivista

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,4 dl tomusokeria

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

mahdollinen elintarvikeväri

täyte;

3 dl tomusokeria

1 dl mansikkatomusokeria

4 rkl voita tai margariinia

muutama tippa vettä

 

Valmistus;

Siivilöi mantelijauho ja tomusokeri erikseen hienolla siivilällä. Siivilöi vielä uudestaan yhdessä.

IMG_2837IMG_2838

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja kun ne alkavat vaahdottua lisää 2rkl sokeria ja mahdollinen elintarvikeväri. Jos värjään taikinan niin huomaathan, että väri vaalenee paistaessa ja jauhojen lisäyksen yhteydessä! Vaahdota vielä kovaksi, mutta kiiltäväksi, vaahdoksi.

IMG_2839

 

 

 

 

 

 

Lisää valkuaisten joukkoon jauhot varoen. Sekoita ja tarkkaile taikinaa. Kun jauhot ovat sekaisin, sekoita kerran ja katso laskeutuuko taikina nätisti, mutta ei jää hirveän ”koholle”. Toisessa kuvassa taikina on sopivan paksuista. Huomaa etää taikina löystyy kokoajan sekoittaessa!

IMG_2841

IMG_2844

 

 

 

 

 

 

Nosta taikina pursotin pussiin, jossa on noin. 4mm piste tylla. Katso miten kokoat ja täytät pursotinpussin!

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota noin 4cm läpimitaltaan olevia nappeja leivinpaperille. Leikaa leivinpaperi juuri oikean kokoiseksi, ettei leivinpaperi rypisty uunissa! Kopauta leivinpeltiä muutaman kerran pöytää vasten.

IMG_2845IMG_2846

 

 

 

 

 

 

Anna kuivua noin 30-60min, jotta pintaan muodostuu ”kuori”. Kun kokeilee varovasti sormellaa macaronin reunaa ei sormeen pitäisi jäädä mitää.

IMG_2852IMG_2853

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja uunissa keskitasolla, noin 10-15 minuuttia 150-asteessa.

IMG_2857

 

 

 

 

 

 

Kun otat macaronssit uunista anna jäähtyä hetki. Kypsien macaronien pitäisi lähteä leivinpaperista irti helposti.

IMG_2859

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja lisää halutessasi hiukan lisää punaista elintarvikeväriä.

IMG_2860

 

 

 

 

 

 

Pursota macarons pohjan päälle runsaasti täytettä paina toinen pohja päälle.

IMG_2862

IMG_2864 IMG_2867

 

 

 

 

Säilytä jääkaappissa. Ja syö 2-3 päivän kuluessa!

Jos sinulla ei macaronien teko jostain syystä onnistunut tai sinulla on vielä jotain kysyttävää, niin laita kysymyksesi miten vältyt virheiltä macaronssien teossa ohje!

IMG_2868IMG_2884IMG_2879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

 

Mansikka-vanilia kuppikakut

3.6.2015 Kaikki

Pienet mansikkaiset kuppikakut ovat juuri sopivia mansikkaisia suupaloja. Gluteenittomia!


Helppo           30min

16kpl

Tarvikkeet;

Katso tästä perus minimuffinssien ohje.

Lisäksi;

1tl vanilia aromia

1tl vaniliinisokeria

Kuorrute;

2dl kuohukermaa

3rkl mansikkamehu tiivistettä

punaista elintarvikeväriä

 

Valmistus;

Tee ensin perus taikina tämän ilman kaakaojauhetta ohjeen mukaisesti. Lisää sen jälkeen vaniliaaromi ja vaniliasokeri. Paista 200-asteessa noin 10-15minuuttia. Nosta heti pois kuumalta leivinpelliltä, jottei muffinssien pohjat pala.

Anna jäähtyä!

IMG_2799

IMG_2801

 

 

 

 

 

 

Valmista kuorruke. Lisää kermaan elintarviväri ja mansikkamehu tiiviste. Pistä jääkaappiin hetkeksi. Vaahdota kerma ja pursota täysin jäähtyneiden muffinssien päälle. Itse käytin tätä pursotus menetelmää.

Koristele vielä halutessasi nomparelleilla!

IMG_2818IMG_2819

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

Hiukan parempi fiilis (MAANATAI 27.4.))

30.4.2015 jotain positiivista, Jotain sälää

Screenshot_2015-04-27-14-48-55-1

 

Kaupunkiin tulin, kiertelin pari kauppaa läpi. Yhdestä löysin mieletyömän hyvät kesäkävelykengät. Haen ne keskiviikkona, kun joka tapauksessa tulen uudestaa kaupunkiin.

Jouduin kävelemään kiitettävän pitkän matkan ryhmään, ulkona paistoi aurinko ja oli muutenkin oudon lämmin, minäpä olin aamulla tehnyt pukeutumisen suhteen totaalisen virhearvion, joten minulla oli lämpivät sateenpitävät vaattet päällä. Kävellessäni meinasin paistua, jatkoin vain ajattelemalla ostavani jäätelön.  Suosikkini suklaa ja mansikka.

Screenshot_2015-04-27-14-47-08-1

En huomannut ottaa omasta jäätelöannoksestani kuvaa, joten jouduin tyytymään netin tarjontaan. Kuvassa siis suklaa ja luulisin vadelma jäätelö pallot, vaikka annokseni oli suklaa ja mansikka.

 

 

Screenshot_2015-04-27-14-47-26-1

 

Tämä oli siis maanantain 27.4. klo 15.00. postaus. Vähän myöhässä, mutta no jaa..

 

 

-Elina

Tiistai

25.3.2014 Yleinen

Eka aattelin kertoo et mulle saa ja mielellään laitelkaa haasteita joita voisin sit tehä. Mut on jo haastettu tekemään spagaati, joka pitäis saada pohjaan kesäloman loppuun mennessä. Ja sit oon luvannu olla karkki- ja herkkulakossa kesäloman alkuun asti.

Eilen en kerenny kirjottelemaan, ku piti lukee tän päivän hissan kokeeseen.  Se meni ihan päin persettä ja siitä tulee varmaan joku 6+ tai jotain semmosta.. Tänään mä en ollu muilla ku yhdellä hissan  tunnilla tekemässä sen kokeen, ku mulla oli TET keittiössä ja olin siellä sit koko päivän Heinin kanssa. Aamulla me pilkottiin n. 10 kg pihvitomaatteja ja sit laskettiin muihin kouluihin pillimehuja ja koko päivän lopuks siivottiin ruokasali. Palkaks me saatiin mansikka tuutit ja päärynä pillimehut:)

Illalla mulla on harkat (harrastan siis hip hoppia) ja en välttämättä postaile enää tänää, mut viimeistään huomenna kerron harkkojen päätapahtumat ja loppu illan.

♥: Amanda