Selaat arkistoa kohteelle mansell.

Hamilton paalupaikalta voittotaisteluun

15.3.2014 F1-ennakot

Mercedeksen Lewis Hamilton pilasi Daniel Ricciardon tuhkimotarinan, kun hän nappasi paalupaikan itselleen viimeisellä yrityksellään.

Hamiltonin uhkapeli täysillä sadekelin renkailla onnistui, kun hän löi välikelin renkailla ajaneen, kotiyleisön suosikin Ricciardon. Uusi Red Bull-kuljettaja yllätti kaikki voittamalla tallikaverinsa Sebastian Vettelin, joka jäi pienten teknisten ongelmien vuoksi vasta 12. lähtöruutuun.

Paalupaikkansa myötä Hamilton nousi maanmiehensä Nigel Mansellin kanssa tasoihin paalupaikkojen (32) määrässä. Mercedeksen päivää täydensi Nico Rosberg kolmannessa ruudussaan.

En usko, että kenestäkään on ajamalla haastamaan kilpailussa Hamiltonia, joten vain ajovirhe tai tekninen ongelma, voi britin syrjäyttää huomenna voittajan jakkaralta.

Nuorten kuljettajien esiinmarssi

Kärkikahdeksikossa nähtiin peräti kaksi tulokasta, kun McLarenin Kevin Magnussen ajoi sensaatiomaisesti neljänteen lähtöruutuun ja Toro Rosson Daniil Kvjat kahdeksanteen ruutuun.

Kisassa nähdään, että kuinka hyvin tulokaskuljettajien hermo pitää.

Suomalaisilla vaikea aika-ajopäivä

Ferrarin Kimi Räikkönen oli vielä kuivalla kelillä hyvässä vauhdissa, mutta auto ei toiminut hänen haluamallaan tavallaan sadekelillä. Räikkönen jäi aika-ajon toisessa osiossa pitkäksi aikaa ruuhkaan. Kun hän vihdoinkin sai tilaa eteensä, niin sade yllätti suomalaisen radan kolmannen mutkan ulostulossa, josta Ferrari ajautui kevyesti seinään.

Räikkösen tallikaveri Fernando Alonso oli aika-ajon viides, joten espanjalainen taistelee huomenna palkintokorokepaikasta. Maailmanmestarien välisen taistelun ensimmäinen osa kirjattiin siis Alonsolle.

11. lähtöruutu ei tietystikään ole se, mitä Räikkönen lähti aika-ajoista hakemaan, mutta kilpailusta ne pisteet vasta jaetaan ja siinä voi sattua ihan mitä tahansa. Jos Räikkönen pystyy huomenna virheettömään ajoon, niin hän on lopputuloksissa kärkiviisikossa.

Valtteri Bottaksen lauantaipäivä alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun vaihdelaatikko hajosi aamun harjoituksissa. Williamsin vauhti ei riittänyt kärkivauhtiin sadekelillä, joten Bottas oli kymmenes. Viiden lähtöruudun rangaistus pudottaa hänet 15. lähtöruutuun.

Bottaksen täytyy huomenna selvitä lähdöstä ilman ongelmia, niin silloin hän taistelee pistesijoista kilpailussa. Mielenkiintoista on myös nähdä, että minkälaiseen vauhtiin yltää yhdeksännestä ruudusta starttaava toinen Williams-kuljettaja Felipe Massa.

Lotuksella painajaismainen aika-ajo

Lotuksen ongelmat jatkuivat lauantaina, kun Romain Grosjean pilasi aikakierroksensa pehmeillä renkailla, eikä hän enää pystynyt parantamaan aikaansa sateen takia. Pastor Maldonado jäi kokonaan ilman aikaa, sillä hän pääsi radalle vasta, kun sade teki slikseillä ajamisesta mahdotonta.

Grosjean nousi 20. lähtöruutuun, kun Sauberin Esteban Gutierrez sai viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihdosta. Maldonado saa tuomariston luvalla osallistua huomiseen kilpailuun.

Olen yllättynyt, jos Lotuksen kuljettajat selviävät huomisesta kisasta puhtain paperein.

Australian GP:n lähtövalot sammuvat huomenna aamukahdeksalta Suomen aikaa.

Aika-ajon tulokset

Australian GP:n lähtöjärjestys